אבטיח עם טרטר עגבניות קונפי וגבינה בולגרית
גירסה עדכנית לאבטיח והבולגרית המסורתיים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- ½ אבטיח בינוני חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אבטיח כבוש:
- 2 כוסות קליפות אבטיח שקילפנו עם קולפן מהצד החיצוני
- 2 ליטר מים
- 2 כפות מלח
- 4 שיני שום קצוצות גס
- 1 כף צילי יבש כתוש
- 1 כף סוכר
- קונפי עגבניות:
- 12 עגבניות חלוטות במים רותחים מעט מומלחים, קולפים, חותכים את העגבניות לרבעים, מסירים את הגרעינים כך שנשאר רק את בשר העגבנייה
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף עלי טימין
- 1 כף מלח ים
- 1 כף סוכר
להגשה:
- 100 גרם בולגרית פיראוס מפוררת דק
- ½ כוס עלי בזיליקום קרועים גס
- מלח+ פלפל
- עשבי תיבול
- לחם 10 דגנים
הוראות הכנה:
-
01.
אבטיח:
-
02.
לערבב את נוזלי המשרה להרתיח ולצנן. להושיב את קליפות האבטיח בנוזל למינימום 3 ימים. לחתוך לרצועות דקות להגשה. לאחסן בשמן זית.
-
03.
קונפי עגבניות:
-
04.
חולטים את העגבניות במים רותחים מעט מומלחים, קולפים, חותכים את העגבניות לרבעים, מסירים את הגרעינים כך שנשאר רק את בשר העגבנייה
-
05.
מסדרים על נייר אפייה את העגבניות. בוזקים את יתר החומרים ומכניסים לתנור שחומם ל 120 מעלות לשעתיים עד שלוש כך שהעגבנייה איבדה לחלוטין את המימיות שלה. מצננים וקוצצים ומוסיפים מלח ופלפל.
-
06.
להגשה:
-
07.
על פרוסות האבטיח לסדר את העגבניות הקצוצות, ,לפרוס את קליפות האבטיח לפרוסות דקות להניח מעל העגבניות, לפורר את הגבינה מעל, לקצוץ את הזיליקום ולפזר ולטפטף שמן זית.
-
08.
להגיש עם לחם 10 דגנים
הכנת? כאן מדרגים