פרעצל עם חמאה ורוויון
אם טרם ניסיתם להכין בבית פרעצלים חמים, זו בהחלט הזדמנות מעולה! קבלו מתכון קל וקוצר מחמאות

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) רוויון תנובה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כף מלח
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 1 כף סילאן
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- אפשרות: 2 שיני שום כתושות
- אפשרות: 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן / גבינת גאודה מגוררת גס
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים 7 דקות נוספות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
03.
מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם גליל ארוך. מלפפים את שני הקצוות של כל גליל זה סביב זה ומצמידים אותם למרכז הגליל, ליצירת פרעצל.
-
04.
הבישול והאפייה: שמים את המים, הסילאן ואבקת הסודה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומכניסים כל פרצל לטבילה בסיר ומניחים בתבנית. מברישים בביצה.
-
05.
אופים 12-10 דקות, עד שהפרעצלים מזהיבים. מיד עם סיום האפייה מברישים את הפרעצלים בחמאה (אפשר לערבב אותה קודם עם שום כתוש), ואם רוצים מפזרים מעל גבינה.
טיימר מופעל