כריך פתוח של סלט חצילים ופלפלים
שפית ליטל ארזי משתפת אותנו במתכון לכריך צבעוני וטעים
חלבי
סוג מתכון
בינונית
רמת מיומנות

צילום: שפית ליטל ארזי
עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים ל 4 כריכים:
מרכיבים:
- לחם כפרי פרוס לאורך
- 60 גרם גבינת חמד 16% פיראוס
- זיתים שחורים מגולענים
- עירית קצוצה
- עלי נענע
- שמן זית
לסלט:
- 2 חצילים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות אגוזי מלך טחונים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כוסברה יבשה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הסלט:
-
02.
קולים את הפלפלים והחצילים בשלמותם על הגריל/ גז עד שהם חרוכים לגמרי ובשר החציל שינה את צבעו ללבן
-
03.
מוציאים את תוכן החציל ומניחים בתוך מסננת כ-15 דקות
טיימר מופעל
-
04.
את הפלפל מניחים בקערה ועוטפים בניילון נצמד. כאשר הפלפלים מתקררים מעט, מקלפים ומניחים יחד עם החציל במסננת
-
05.
קוצצים דק-דק את הפלפל והחציל ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי הסלט הרכבת הכריך:
-
06.
על פרוסת לחם מורחים בנדיבות מהסלט
-
07.
מפוררים גבינת חמד, מפזרים מעט עירית קצוצה וזיתים שחורים
-
08.
מניחים מספר עלי נענע וזרזיף שמן-זית
הכנת? כאן מדרגים