דאקוס – ברוסקטות יווניות עם פטה ועגבניות
קלמן מיידלר, שף מסעדת קלמנ'ס, משתף אותנו בפתיח המושלם לארוחה: ברוסקטות פריכות המוגשות כמו בכריתים עם עגבניות ופטה.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 4:
- 4 פרוסות לחם לבן בעובי 3 ס"מ ללא הקרום
- 3 כפות שמן זית
- כפית אורגנו טרי קצוץ
- 2 עגבניות מגורדות בפומפיה
- 2 חופנים קצוצים של תרד טרי, מוקפצים במחבת עם מעט שמן זית
- 2 כפות פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
02.
מברישים בשמן זית את פרוסות הלחם משני הצדדים.
-
03.
מפזרים אורגנו טרי קצוץ ואופים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
הופכים את פרוסות הלחם ואופים עוד 10 דקות עד שהלחם יבש.
טיימר מופעל
-
05.
מניחים על צלחת הגשה, מניחים על הפרוסות שכבת עגבניות, מעל מעט תרד ןמעל התרד מעט גבינה.מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים