ברוסקטה מצה עם קרם סלק-פרובטו ובצל ירוק
הדרך שלנו להתמודד עם חדגוניות המצה הוא להתייחס אליה כמו ללחם. ואז אפשר להנות מטופינג גורמה על מצה של סלק ופרובטו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 3 מצות
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות דק
- מלח פלפל
- 1 כפית אורגנו מיובש מפורר (לא הכרחי)
- 2 סלקים "סנפרוסט" מופשרים ופרוסים דק
- 150 גרם גבינת פרובטו כבשים מעודנת 5% "פיראוס", פרוסה
- 2-3 כפות עלי נענע קצוצים
- 2-3 כפות אגוזי לו"ז או פקאן קלויים קצוצים
- שמן זית לזילוף
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 160 מעלות. מניחים את המצות בתבנית, מברישים מזמן זית, מפזרים פרוסות שום, מלח, פלפל ואורגנו. קולים בתנור כ 8-10 דקות (זהירות שהמצה לא תחרך).
טיימר מופעל
-
02.
מניחים על המצה פרוסות סלק ופרבטו, בוזקים נענע ואגוזים, מזלפים שמן זית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים