מרק כתום קטיפתי
המתכון המושלם של השף הלבן למרק כתום עשיר, קטיפתי ומפנק בסגנון איטלקי שכל המשפחה תאהב. המנה קלה להכנה, טעימה ומפנקת, עשירה בויטמנים ומתאימה במיוחד לימי החורף הקרים.
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 גזרים
- חתיכת דלעת - 400 גרם
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 4 בטטות קטנות מאוד או 2 גדולות מאוד
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנטנות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 שמנת מתוקה 32% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
- 75 גרם חמאת תנובה (מתחלק ל 50 גרם + 25 גרם לאחר כך)
- מלח - כף שטוחה לפי הטעם
- פלפל שחור - כפית שטוחה לפי הטעם
- אגוז מוסקט טחון - 1/4 כפית לפי הטעם
- עשבי תיבול לבישול איטלקי - 2 קוביות מהקוביות הקפואות או עשבי תיבול טריים - 2 עלי בזיליקום קצוצים 1 עלה אורגנו קצוץ 1 עלה מרווה קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים בסיר גדול את הגזרים, הדלעת, תפוח האדמה והבטטות במים שמכסים עד ל- 3/4 מגובה הירקות עד ריכוך הירקות (לבדוק על ידי נעיצת מזלג בירקות - עוקבים תוך כדי הבישול).
-
02.
לאחר שהירקות מבושלים היטב בודקים כמה מים נשארו בסיר (אם מעל גובה הירקות אז לרוקן לקערה בצד. לא לזרוק - במידה ורוצים מרק פחות סמיך יהיו לכם מים להוסיף. אם רוצים מרק סמיך יותר - מוציאים עוד מים מהסיר).
-
03.
טוחנים את הירקות יחד עם טיפה מהמים שנשארו בסיר ומקררים כחצי שעה-שעה.
-
04.
בינתיים מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ יחד עם 50 גרם חמאה עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים תוך כדי למשך 10 שניות בלבד (אסור בשום אופן לגרום לשום להישרף).
-
05.
מוסיפים עוד 25 גרם חמאה ואת קוביית עשבי התיבול, ומערבבים עד ששתיהן נמסות. מתבלים בתבלינים ולבסוף מוסיפים את השמנת המתוקה.
-
06.
מבשלים הכל יחד למשך דקה על אש נמוכה כאשר מדי פעם יש לערבב.
-
07.
מוסיפים את הרוטב לסיר עם המרק הטחון הקר ומערבבים היטב. מחזירים לאש ומערבבים על אש נמוכה עד שמבעבע.
-
08.
מגישים עם פרמזן וקרוטונים.
הידעת?
אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון למרק כתום וחלבי בטעם איטלקי פשוט וטעים שלא תרצו לעזוב בשקט בחורף הקרוב (או באלו שאחריו). מומלץ להכין קרוטונים או טוסטים קטנים בשביל לטבול במרק.