לביבות תפוחי אדמה לחנוכה - מתכון מושלם לחג האורות | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

הבלוגרית תמר געש עם מתכון מוצלח ללביבות תפוחי אדמה, לחנוכה ולא רק. כדי להצליח בהכנה ולקבל לביבות קריספיות וטעימות במיוחד סוחטים היטב את הנוזלים של הירקות

מאת: תמר געש
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

המרכיבים ל20 מנות:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד מגורר
  • גזר אחד מגורר (לא חובה)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קמח
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים בידיים להוצאת נוזלים את תפוחי האדמה המגוררים ואת הבצל המגורר ושמים בקערה.

  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.

  • 03.

    מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה

  • 04.

    יוצרים קציצות מהעיסה (עם ידיים רטובות, הכי קל) ופוחסים אותן לצורת לביבה.

  • 05.

    מטגנים כל לביבה כ-4 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג.

הידעת?

חנוכה הוא ללא ספק אחד החגים האהובים בישראל. בין כל האלמנטים הנהדרים של החג הזה. יש מעט דברים טובים יותר בחג החנוכה מאשר צלחת גדולה ועמוסה של לביבות חמות ונימוחות. לרובנו מדובר בטעם נוסטלגי היישר מהילדות. אולם מי אמר שאפשר ליהנות מהם רק בחנוכה? הלביבות של חנוכה שמשתלבות נהדר לאורך כל השנה בכל ארוחה. הבלוגרית תמר געש עם מתכון מוצלח ללביבות תפוחי אדמה, לחנוכה ולא רק. כדי להצליח בהכנה ולקבל לביבות קריספיות וטעימות במיוחד סוחטים היטב את הנוזלים של הירקות

הכנת? כאן מדרגים
(938)