לביבות בטטה נימוחות - מתכון מהיר וקליל להכנה | השף הלבן

לביבות בטטה

לביבות בטטה נהדרות לחג החנוכה או לכל יום אחר בו בא לכם להתפנק. תוספת הבצל לבלילה משדרגת את מרקם הלביבות. כדאי להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה ועירית!

מאת: תהילה רפאלוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות בטטה

המרכיבים ל7 מנות:

  • 2 בטטות
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל גדול קצוץ מטוגן
  • 30 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • פטרוזילה קצוצה
  • אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל
המצרכים למטבל שמנת:
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה
  • שום כתוש
  • עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

     בסיר גדול מרתיחים מים עם בטטות ותפוח האדמה, מבשלים עד שהם רכים.

  • 02.

    מועכים את הבטטות ותפוח האדמה ומוסיפים את החמאה או השמן.

  • 03.

    מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים ומתבלים.

  • 04.

    מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.

  • 05.

    יוצרים לביבות, (בידיים מעט רטובות) ומשטחים.

  • 06.

    מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני, 180 מעלות, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב משחים מעט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מערבבים את כל המצרכים למטבל השמת ומגישים את הלביבות לצד המטבל.

הידעת?

חנוכה הוא ללא ספק אחד החגים האהובים בישראל. בין כל האלמנטים הנהדרים של החג הזה. יש מעט דברים טובים יותר בחג החנוכה מאשר צלחת גדולה ועמוסה של לביבות חמות ונימוחות. לרובנו מדובר בטעם נוסטלגי היישר מהילדות. אולם מי אמר שאפשר ליהנות מהם רק בחנוכה? הלביבות של חנוכה שמשתלבות נהדר לאורך כל השנה בכל ארוחה. הבאנו לכם מתכון קל וטעים לביבות בטטה נהדרות לחג החנוכה או לכל יום אחר בו בא לכם להתפנק. תוספת הבצל לבלילה משדרגת את מרקם הלביבות. כדאי להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה ועירית

הכנת? כאן מדרגים
(87)