מרק קרם עגבניות וג’ינג’ר | השף הלבן

מרק קרם עגבניות וג’ינג’ר

מצד אחד חלק וקטיפתי (בזכות השמנת) ומצד שני ספייסי ומפתיע, בזכות הג’ינג’ר שמוציא מהעגבניות טעם שאנחנו לא מכירים

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם עגבניות וג’ינג’ר

המרכיבים ל6:

  • 1 ק”ג עגבניות
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 כפית גדושה ג’ינג’ר קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ פלפל אדום חריף קצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1½ כוסות מרק ירקות צח או מים
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% או 15% שומן "השף הלבן
להגשה:
  • כוסברה קצוצה
  • קרם פרש השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקלפים את העגבניות באמצעות קולפן. קוצצים.

  • 02.

    מחממים את החמאה בסיר ומאדים בה את הבצל, הג’ינג’ר, השום והפלפל החריף עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלחובפלפל ומבשלים 10 דקות, עד שכמעט לא נותרים בסיר נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מעבירים לבלנדר ומרסקים למרקם חלק. מחזירים לסיר ומוסיפים את המרק הצח (או המים) ואת השמנת. מביאים לרתיחה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

  • 04.

    מגישים עם כוסברה קצוצה וקרם פרש.במקום קרם פרש "השף הלבן" אפשר להשתמש בשמנת של פעם 27% - יש לערבב היטב למרקם חלק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)