מרק קרם דלורית
ביתי, כתום ועשיר בטעמים בזכות פטנט: קושרים את התבלינים הטריים בצרור ולאחר הבישול מוציא אותם בשלמותם, כך שיתנו למרק שפע טעמים מבלי לקלקל את הכתום

המרכיבים ל 4-5:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1 כרישה החלק הלבן חצוי ופרוס
- 1 דלורית גדולה קלופה ומגולענת חתוכה לקוביות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 1/4-1/2 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- צרור פטרוזיליה
- 1 מקל סלרי חצוי
- 2 עלי דפנה
- 1 ענף רוזמרין
- 2 ענפי תימין
- אגוזים קלויים קצוצים (לוז מלך או פקאן) בצל ירוק קצוץ ויתרת השמנת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן ומטגנים בצל וכרישה 3-4 דקות. מוסיפים דלורית מטגנים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מלח ופלל ומטגנים 2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
צוררים את צרכיבי צרור התבלינים יחד וקושרים בחוט כותנה. משאירים חוט שישתלשל מהסיר כ שניתן יהיה לשלוף את הצרור כולו יחד.
-
03.
מוסיפים לסיר את הצרור ומים עד כיסוי תחולת הסיר.
-
04.
מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 25 דקות עד שהירקות רכים.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את צרור התבלינים. בעזרת כף ומסננת סוחטים מהצרור את הנוזלים מעל הסיר. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט או בלנדר.
-
06.
מוסיפים 1/4-1/2 מיכל שמנת לבישול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
-
07.
להגשה מוזגים מרק לצלחות, מפזרים אגוזים ובצל ירוק ומזלפים מהשמנת הנותרת.