מתכון מרק קרם בטטה ותפוזים | השף הלבן

מרק קרם בטטה ותפוזים

מתכון מקורי למרק בטטה בנגיעות קלות של תפוז

מאת: השף אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם בטטה ותפוזים

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק”ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 3 כפות גדושות של אבקת מרק פרווה
  • מלח לטעם
  • פלפל לטעם
  • 100 גרם חמאת "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים במעט שמן את הבצל והבטטה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, יוצקים כ -

  • 02.

    5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ -  20 דקות עד שהבטטה רכה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מעבירים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ  - 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נבלעת לתוך המרק, ללא יצירת שכבת שומן .  

הכנת? כאן מדרגים
(129)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.