מתכון מרק עדשים פיקנטי | השף הלבן

מרק עדשים פיקנטי

מרק עדשים כתומות פיקנטי

מאת: שרה ריינה
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עדשים פיקנטי

המרכיבים ל10 מנות:

  • חצי ק"ג עדשים כתומים שטופים קלות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • כף מלח
  • פלפל
  • כף מרק עוף
  • כמון
  • כפית פלפל צ'ומה
  • צרור כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף ומתחיל להזהיב, מוסיפים את השום, מערבבים מעט, מוסיפים את הגזר ומאדים עם מכסה סגור עד שמתרכך מעט.

  • 02.

    מוסיפים את תפו"א, מאדים מעט ומוסיפים את הבטטה.

  • 03.

    מערבבים הכל ומאדים עם מכסה סגור כרבע שעה כאשר מידי פעם מערבבים.

  • 04.

    כאשר הירקות מתרככים מעט מוסיפים אותם לסיר גדול עם העדשים ומכסים במים ומעט יותר ומבשלים כחצי שעה.

  • 05.

    מידי פעם מערבבים כדי שלא ידבק בתחתית הסיר.

  • 06.

    מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים עוד עשר דקות לערך.

  • 07.

    כאשר המרק מוכן מוסיפים את הירק ומערבבים.

הכנת? כאן מדרגים
(48)