המרכיבים ל10 מנות:
- חצי ק"ג עדשים כתומים שטופים קלות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- שמן זית
- 4 שיני שום כתוש
- כף מלח
- פלפל
- כף מרק עוף
- כמון
- כפית פלפל צ'ומה
- צרור כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף ומתחיל להזהיב, מוסיפים את השום, מערבבים מעט, מוסיפים את הגזר ומאדים עם מכסה סגור עד שמתרכך מעט.
-
02.
מוסיפים את תפו"א, מאדים מעט ומוסיפים את הבטטה.
-
03.
מערבבים הכל ומאדים עם מכסה סגור כרבע שעה כאשר מידי פעם מערבבים.
-
04.
כאשר הירקות מתרככים מעט מוסיפים אותם לסיר גדול עם העדשים ומכסים במים ומעט יותר ומבשלים כחצי שעה.
-
05.
מידי פעם מערבבים כדי שלא ידבק בתחתית הסיר.
-
06.
מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים עוד עשר דקות לערך.
-
07.
כאשר המרק מוכן מוסיפים את הירק ומערבבים.
הכנת? כאן מדרגים