מתכון מרק כתום קינמוני | השף הלבן

מרק כתום קינמוני

מתכון למרק כתום קלאסי עם בטטות, דלעת, גזר ובצל מוקרמים בתיבול מיוחד של מקל קינמון שמשדרג את המנה. מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, שיהיה בתיאבון!

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק כתום קינמוני

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 בטטות
  • 3 גזרים בינוניים
  • 300 גרם דלעת
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 שיני שום שלמות
  • חלב תנובה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • מקל קינמון
  • 2 ענפי מרווה שלמים גדולים
  • 1/3 כוס עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות מעט גסות.

  • 02.

    מעבירים לסיר את כל הירקות ומכסים במים בגובה של 3-4 ס"מ מעל הירקות.

  • 03.

    מוסיפים 2 ענפי מרווה שלמים, מקל שלם של קינמון ומרתיחים.

  • 04.

    לאחר הרתיחה מנמיכים את חום הלהבה לרתיחה קלה ביותר ומרככים את הירקות-כ25-30 דקות לערך.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מוציאים את מקל הקינמון והמרווה ומתבלים עם קורט פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט ו-3 קורט מלח.

  • 06.

    טוחנים את המרק למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים חלב כך שמרקם המרק לא יהיה מאוד סמיך אך לא דליל.

  • 07.

    מגישים חם בעיטור של עירית קצוצה

הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.