מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו - ועשיר בטעמים! | השף הלבן

מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו

מרק סמיך ועשיר בטעמים. את עשבי התיבול מוסיפים עם סיום הבישול כך שהם שומרים על הצבע והטעם הרענן

מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 כפית מלח, פלפל
  • 1/3 כוס עלי סלרי טריים
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 2 כפות עלי נענע טריים (לא הכרחי)
  • 1 חבילת טופו תנובה עם בזיליקום או טבעי, מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות
  • חופן צנוברים קלויים
  • 2 + 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 כרישה, החלק הלבן, פרוס
  • 1 גזר קלוף, בשלמותו
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 6 זוקיני גדולים חתוכים גס
  • 2 כפות נענע יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים כרישה, גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים זוקיני ושום ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים נענע, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים מים עד כיסוי הירקות +2 ס"מ, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים והטעמים מתמזגים. מכבים את הלהבה, מוציאים את הגזר (כדי לשמור על צבע ירוק), מוסיפים עלי סלרי, פטרוזיליה ונענע, מכסים את הסיר וממתינים 2 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר. אם סמיך, מוסיפים מים עד הסמיכות הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו (אפשר להשאיר אותן כפי שהן, ללא טיגון). יוצקים לקערית מהמרק מוסיפים חופן קוביות טופו וצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)