מתכון מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים | השף הלבן

מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים

מרק עשיר בטעמים ומזין להפליא, שמשתלב נפלא עם עיטור שקדים קלויים ויוגורט עיזים

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור שקדים ויוגורט עיזים

המרכיבים ל10 מנות:

  • 0.8 ק"ג דלעת (משקל ברוטו – כולל קליפה)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס/דק
  • 1 בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף, חצוי וחתוך גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
  • 8 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2/3 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
  • מלח דק
  • לעיטור:
  • 100 גרם פרוסות שקדים
  • 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תנור בשני ניירות אפייה. שוטפים את גוש הדלעת (עם הקליפה) ומניחים על גבי הנייר. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומעסים את הדלעת, כך שכל הטעמים ייספגו. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה או עד שניתן לנעוץ מזלג או סכין עד בסיס הדלעת. מוציאים ומצננים כ-20 דקות או עד שניתן לגעת בדלעת.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד הזהבה בינונית.

  • 03.

    מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים שום פרוס וכף שמן זית ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 04.

    מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מוסיפים כרשה חתוכה ומטגנים כדקה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.

  • 05.

    מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה וגזר ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה.

  • 06.

    מוסיפים את העדשים הכתומות השטופות, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר או בשורש.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מסירים את קליפת הדלעת, חותכים גס את הדלעת ומעבירים לסיר. מוסיפים עוד כ-3 כוסות (750 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מרסקים בעזרת בלנדר-מוט עד לקבלת מרק חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וכף שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית ומסירים מן האש.

  • 08.

    במחבת קטנה-בינונית על אש גבוהה, תוך השגחה צמודה, קולים פרוסות שקדים עד הזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת. מגישים לכל סועד צלחת מרק מעוטרת במעט יוגורט עיזים ותלולית פרוסות שקדים קלויות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)