תעשו לכם בוקר מתוק – רעיונות לבוקר של מתוקים
אם קמתם בבוקר ומתחשק לכם מתוק, הכתבה הזאת תפורה עליכם. אחרי הכול, מה יותר מענג מאשר לפקוח את העיניים, להכניס את היום החדש הבייתה, לפזר לראווה קמח, ביצים, סוכר ואת כל הממרחים הכי שווים שיש לכם בבית – ולרקוח מכל הטוב הזה ארוחת בוקר ריחנית ומתוקה? הינה כמה רעיונות לכמה מנות מתוקות מסביב לעולם שיעשו לכם חשק להתחיל יום מתוק במיוחד.

בונז'ור: קרפ צרפתי
אם יש משהו שהצרפתים יודעים, זה לאכול. ואם יש משהו שהם יודעים לעשות עוד יותר טוב – זה לאכול מאכלים מתוקים ומשובחים. החל מקרואסון הפריזאי המתקתק ועד המקרון הצבעוני, האומה הצרפתית פשוט מבינה בטוב שבחיים. לארוחת הבוקר הזו בחרנו להתמקד דווקא בקרפ הצרפתי.
במטבח הצרפתי הקלסי מכינים קרפ עם קליפת תפוז מגורדת, ליקר גראן מרנייה וסוכר המתחממים להם יחדיו, אך בגרסה המקוצרת – והטעימה לא פחות – הקרפ המודרני מורכב ממצרכים שלבטח יש לכם במטבח. את הקרפ אפשר למרוח עם שכבת שוקולד חלב, שוקולד לבן או ריבת חלב ולהוסיף פירות חתוכים, פצפוצי שוקולד, פקאן גרוס או שבבי מקופלת. עטרו את כל הטוב הזה עם קצפת אוורירית וכדור גלידה – וארוחת הבוקר שלכם מוכנה! למי שרוצה לקחת את הקצפת למחוזות שחיתות אחרים מוזמן לשלב עם השמנת גבינת מסקרפונה וליהנות מביס טעים במיוחד.
ממזרח אירופה באהבה: בלינצ'ס בשלל גרסאות
הבלינצ'ס, או בשמו המקורי בליני, הוא אמנם מאכל פשוט למדי להכנה, אך עלי הבצק היפהפיים והטעימים האלו מושלמים ליצירת ארוחת בוקר מתוקה ומפנקת במיוחד.
הדרך לבלינצ'ס המנצחים קצרה למדי, אך בניגוד לקרפ הדקיק, בלינצ'ס מתהדרים בעובי בינוני – לא עבה מדי ולא דק מדי, ולכן הקפידו על יציקת שכבה הגונה של בלילה למחבת החמה.
בהונגריה נוהגים למלאו בגבינה וצימוקים או פירות יער ולהגישו לצד שמנת חמוצה, אתם יכולים למלאו גם בפירות כמו בננה, תותים חתוכים וקרם פטיסייר שעוטף הכול יחד ליצירת הביס המושלם, או לשלב רסק תפוחי עץ עם שמנת חמוצה יחד – שילוב נפלא ומומלץ במיוחד. לחובבי השוקולד, ניתן להכין גנאש שוקולד קטיפתי ולזלף בעדינות מעל הבלינצ'ס הממולאים ואם מתחשק לכם מילוי גבינה עשיר כמו של קנולי, תוכלו למלאו בגבינת ריקוטה עם אבקת סוכר, וניל, שוקולד או שבבי שוקולד ולהרגיש באיטליה.
נגיעה בלגית לבוקר טוב: ופל בלגי
אנחנו יודעים שרק לשמע המילים "ופל בלגי" הפה שלכם מתמלא בריר ואתם רוצים לרוץ למטבח ולרקוח בלילה מתוקה, אבל כדי שהיא תהיה טעימה עוד יותר, אתם חייבים להפוך את הוופל למושחת באמת!
כשהוופלים מוכנים, הגישו אותם לצד סירופ מייפל, ממרח שוקולד, שוקולד לבן או שכבת אבקת סוכר דקיקה והוסיפו תוספות שונות לפי טעמכם האישי – גלידה, סוכריות צבעוניות, קצפת, אגוזים גרוסים, שערות חלבה או פירות חתוכים, לידם הניחו הר של קצפת וכדור גלידה בטעם המועדף עליכם וגשו למלאכת האכילה.
ד"ש לדוד מאמריקה: פנקייקים
גם אם תבחרו להגיש ערמת פנקייקים זהובים בלי אף תוספת לצידם, סביר להניח שברגע שתניחו אותם בשולחן ארוחת הבוקר, תיתקלו בשלל ידיים קטנות וגדולות שמפלסות את דרכן אל הצלחת ומחסלות את עיגולי הבצק הטעימים. כדי להפוך את התענוג לטעים עוד יותר, אפשר לגוון את הבלילה עצמה ולהוסיף אליה שוקולד צ'יפס קטנטנים חומים או לבנים לפי טעמכם, למלא את הפנקייקים בתערובת נוטלה מושחתת המתגלה רק לאחר שטועמים את הפנקייק או להגיש אותם לצד שלל תוספות נהדרות, כמו אגוזים טחונים, שברי פקאן, קוקוס טחון, טבעות בננה קטנות, קוביות תותים או לזלף מעליהן סילאן או מייפל ולזלול בהנאה.
הכי טרי: שילובי פירות מפנקים
בקיץ, בחורף, ברגע שפוקחים את העיניים או דווקא בבראנצ' חגיגי – סלט פירות הוא תמיד אורח של כבוד. כדי לשדרג את החגיגה הצבעונית, תוכלו לערוך כמה שילובים מעניינים שיקפיצו את סלט הפירות שלכם לשלב הבא. כך למשל, אפשר לחתוך תותים אדומים לפרוסות ולערבב אותם עם מלית מתוקה של גבינה, ביסקוויטים ושמנת מתוקה. תוכלו גם לאפות כמה פירות בתנור, לבזוק מעליהם סוכר ולהגיש עם כדור גלידה שאתם אוהבים, ואפשר גם לשלב פירות אקזוטיים כמו מנגו, אננס או נקטרינה עם יוגורט ודבש וליהנות מפרשנות קיצית במיוחד למוזלי האהוב.
