שלושה מתכונים דוברי צרפתית
המטבח הצרפתי הוא ללא ספק בין המטבחים המוערכים ביותר בעולם כולו. מאכלים צרפתיים רבים הגיעו גם לארצנו ואפילו הפכו לקבועים בנוף הקולינרי המקומי. ככל הנראה ההערצה הרבה שזוכה לה המטבח הצרפתי, נובעת מהשימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר, שיטות ההכנה הייחודיות ושפע הרטבים שמקורם במדינה הציורית. אספנו עבורכם שלושה מתכונים למאכלים צרפתיים שכל בשלן חייב להכיר.

כמו בכל ארוחה מהודרת נפתח קודם כל במנה ראשונה. מרק הבצל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות הצרפתית כבר במשך מספר מאות. טעמו המתקתק של המרק הנובע מקרמול הסוכרים בבצל, בשילוב עם הגבינה המלוחה יוצרים רומן זוהר של טעמים. כך תכינו את המרק המופלא הזה ביום חורף קריר:
בסיר בינוני מטגנים בשמן וחמאה בצלים פרוסים דק עד להזהבה. כעת, מוסיפים קמח ובוחשים עד לספיגה מלאה בבצל. מוסיפים יין לבן יבש וממשיכים לבשל עד שהוא מתאדה. מוסיפים לסיר שבע כוסות של מרק ירקות צח ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר. מבשלים במשך כשלושים וחמש דקות על אש נמוכה ומקפידים לבחוש מדי פעם.
בתוך התנור המודלק על מצב גריל מניחים את קעריות המרק בתבנית אפייה. מחלקים את המרק לקעריות ומניחים בכל קערית פרוסות באגט. מעל לקעריות מפזרים בנדיבות גבינת פרמזן או צ'דר מגוררות. אופים רק עד שהגבינה נמסה לגמרי ומשחימה.
את הסלט הזה ניתן למצוא כמעט בכל בית קפה או מסעדה בארצנו, בגרסה כזו או אחרת. אמנם ישנם סלטים רבים שאינם יכולים להיחשב כמנה עיקרית, אך סלט הניסואז כל כך עשיר במרכיבים שהוא לגמרי יכול להיות כוכב הארוחה שלכם. מקורו של סלט זה הוא בעיר ניס ומכאן גם מגיע שמו. לרוב הוא יהיה מורכב מירקות טריים, טונה ושמן זית איכותי. מקומות רבים מוסיפים לו גם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה מבושלים, מה שהופך אותו למשביע עוד יותר. כך תכינו את הסלט המעולה הזה:
מפרידים באמצעות הידיים את עלי החסה ושוטפים היטב. וודאו שאתם מנערים את עלי החסה מהמים כך שלא יהיה רטובים. קורעים את עלי החסה לחתיכות גסות ומניחים על גבי צלחת ההגשה. על גבי מרכז החסה מפזרים טונה מקופסת שימורים. ניתן להשתמש גם בטונה צרובה אם רוצים. מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוך מוחלט, קולפים וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את תפוחי האדמה סביב הטונה. פורסים עגבניות לחתיכות גדולות
ומסדרים באלגנטיות סביב פרוסות תפוחי האדמה. מכינים ביצים קשות, קולפים וחותכים לפרוסות. מסדרים את הביצים סביב פרוסות העגבניות.
להכנת הרוטב מערבבים בקערה קטנה מיונז וקטשופ. מוסיפים לימון ומלח עד לקבלת רוטב אחיד. מוזגים את הרוטב סביב לירקות ומקשטים בזיתים ירוקים. אם רוצים ניתן להוסיף גם שעועית ירוקה מבושלת.
ארוחה אינה שלמה בלי קינוח מפנק ולמזלנו הצרפתים מומחים גם בתחום הזה. קרפ צרפתי הוא קינוח פשוט אך מדויק והוא עשוי ממספר מרכיבים פשוטים: קמח, ביצים, חלב, קמח, חמאה, סוכר ומלח. יחד עם זאת, טעמו של הקרפ שבה לבבות רבים ברחבי העולם. רק כדי לרענן את המתכון הפשוט החלטנו להציג בפניכם מתכון המאחד עם הקרפ קינוח צרפתי נוסף, קרם ברולה. אנו נכין קעריות קרפ צרפתי ובתוכן יהיה קרם ברולה עם סוכר מקורמל כמיטב המסורת. כך תכינו את הקינוח המפתיע הזה:
בסיר קטן מניחים חלב, שני חלמוני ביצה, תמצית וניל איכותית או גרגירים מחצי מקל וניל, סוכר ושלוש כפות קורנפלור. מבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפת המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. את הקרם מעבירים דרך מסננת צפופה לתוך קערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במשך כארבע שעות.
כעת, מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. להכנת קעריות הקרפ יש לשמן תבנית עם שניים עשר שקעים בחמאה. קורצים עיגולים מתוך בצק בלינצ'ס מוכן ומופשר. מסדרים את הבצק בתוך שקעי התבנית ומצמידים היטב לתחתית ולדפנות. מניחים על גבי הבצק מנז'טים לאפייה ואופים במשך כעשר דקות עד להתייצבות.
בעת ההגשה מרכיבים את הקינוח. ממלאים כל תחתית קרפ עם קרם עד לקצה. על גבי הקרם מפזרים שכבה אחידה של סוכר לבן ושורפים באמצעות ברנר עד להתקרמלות. מגישים מיד בסיום.
