שלוש פשטידות בהכנה אחת
פשטידה- ארוחה של מנה אחת. אחת הסיבות שהיא אחת המנות שהכי כיף להכין, מעבר לעובדה שזה לוקח בדיוק 10 דקות, זו הוודאות: תמיד הבסיס דומה, וכל מה שנשאר זה להחליט איך לגוון. וכל בית עם ילדים יודע שטעם הוא עניין אישי- זה רוצה רק תירס, ההיא לא אוכלת אף ירק חוץ מברוקולי, והשלישי חובב בצלים מושבע. והיום, כל ילד יקבל פשטידה, מבלי להשקיע אקסטרה זמן: הבלילה אותה בלילה, ובכל תבנית התוספת שונה (הטעם, בכולן, משגע). הוציאו ברוקולי מהמקפיא, תירס מהארון ובצלים מהמגירה והיכונו לקסם: מאחד יוצא שלושה!

הבלילה הבסיסית– כמה פשוט ככה מצליח
קמח, קוטג' (או גבינה רכה אחת),שמנת לבישול, ביצים, קצת קמח, מלח ופלפל. סה- טו!
ערבבו את הרטובים והוסיפו את הקמח והתבלינים, ובחרו את הירק המתאים לפי הטעם והצבע שמתחשק לכם. בבלילה הזו, גם בגלל שתשלשו את הכמויות, כדאי לשים שפע גבינות. בעצם, כל מה שנשאר במקרר יכול להתאים- פתיתי מוצרלה, בולגרית או גבינה צהובה, גבינה לבנה, שמנת חמוצה וגבינת עיזים. ככל שתשימו מגוון גדול יותר של גבינות, הטעם הסופי של שלושת הפשטידות ייצא עשיר ועמוק יותר (קחו בחשבון שהסכנה היחידה היא שזה יהיה טעים מידי ומארוחת הערב הזו לא יישאר כלום לארוחת הצוהריים של מחר).
הצהובה– פשטידת תירס
פשטידת תירס היא אולי המנה האהובה ביותר על ילדים, אבל כפי שכולנו יודעים- ממש לא רק. התירס עובד מעולה ככוכב יחיד בהצגה הזאת, אבל אם אתם מאלה שחייבים להוסיף, לשנות ולחקור מתכונים חדשים, נסו לטחון את התירס במעבד מזון עם מעט מים, ולהוסיף את המחית הצהובה והמרוכזת הזו במקום (או בנוסף) לגרעינים השלמים. אפשרות אחרת היא להוסיף תפוחי אדמה מבושלים לכל העסק, ואפילו (לא תאמינו) פסטה! פשטידה שיכולה לסגור פינה לארוחת הערב והצוהריים– גם טעימה, גם מזינה וגם משתלבת מעולה עם כל מנה אחרת בשולחן. כדי לגוון את הפשטידה הזו תוכלו לאפות אותו בתבניות קאפקייקס קטנות מסיליקון- המיני פשטידות משתחררות בקלות ואם מסדרים אותן על מגש, הן אפילו חוסכות לכם שימוש מיותר בצלחות. כמו כן, אם בא לכם לגוון, השתמשו בחלק מהבלילה להכנת לביבות. כל מה שצריך זה לוודא שהבלילה עם התירס יציבה מספיק- אם צריך אפשר להוסיף קמח ולהשתמש מראש בפחות גבינות רכות. לאחר מכן, כל שנותר הוא לשמן מחבת עם מעט שמן וליצוק כף-כף עד הזהבה, משני הצדדים. ואם מישהו יגיד שהטעם מזכיר פשטידה, רק אתם תדעו למה.
הלבנה- פשטידת בצלים
אין כמו בצל, ואין כמו פשטידת בצלים. ריח של בצל מטוגן, וגם בניין חדש מריח כמו בית. ולמרות שבצל מלווה כמעט כל תבשיל שמכבד את עצמו, הפשטידה הזו מחזירה עטרה ליושנה ועושה ממנו כוכב של מנה אחת. טריק קטן שאפשר לעשות כדי לקבל מנה ששווה המון בשליש השקעה, במקום לטגן את הבצל, קרמלו אותו! הבשורות הטובות: כדי לקרמל לא צריך לעמוד שעות במטבח על הגז. כל מה שצריך זה לרמות, בקטנה, בלי שאף אחד שם לב. איך? בתנור! חתכו בצלים לקוביות, ערבבו אותם בקערה גדולה עם כמות יפה של שמן זית ומלח ושלחו אותם לאפייה של שעה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות. לא לשכוח לערבב כל רבע שעה שלא יישרף. הסימן שלכם יהיה הצבע הזהוב שיקבלו הבצלים, והריח שבטח לא תוכלו לפספס.
הירוקה- פשטידת ברוקולי
אין איך להגזים בהילולה לתפרחות הירקות האלה. כשהן טריות ומתפצחות בסלט וכשהן סתם מאודות עם מלח. אז על אחת כמה וכמה, כשהן צלויות שחומות ומקורמלות בתנור (אולי אפילו בתבנית מתחת לבצלים) כדי להכין תפרחות ברוקולי מושלמות לפשטידה, תוכלו לצלות אותן היטב על הפלנצ'ה עם שמן זית ומעט סילאן ומלח גס. את הכתרים היפים והשחומים האלה פשוט הוסיפו לבלילה הכללית ואפו למשך 40-45 דקות במשך 180 מעלות.
ולסיום סיומת
לא משנה איזה ירק בחרתם להכניס, כדאי להוסיף ב10 דקות האחרונות של האפייה שכבת פתיתי מוצרלה שיבעבעו וישלימו את הלוק עם ההגשה לשולחן. לאחר שהכנסתם את הנבחרת לתנור, חתכו בצד סלט ירקות קטן או סלט חסה עם רוטב מפנק, כדי להוסיף קלילות לארוחה העשירה והחלבית הזו. והריח? הוא כבר יאסוף את כולם סביב השולחן עוד הרבה לפני שהפשטידות ייצאו מהתנור.
