שולחן שבועות בצ'יק – כך תעשו זאת נכון
השנה הזו החלטתם לארח את בני־המשפחה והחברים, אך אין זה אומר שעליכם לטרוח לילות כימים. תוכלו להגיש על שולחן החג שלכם מתכונים קלילים שניתן להכין בקלות ובמהירות מבלי לגרוע מטעמם המשובח.

קישואים בגריל בליווי גבינה
מאכל קליל וטעים במיוחד, בפרט לכל חובבי הקישואים. בחרו קישואים קטנים או מיני קישואים, קלפו אותם, ופרסו אותם לאורך לרצועות. כעת הניחו אותם בתבנית אפייה ומשחו אותם במעט שמן זית וחמאה. חממו תנור לחום של 180 מעלות והכניסו אותם לתנור.לאחר 20 דקות, שימו את התנור במצב גריל וצלו אותם עוד 5 דקות.
לאחר שתוציאו אותם מן התנור הוסיפו להם גבינת פרמזן מגוררת או גבינת צפתית מגוררת או פיקורינו נפלאה.
פסטה בשמנת
אחד המתכונים הקלאסיים והטעימים ביותר הוא פסטה בשמנת. להכנתו נזדקק לפסטה מסוג פטוצ'יני (הסוג הרחב) ולהכנת הרוטב נזדקק למכל שמנת, שום, שמן זית, אגוז מוסקט, גבינת פרמזן, יין לבן, מלח, פלפל שחור גרוס, סלסילת פטריות שמפיניון וחמאה. בסיר גדול נמלא מים עד רתיחה ונוסיף אליהם את הפסטה. את הפסטה יש לבשל בהמשך להוראות היצרן וחשוב להורידה מן האש כאשר היא עדיין "אל־דנטה" (מעט קשה).
להכנת הרוטב ניקח מחבת רחבה נזלף מעט שמן זית ואליו נוסיף את שיני השום כאשר הן קצוצות. נבשל מעט. את הפטריות ננקה היטב ונחתוך לפרוסות, נוסיף אותן לשום ונטגן מעט. לאחר מכן נוסיף את היין הלבן ונניח לו להתאדות מעט. כעת נוסיף את השמנת ואת אגוז המוסקט, נערבב ונוסיף קוביית חמאה. נמתין עד להמסה המוחלטת של החמאה ונגרור פנימה גבינת פרמזן. נטעם, ונוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. בשלו את הרוטב עוד חמש עשר דקות ואז הוסיפו לתוכו את הפסטה. בשלו אותם יחד עוד דקה והגישו בליווי עירית קצוצה ושבבי גבינת פרמזן.
גרטן תפוחי אדמה
אחד המאכלים הטעימים והפשוטים ביותר הוא גרטן תפוחי אדמה. להכנתו נזדקק לתפוחי אדמה, שום, שמנת מתוקה, חלב, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור וגבינת גרוייר מגוררת או גבינה קשה צהובה מסוג אחר. נמרח שן שום על גבי תבנית פיירקס, את תפוחי אדמה נפרוס במנדולינה כדי לקבל פרוסות דקיקות ונניח אותן בתוך קערה גדולה. בסיר קטן נשים את השמנת, החלב והתבלינים ונבשל עד רתיחה. כעת נמזוג את רוטב השמנת על תפוחי האדמה ונעטוף אותם היטב. לאחר מכן נסדר אותם בתבנית ונגרור מעליהם את הגבינה. חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות והכניסו לתנור לאפייה לשעה ורבע.
גלילות חצילים נפלאות
גלילות חצילים מפנקות הן קלות להכנה ומאד טעימות. לשם הכנתן תזדקקו לחצילים, שמן לטיגון, פטרוזיליה, שמן זית וגבינת לבנה. תחילה פרסו את החצילים לאורך והמליחו אותם. לאחר שהם יגירו נוזלים שטפו אותם במים וייבשו היטב. כעת, במחבת עמוקה שימו שמן לטיגון והרתיחו את השמן. לאחר שהשמן חם החלו לטגן את החצילים עד שהם מזהיבים. הניחו אותם על נייר סופג ותנו להם להתקרר. לאחר שהפרוסות קרות, פרשו אותן ומרחו גבינת לבנה חמצמצה אשר טעמה יחמיא לטעם החצילים המטוגנים. זלפו מעט שמן זית וגלגלו את החצילים. הניחו אותם בצלחת הגשה ובזקו מעליהם מעט פטרוזיליה קצוצה להשלמת הטעם והמראה.
עוגת גבינה
אי אפשר להציג שולחן חג לראווה מבלי להניח עליו את המלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות – עוגת גבינה אפויה הנה מתכון לעוגה קלילה וטעימה. להכנתה הכינו מראש את המצרכים הבאים: גבינה לבנה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג, ביצים וסוכר. וכעת לאופן ההכנה: בקערה אחת נניח חלמוני ביצה, קמח, סוכר, גבינה ואינסטנט פודינג ונערבב היטב עד ליצירת בלילה חלקה. בקערת מיקסר נקציף סוכר עם חלבוני ביצים עד קבלת קצף יציב. את הקצף נקפל בעדינות לתערובת השנייה עד קבלת בלילה אחידה. כעת נחמם תנור מראש לחום של 200 מעלות. הניחו בתוך התנור תבנית עם מים חמים ליצירת אדים בזמן האפייה. כעת, העבירו את הבלילה לתבנית אפייה ואפו אותה בחום גבוה כעשר דקות, לאחר מכן הנמיכו את התנור לחום של 150 מעלות והמשיכו לאפות עוד 50-45 דקות. בדקו אם העוגה אפויה היטב ע"י נעיצת קיסם במרכזה, אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה. השאירו את העוגה בתוך התנור עוד שעה עד שתתייצב לחלוטין. קררו אותה והגישו לשולחן בליווי פירות טריים חתוכים, פירות יבשים, או שתבזקו עליה מעט אבקת סוכר.
