עוגות שמרימות במסיבה

עוגות שמרימות במסיבה

מי שאופה עוגות יודע שיש עוגות ליומיום ויש עוגות לאירועים. יש עוגות פשוטות שמכינים בדרך קבע ויש את העוגות שמכינים כדי להרשים. העוגות המדהימות האלו שמכינים למסיבות ולאירועים מיוחדים, אינן חייבות להיות מורכבות במיוחד או מתאימות רק לאופה בעל ניסיון רב. העוגות צריכות להיראות מרשימות, מדליקות ומושקעות באופן מיוחד. אם תרצו להכין עוגה מדליקה ומרשימה במיוחד, הכנו לכם כמה רעיונות.

מאת: עורך השף הלבן
עוגות שמרימות במסיבה

לחם קופים קינמון

שמה של העוגה נגזר מהמראה שלה. כדורים קטנים של עוגות שמרים בציפוי קינמון שאפשר ורצוי ללוש בידיים ולאכול. זו עוגה פשוטה וקלה להכנה אך נראית מרשימה ומהפנטת ולא שגרתית לחלוטין. לצורך הכנת הבצק נערבב שמרים יבשים עם חלב עד שהם ימסו. נוסיף קמח, ביצים, מעט מלח, סוכר וקוביות חמאה קרה עד לקבלת בצק נעים ושמנוני. נכסה בניילון נצמד ובמגבת ונמתין להתפחה כשעה. אם הבצק עדיין לא תפח מספיק אפשר לחכות עוד. כאשר הבצק מוכן, נכדרר ממנו כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. נכין בקערית נפרדת חמאה מומסת במיקרוגל ובקערית נוספת סוכר חום עם קינמון מעורבבים יחד. לאחר שכדררנו את כל הבצק לכדורים, נטבול כל כדור בחמאה מכל צדדיו ולאחר מכן בסוכר עם הקינמון ונניח אותם בתבנית קוגלהוף. אין צורך לסדר אותם באופן מיוחד. נכסה וניתן להם עוד חצי שעה של התפחה. נכניס את התבנית לתנור לחצי שעה בערך, עד שקיסם שננעץ בעוגה יצאה נקי או עם פירורי עוגה יבשים. נוציא מהתנור ונצנן כרבע שעה. לאחר מכן נהפוך את העוגה על צלחת הגשה ונניח במרכז השולחן. המראה המקסים של עוגות קטנות שאפשר לבצוע בידיים ימשוך את כולם לתלוש עיגול של עוגה ולאכול.

עוגת מוס בשלוש שכבות

אין עוגה מרשימה יותר מכזו שכאשר חותכים אותה מתגלה בפנים מראה מרהיב של שלוש שכבות, בשלושה גוונים שונים ובשלושה טעמים שונים של שוקולד. העוגה הזו היא ללא ספק מדהימה ומתאימה בהחלט לאירועים מיוחדים. נתחיל בהקצפת חלבונים. בקערה נפרדת נמיס שוקולד מריר במיקרוגל. במיקסר נערבב חמאה, סוכר וחלמונים, נוסיף אליהם את השוקולד המומס ואת החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול איטיות עד שנקבל מרקם של מוס. נוציא שליש מהכמות ונאחסן במקרר. ליתרה נוסיף קמח ונערבב היטב. את התערובת נמזוג לתבנית עגולה, נשטח היטב ונאפה בתנור עד שהעוגה מוכנה. נוציא מהתנור וניתן לעוגה להתקרר לחלוטין. על העוגה הקרה נמרח את המוס שהשארנו במקרר ומעליו ניצוק ונשטח שמנת מתוקה שהקצפנו בתוספת סוכר. אפשר לקשט את העוגה בשוקולד חלב או מריר מגורדים או באגוזים טחונים.

מאפה שטרודל וגלידה

עוגת שטרודל תפוחים בניחוח וניל וגבינה מדהימה לאירוח. אם מגישים אותה חמימה לצד גלידת וניל, השילוב מושלם ממש. אם נשתמש בבצק פילו מוכן, ההכנה של המאפה המדהים הזה תהיה אף קלה ופשוטה. חשוב לזכור להפשיר את עלי הפילו יום מראש במקרר כדי שלא יישברו או ייקרעו. נחמם בסיר חמאה ונוסיף אליה קוביות תפוחי עץ ירוקים חמצמצים קלופים. נוסיף סוכר, קינמון ומקל וניל ונבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שתפוחי העץ יתרככו מעט, הם לא צריכים להיות רכים מידי. נערבב קורנפלור בכוס עם מעט מים, ונוסיף לתפוחים. להמשיך בישול עוד כמה דקות. נוריד מהכיריים, נוסיף מיץ לימון, צימוקים וגבינה לאפייה. נניח את עלי הפילו אחד על השני, נמיס חמאה במיקרוגל ונמרח היטב על העלים משני הצדדים. נניח את מילוי התפוחים על הבצק לאורכו בצד הקרוב אלינו ונגלגל את הבצק לכיוון הצד הרחוק מאתנו, תוך כדי הידוק קל כדי שהמאפה לא ייפתח. נשמן מעט את המאפה עם חמאה ונעביר אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה. נחרוץ במאפה כמה חריצים אלכסוניים ונכניס לתנור למשך כרבע שעה עד שהמאפה מקבל צבע שחום והעלים מקבלים מרקם פריך. נוציא מהתנור ונגיש בצלוחיות אישיות לצד כף גלידה וניל קרה.

במסיבות או אירועים מיוחדים המראה הוא כל העניין. עוגה שתמשוך את העין ותראה מרשימה ומעניינת תהיה מסמר המסיבה. בשביל להכין עוגה כזו אין צורך במיומנויות מורכבות. כל אחד יכול להכין עוגה מהממת, כזו שתרים את המסיבה ותמשוך את כל הפוקוס, אז למה שזו לא תהיה העוגה שלכם?.

עוגות שמרימות במסיבה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.