10 בחושות מושלמות ליד הקפה

סופלה שוקולד על מצע וופל בלגי לחורף הקרוב

אחד הדברים הכי כיפיים בבישול זה שניתן לשלב בקלות רבה כל כך בין שני עולמות שונים. חשבו לרגע למשל על בגט עם עוף מוקפץ. האם הילד התאילנדי ראה אי פעם בגט והאם הילד הצרפתי ראה מימיו ווק? כמובן שלא. אבל כאן בישראל ניתן למצוא את הבגט הצרפתי מערסל בתוכו מוקפץ תאילנדי תחת כל עץ רענן.

מאת: עורך השף הלבן
סופלה שוקולד על מצע וופל בלגי לחורף הקרוב

השילוב בין שני עולמות שלכאורה לא
לגמרי קשורים זה לזה, יכול להוליד מנות מעניינות במיוחד, או במקרה של המתכון שנציג
בפניכם כאן, מושחתות במיוחד וזאת בלשון המעטה

 100גרם
שוקולד מריר איכותי

50
גרם חמאה
4 כפות סוכר
קורט מלח
2 ביצים בינוניות

חצי כוס קמח תופח מאליו
למילוי הסופלה – 4 קוביות שוקולד מריר או לבן

הסופלה מגיע אלינו כמובן מצרפת
כשמשמעות המילה סופלה בצרפתית היא "תפיחה". המקור של המילה הוא בפועל
souffler שפירושו להתפוצץ או להתנפח.

הסופלה הבסיסי מורכב מקרם או בלילה
שתפקידם לתת לסופלה את הטעם הייחודי שלו וקצף ביצים שמעניק למנה את הנפח
והאווריריות שלה.

ישנו מגוון רחב של סוגי סופלה, כאשר הפופולארי ביותר בישראל הוא
כמובן סופלה השוקולד, שנדמה כאילו לא ניתן כיום לפתוח בית קפה מבלי להכליל אותו
בתפריט הקינוחים

הוופל הבלגי, תאמינו או לא, הוא בכלל לא
בלגי, אלא צפון אמריקאי. הוא אמנם הגיע לשם מבלגיה בשנת 1962, אבל בבלגיה לא תוכלו
למצוא את הוופל המפורסם פחות או יותר בשום מקום אותנטי המכבד את עצמו.

הוופל הבלגי
ניתן להכנה אך ורק באמצעות מכשיר ייעודי להכנת וופל בלגי, קחו זאת לתשומת לבכם
.

השילוב בין סופלה שוקולד לוופל הבלגי, שני מתכונים מפנקים מאין כמוהם, יוצר את אחת המנות היצירתיות והמענגות ביותר שניתן רק לדמיין. מדובר במנה מושלמת לערבים חורפיים בהם כל מה שמתחשק לעשות זה להיעלם מתחת לפוך מול סרט טוב וקינוח שלא ניתן להפסיק לאכול.

יש לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות
ובזמן שהתנור מתחמם, להמיס במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם חמאה.

לתערובת יש
להוסיף לאחר ההמסה את הסוכר והמלח ולערבב היטב. לאחר מכן יש להוסיף את הביצים באיטיות
תוך כדי ערבוב.

כעת יש לשמן תבנית שקעים, לצקת את התערובת עד לשני שליש הגובה
ולהטמין בכל אחד מהשקעים קוביית שוקולד.

משך האפייה בין עשר לשתיים עשרה דקות סך
הכול
.

כוס ושלושת רבעי קמח
שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
קורט מלח

100 גרם חמאה מומסת
כוס ושלושת רבעי חלב

2 ביצים
כפית תמצית וניל

יש לחמם את המכשיר להכנת הוופלים
ובזמן שהמכשיר מתחמם לערבב את המלח, אבקת האפייה והקמח בקערה.

בקערה נפרדת מערבבים
את החמאה, החלב, תמצית הווניל והביצים ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת
החלב.

בעזרת מטרפה מערבבים את התערובות עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

את הבלילה יש
לשפוך למכשיר ולאפות עד שהוופל מוכן (משך ההכנה משתנה ממכשיר למכשיר)

סופלה שוקולד המונח על מצע של
וופל בלגי הוא חגיגה בפני עצמה.

עם זאת, באפשרותכם לשדרג את המנה באמצעות תותים
טריים הפרוסים לפרוסות עבות, פירות יער, קצפת, אבקת סוכר, דובדבני אמרנה או כל
תוספת אחרת שתעשה לכם נעים בפה ובבטן.

למושחתים האמתיים ביניכם, שיכולים להרשות
לעצמם 
שף פרטי שיגיש
להם את המנה לצד שוקולטה חמה – זה יהיה בכלל תענוג צרוף. שיהיה לכם חורף מושלם
!

סופלה שוקולד על מצע וופל בלגי לחורף הקרוב

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.