סוד התיבול לפשטידות - תוכן קולינרי | השף הלבן

סוד התיבול של הפשטידות

פשטידה אינה נחשבת כמאכל מתוחכם, מורכב או בעל רובדי טעם עשירים. היא כן טעימה, נימוחה ומשביעה. אם אתם רוצים לקחת אותה לשלב הבא ולהפוך אותה למאכל מיוחד באמת, לפניכם כל התוספות והשדרוגים, התבלינים והתיבולים, שיפיחו בה חיים ויקפיצו לה את הטעמים למחוזות חדשים.

מאת: עורך השף הלבן

מה נוסיף לה, מה?

לרוב פשטידות מורכבות מבלילה העשויה מקמח וביצים, מספר גבינות ואיזשהו ירק שמוביל את הטעם של הפשטידה. כדי לשדרג פשטידה פשוטה אפשר להתרכז במספר אלמנטים שיסייעו לנו בכך:

עשבי תיבול

זה לא דבר חדש שעשבי תיבול מפיחים טעמים במאכלים שונים ואין הדבר שונה עם פשטידות. דוגמה מצוינת לשילוב נהדר הוא פשטידת בצל בשילוב שמיר קצוץ. טעמו של השמיר מחמיא מאוד לבצל ומקפיץ את כל הטעם של הפשטידה ברגע.

תימין הוא תבלין בעל טעם עדין אך מורגש, שילובו בתוך פשטידת בטטה הוא פשוט נפלא, הוא משתלב נהדר לצד המתקתקות של הבטטה ומוסיף לה נופך חדש.

כוסברה היא דומיננטית בטעמה אך משדרגת פלאים פשטידת קישואים. אומנם הקישואים נימוחים ומשתלבים נהדר לצד גבינות שונות, אך שילוב הכוסברה מפיח בפשטידה הזו חיים חדשים.

אם אתם רוצים לשדרג את טעמה של פשטידת פטריות, כל שעליכם לעשות הוא להוסיף לה עירית קצוצה אשר טעמה מחמיא לעדינותן של הפטריות ומשתלב עימן באופן הרמוני במיוחד.

פשטידת גבינות תהנה משדרוג בדמות עגבניות מיובשות ועלי בזיליקום טריים המקופלים בתוך הגבינות, הטעמים יזכירו לכם קצת מנת לזניה איטלקית, אך אל תטעו, מדובר בפשטידה בניחוח איטלקי.

ותאמינו או לא אך ניתן להכין פשטידה שלמה מפטרוזיליה! כדי להעניק לה את הטעמים הראויים הוסיפו לה פפריקה מתוקה וגם חריפה ומעט שמיר יבש.

פשטידת עשבי תיבול היא כזו המכילה את השילוב של מספר עשבי תיבול קצוצים כגון: תימין, נענע, פטרוזיליה, עירית, בזיליקום ורוזמרין, את כל הטוב הזה תתבלו עם שיני שום כתושות וצנוברים והרי לכם פשטידה מדהימה!

תבלינים

מכינים פשטידת פסטה מוקרמת? אל תהססו להוסיף אל השמנת והגבינות מעט אגוז מוסקט טחון להעשרת הטעמים.

פשטידת ברוקולי ירוקה וטעימה תשמח לשדרוג של בצל מטוגן ופלפל שחור גרוס.

פשטידת תפוחי אדמה תהנה מהקפצת הטעמים עם בצל מיובש אשר יעניק לה טעם נוסף וישתלב נהדר עם שמן זית או חמאה שכדאי לשלב בפנים גם.

פשטידת שומר תהנה משילוב של גרגירי כוסברה וזרעי אניס בתוספת חמאה ליצירת מרקם וטעמים מפנקים במיוחד.

מי שנהנה מטעמים חריפים יכול הוסיף צ'ילי חריף לפשטידת עגבניות עם ביצים וגבינות.

מי שאוהב פשטידות בשר עסיסיות, יכול לשדרג את טעמי הבשר עם קימל או פלפל אנגלי, אשר יהפכו אותן לעשיר במיוחד.

מי שמכיר את פשטידת האפונה וגזר הנפלאה יכול לשדרג את טעמה העדין עם מעט אבקת קארי, כמון וכורכום ולהעניק לה טעמים עשירים של המזרח. הוסיפו לה גם פטרוזיליה וכוסברה קצוצה וטעם גן עדן יתגלה לנגד עיניכם.

אם ברצונכם לשדרג פשטידת גבינות עשירה אך פשוטה, הוסיפו לה עלי זעתר טריים. הפשטידה הזו תקבל ניחוחות וטעמים נהדרים!

אבקות

אם חשקה נפשכם בפשטידת פלפלים קלויים, פשטידה טעימה וצבעונית, אל תהססו להוסיף לה מעט אבקת מרק בצל להעשרת הטעמים.

אבקת מרק פטריות תחמיא לפשטידת פטריות כמובן אך גם תשתלב נהדר עם פשטידת בצל, גזר ותרד, המבוססת על קמח חומוס, הטעמים כאן משלימים אחד את השני בהרמוניה מושלמת.

אם חשקה נפשכם בפשטידת גזר ותפוחי אדמה שדרגו אותה עם מעט מרק עוף אשר יעניק לה טעם של בית – טעים וחמים.

שילובים משגעים של גבינה

במטבח אפשר ליצור תבשילים ומתכונים כיד הדמיון הטובה, אך הקו המנחה שלכם צריך להיות תמיד הקשר בין טעמי הרכיבים שאתם משתמשים בהם. גבינות יכולות להיות משולבות בשלל פשטידות ירק עשירות או להיות משולבות עם עשבי תיבול ותבלינים אשר ידגישו דווקא את טעמן של הגבינות ויפתחו בפניכם צוהר לעולם של טעמים חדשים.

תפוחי אדמה נהנים מהרמוניה נהדרת של הקרמה וכך גם הברוקולי – תוכלו להקרים אותם עם גבינה צהובה, מוצרלה, גבינת קשקבל, גרוייר מצוינת, פרמז'ן וגם פיקורינו. כולן יעניקו להם טעמים עשירים וטעימים במיוחד.

בטטה משתלבת נהדר עם גבינת עיזים והשילוב שלהם יחד בפשטידה הוא אלוהי.

הקישוא נהנה דווקא מגבינות רכות שמשתלבות באופן עדין ומחמיא לטעמו ומרקמו הנימוח.

הצ'דר תחמיא לפשטידת פסטה ותדמה את המקרוני אנד צ'יז המוכרים והאהובים.

לסיכום, המשיכו להתמיד בעבודתכם במטבח ואין ספק שתקצרו מחמאות, תמציאו מתכונים ותיהנו מכל ביס.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.