מתכונים שעושים כבוד ללוטוס
בשנים האחרונות התפתחה בקרב חובבי המתוק אהבה חדשה: מתכונים מתוקים שונים, המבוססים כולם על לוטוס. למי שלא מכיר, זוהי עוגייה מבית הייצור של המאפייה הבלגית 'לוטוס'. במשך שנים עוגיות אלו היו נשנוש מושלם לצד הקפה, כאשר הוגשו בבתי הקפה לצד המשקה החם שהוזמן. חברת לוטוס הגדילה לעשות, והחלה לייצר ממרחים וקרמים המבוססים על עוגיית החמאה האהובה. כיום, היא תופעה שלא ניתן להתעלם ממנה, עם קהל מעריצים כה גדול, טעם זה הוא אחד הטעמים הפופולריים בעולם.

אספנו עבורכם כמה רעיונות מקסימים למנות לוטוס שישאירו לכם טעם מתוק בפה, וחיוך על השפתיים:
עוגת לוטוס-גבינה
אחד היתרונות בטעם האהוב היא היכולת שלו להשתלב יחד עם טעמים נוספים. עוגת לוטוס וגבינה משלבת סוגים שונים של מתיקות, ובעלת מרקם קרמי ונהדר.
ערבבו שברי עוגיות לוטוס עם חמאה מומסת. הדקו את התערובת לכדי שכבה דקה שתשמש כבסיס העוגה, שאותו תכניסו בינתיים להקפאה.
בקערה ערבבו תערובת גבינות עם אבקת אינסטנט פודינג. בקערה נפרדת הקציפו שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת. ערבבו בין הבלילות. כעת, הוציאו את בסיס העוגה הקפוא ומזגו מעליו את קרם הגבינה. שמרו את התוצר במקרר מספר שעות.
כשהעוגה מתייצבת, צפו אותה בקרם לוטוס, שאותו תכינו מממרח לוטוס מחומם ונוזלי. החזירו את העוגה לקירור והתייצבות ולאחר מספר שעות תוכלו ליהנות מטעמה המופלא.
כדורי שוקולד-לוטוס
בדומה לכדורי השוקולד ה"מסורתיים", גם אלו כדורים ממכרים שכיף לנשנש. במתכון זה, הלוטוס הוא מלית הכדור, שמצופה בשכבת שוקולד.
טחנו או מעכו את העוגיות לתערובת. ערבבו אותן בקערה עם ממרח קוקוס ושוקולד מומס נבחר- מריר, חלב או לבן. את התערובת הכניסו למקרר למשך כרבע שעה.
כשהתערובת מצטננת, גלגלו בידיים עיגולים קטנים, שאותם תקררו שנית.
בינתיים, המיסו תערובת שוקולד נבחר, שבה תצפו כל כדור בנפרד. כשהשוקולד עוד לא התקשה, קשטו את הכדורים בקוקוס, סוכריות, שברי אגוזים או כל תוספת אחרת שתבחרו. החזירו לקירור לשעתיים בערך.
קעריות לוטוס וקצפת
זהו קינוח מפתה ויוצא דופן- עוגיות לוטוס מעוצבות ככוס, נוחות ומזמינות לנשנוש, מלאות בקצפת מתוקה לשחיתות מוגברת.
ערבבו בקערה עוגיות טחונות עם חמאה מומסת. הכינו את צורת הכוס באמצעות תבניות נייר קטנות, או לחלופין בשימוש בתבנית סיליקון עם שקעים. הדקו היטב את התערובת לדפנות התבנית, והכניסו אותה להקפאה למשך שעתיים.
הקציפו שמנת מתוקה יחד עם חלב ותמצית וניל, עד לקבלת קצפת קשיחה ועמידה. העבירו אותה לשקית זילוף, וזלפו הר קצפת בתוך כל אחת מכוסיות הלוטוס. לקישוט, פזרו מעליהן פירורי עוגיות.
קוקילידה לוטוס
מי לא אוהב קוקילידה? "סנדוויץ" הגלידה האהוב טעים אף יותר כשהוא משולב עם לוטוס במתכון פשוט של גלידה ביתית.
תחילה, הקציפו שמנת מתוקה, שאליה תוסיפו בהדרגה פודינג וניל. בהמשך הוסיפו בהדרגה סוכר וגבינה. כאשר התערובת יציבה, סדרו בתבנית שכבה מסודרת ומרווחת של עוגיות לוטוס. מעליהן שפכו את תערובת הגבינה וסגרו עם שכבת עוגיות נוספת.
חממו ממרח לוטוס עד קבלת מרקם נוזלי. צפו את חלקה העליון של העוגה והכניסו להקפאה לכמה שעות נוספות. כשהמנה קפואה ויציבה, חתכו אותה לריבועים בהתאם ל"סנדוויצ'ים" שנוצרו.
עוגיות לוטוס
עוגיות לוטוס ביתיות הן קלות ומהירות במיוחד להכנה, וטעימות לא פחות מהמקור. ניתן להכין כמות גדולה מהן ולשמור אותן בצנצנת זמינות לנשנוש.
ערבבו כמות נדיבה של ממרח לוטוס עם ביצה וסוכר, לבן או חום. על תבנית מצופת נייר אפייה, מזגו בעזרת כף צורות עגולות ופשוטות של עוגיות. אפו את העוגיות כרבע שעה, בתנור שחומם מראש.
קרמבו לוטוס
הממתק החורפי המוכר מקבל תפנית מעניינת כשהוא מצופה בלוטוס. המתכון אומנם מורכב מעט מאלו שקדמו לו, אך מזכה אותנו בטעם בלתי נשכח והנאה גדולה.
לבסיס, רסקו עוגיות לוטוס, שאותן תערבבו עם שוקולד מומס. ישרו את התערובת בתבנית, והכניסו אותה להקפאה. כאשר היא מתקשה, חרצו בה עיגולים בעזרת כוס קטנה הפוכה.
למלית: הקציפו חלבוני ביצים, הוסיפו סוכר בהדרגה והמשיכו להקציף עד קבלת קצפת נוקשה. בעזרת שקית זילוף, זלפו את הקצפת מעל עיגולי הבסיס והכניסו אותם לקירור. המיסו ממרח לוטוס עלי ידי חימומו במיקרוגל, וזלפו אותו מעל הקרמבו כציפוי. קשטו את הקרמבו לפי טעמכם בקוקוס, פירורי עוגיות, סוכריות או כל קישוט אחר שתבחרו.
