פטריות בשילובים הכי מעניינים

מתכוני פטריות מפתיעים

הפטריות מוסיפות טעם וצבע למאכלים רבים וכבודן במקומן מונח. ישנם מעל ל-100,000 זנים שונים של פטריות אשר חלקם מיועד לאכילה וחלקם לא. חלק מהפטריות אשר מיועדות למאכל נחשבות למעדן יוקרתי במיוחד, כגון פטריות הכמהין שאותן מוסיפים גם לחמאה ולשמן, כדי לשפר את המאכלים השונים. לפניכם מספר מתכונים שבהם הפטרייה היא הכוכבת הבלתי מעורערת.

מאת: עורך השף הלבן
מתכוני פטריות מפתיעים

מרק פטריות מוקרם לצד באגט מרוח בחמאה הוא אחד המעדנים הידועים לאדם,
כמה פשוט ככה טעים! להכנת המרק נזדקק לחמאה, פטריות שמפיניון טריות קצוצות, פטריות
פורטבלו טריות קצוצות, שמן זית, בצל גדול, מים או ציר ירקות, שיני שום כתושות, מכל
שמנת מתוקה/ לבישול, אגוז מוסקט טחון ומלח ופלפל שחור גרוס.

אופן הכנת המרק: ממיסים את החמאה בסיר, אליה מוסיפים את שמן הזית
והשום ומטגנים קלות, כעת מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כשתי דקות, לאחר מכן
מוסיפים את המים או ציר הירקות יחד עם התבלינים. מרתיחים, מכסים ומנמיכים את
הלהבה. מבשלים כחצי שעה. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה/לבישול ובחשים היטב עד
לאיחוד המרק עם השמנת. 

את המנה הזו תוכלו להכין כתפזורת בתבנית או כשיפודי פטריות מגניבים וטעימים.
המצרכים הנדרשים הם: פטריות חתוכות לרבעים, חומץ בלסמי, רוטב סויה, שיני שום
קצוצות, תימין, מלח ופלפל שחור. להכנת שיפודי הפטריות יש לערבב את כל הרכיבים יחד
למעט הפטריות כדי ליצור מרינדה. כעת הניחו את הפטריות במרינדה והשרו אותן למשך חצי
שעה. לאחר מכן נעצו כל פטריה על גבי השיפוד וצלו אותן על הגריל או בתנור במצב של
גריל כ-3-2 דקות מכל צד. לאחר שהשיפודים צלויים תוכלו לעטר אותן עם מעט פטרוזיליה. 

מתכון נפלא וקליל, קיש פטריות הוא
תמיד ארוחה נהדרת המתאימה הן לארוחת צוהריים זריזה לצד סלט רענן והן כארוחת ערב
קלילה לפני השינה. להכנת הקיש המפנק נזדקק לחמאה, שמן זית,

בצלים גדולים קצוצים, כרישות קצוצות (החלק הלבן בלבד), פטריות
שמפיניון פרוסות, תרד טרי שטוף וקצוץ, מלח, פלפל שחור, גביע גבינת תנובה,
מכל
שמנת מתוקה, גבינת קשקבל מגוררת, גבינת פטה מגוררת, ביצים וקמח מצה.

אופן ההכנה: מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות. בקערה מניחים את
הגבינות, קמח המצה, הביצים והשמנת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, טועמים
ומוסיפים תיבלון לשיפור הטעמים. במחבת גדולה ממיסים את החמאה עם שמן הזית ומטגני
את הבצל והכרישה יחד עד שהם מזהיבים. אליהם מוסיפים את התרד והפטריות עם מלח ופלפל
ומאדים לחלוטין. מניחים בצד ומקררים. לאחר מכן מאחדים את תערובת הפטריות והתרד עם
תערובת הגבינות, מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית ואופים כ-45
דקות. 

לאלו מבינכם אשר רוצים להתענג על ביס המבורגר בשרני שאינו עשוי בשר,
הנה מתכון של המבורגר פטריות עם עדשים אשר יערוב לחיכם ויסב לכם הנאה רבה. המצרכים
הנדרשים עבור הבורגר הטבעוני הם: פטריות שמפיניון ופורטובלו חתוכות לקוביות, בצל
סגול פרוס גס, עדשים מונבטות, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל שחור
גרוס ושמן זית. הוראות ההכנה פשוטות וקלות, במחבת גדולה זולפים שמן זית אליו
מוסיפים את הפטריות עם הבצל ומטגנים כעשר דקות. לאחר הטיגון הניחו לתערובת להתקרר
מספר דקות והכניסו אותה למעבד מזון יחד עם כחצי מכמות העדשים, טחנו היטב. העבירו
את העיסה לקערה והוסיפו את שאר העדשים עם הבצל הירוק, הפטרוזיליה, מלח ופלפל וצרו
קציצת פטריות ועדשים. כעת, במחבת חמה עם מעט שמן טגנו את הקציצה בעדינות כשתי דקות
מכל צד, הניחו על תבנית עם נייר אפייה והמשיכו את הכנת הקציצה בתנור שחומם ל-170
מעלות למספר דקות.  

מנה זו היא שילוב של מאכלים טעימים, אשר כונסו לטוסט אחד שטעמו בסופו
של דבר יצא אלוהי. להכנת הטוסט האלוהי תזדקקו ללחם בריוש, חמאה, פטריות פורטובלו
גדולות וגבינה שוויצרית. להכנת רוטב השום תזדקקו לשום, חומץ, מלח, מיונז ומיץ
לימון טרי.

אופן הכנת הטוסט: מרחו חמאה על פרוסת לחם בריוש והכניסו אותה אל
הטוסטר עד שתקבל גוון זהוב. את פטריות הפורטובלו הניחו בקערה, זלפו מעט שמן זית,
מלח ופלפל שחור גרוס והכניסו אותן לצלייה בתנור כעשר דקות. הניחו מספר פרוסות של
גבינה שוויצרית על גבי הטוסט, ומעליהן הניחו פטריית פורטובלו עסיסית. כעת תוכלו
לצקת מעל הפטרייה את רוטב השום הביתי שהכנתם במו ידיכם (ע"י הכנסת כל הרכיבים
לצנצנת וניעורם עד התאחדות מוחלטת), או לטבול אותו בתוך הרוטב.  

מתכוני פטריות מפתיעים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.