עוגות גבינה שונות ומיוחדות – תוכן קולינרי | השף הלבן

מי אמר עוגת גבינה ולא קיבל?

עוגות גבינה הפכו כבר מזמן לחלק מעולם הקונדיטוריה הישראלי. הן תפסו מקום של כבוד בין שאר המאפים הנהדרים כגון עוגות שוקולד, פאי פקאן, שטרודל תפוחים ועוד מגוון עוגות נהדרות. מגוון המתכונים, השילובים והטעמים האפשריים גם בתחום עוגות הגבינה הוא עצום ואינסופי כמעט ולכן נבחר להציג כמה מתכונים שונים ומעניינים בכמה טכניקות אפייה שונות.

מאת: עורך השף הלבן
מי אמר עוגת גבינה ולא קיבל?

עוגת גבינה אפויה עם מעטה מקורמל נהדר 


אין כמו עוגת גבינה אפויה לצד כוס קפה או תה חם לקינוח ארוחה נהדרת, או פרוסה עסיסית להתחיל איתה את היום. המעטה השרוף מעט מעניק לעוגה את השם עוגה באסקית, והיא נהדרת לצד קצפת וקרם פירות יער. 

בקערת מיקסר מערבבים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת קרם. אליו מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה. לאחר הטמעת כל הביצים מוסיפים שמנת מתוקה, מעט מלח, תמצית וניל וקמח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושי קמח. 

בתבנית אפייה עגולה מניחים נייר אפייה, אין צורך לגזור או להתאים את הנייר לתבנית, השוליים המקומטים יעניקו לעוגה מראה ציורי ומיוחד. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 50-40 דקות. העוגה מוכנה לאחר שקצותיה מתחילים להשחים והיא מקבלת גוון שחום כהה, אך לא נשרפת. 

מומלץ לקרר לחלוטין לפני ההגשה. 


עוגת פירורים קלה ללא אפייה 


אי אפשר להזכיר עוגות גבינה ולא לציין מתכון קל ופשוט שאינו מצריך אפייה כלל. הסוד לעוגה הוא פודינג וניל שמייצב את העוגה ולילה במקרר לצורך התייצבות. 

להכנת תחתית העוגה מפוררים ביסקוויטים פתי בר, לוטוס או כל טעם אחר מועדף ומערבבים אותם עם חמאה מומסת. חצי מהתערובת מניחים בתחתית התבנית ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת שאר העוגה. החצי השני ישמש לכיסוי העוגה. 

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים אליה בתנועות עדינות גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים בעדינות עד שכל הגבינות נטמעות בתערובת.  

מוציאים את התבנית מהמקרר ומעבירים אליה את תערובת הגבינות. מיישרים אותה ומפזרים מעל את יתרת הפירורים. מכניסים למקרר למשך לילה שלם, או לפחות 5-4 שעות. ניתן להעביר את העוגה למקפיא לחצי שעה לפני ההגשה כדי לקבל פרוסת עוגת גבינה פירורים קרה במיוחד. 


עוגת גבינה בשילוב פירות קיץ 


עונת הקיץ ידועה במגוון הפירות הנהדרים שאותם ניתן למצוא כמעט בכל מכולת, סופר או הירקן השכונתי, ולכן זה אך מתבקש להכין עוגת גבינה בשילוב אחד מהפירות הללו. 

לצורך הכנת העוגה אפשר לבחור בשזיפים, משמשים, אפרסקים, נקטרינות וכדומה. ניתן לשלב בעוגה פרי אחד או להפתיע עם שני סוגים שונים. 

בקערה טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה יפהפייה. מוסיפים לתערובת את החומרים הרטובים גבינת כנען, יוגורט, קוביות חמאה רכה ותמצית וניל, ומערבבים היטב. אחר־כך מוסיפים את החומרים היבשים קמח ואבקת אפייה, וממשיכים לערבב עד שנטמעו היטב. 

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ומפזרים למעלה את פרוסות הפרי הדקות. מפזרים מקלות שקדים בין הפירות ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ-45-40 דקות. כדי לוודא שהעוגה מוכנה, ניתן לנעוץ בה קיסם, אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים העוגה מוכנה. 

את העוגה מוציאים רק לאחר שהתקררה לחלוטין ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר לקישוט. 

 

 

עוגת גבינה מכוסה בשוקולד 


השילוב בין עוגת גבינה קרה למעטה שוקולד קשיח ומתוק, מעניק לטועם שילוב נהדר רכות וקשיחות, אווריריות ונוקשות, הכול בביס אחד.  

לתחתית טוחנים ביסקוויטים פתי בר שוקו ומערבבים אותם עם חמאה מומסת. מהדקים אותם היטב לתחתית תבנית האפייה ומכניסים למקפיא להתייצבות. 

בקערה נפרדת מקציפים גבינה לבנה, שמנת מתוקה, פודינג וניל, חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ורכה, אותה מעבירים לתבנית הקפואה. מחזירים את התבנית למקפיא לעוד שעתיים לצורך התייצבות. 

למעטה השוקולד מרתיחים שמנת מתוקה, מוזגים אותה על קוביות שוקולד מריר ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. את הקרם יוצקים על העוגה הקפואה ומחזירים למקרר ליום שלם. 

עוגות גבינה אינן נחלתו הבלעדית של חג השבועות והן מתאימות לכל אירוע, ארוחה או פינוק מתוק. מגוון העוגות,  השילובים והטעמים מציע עולם שלם של אפשרויות, כך שכל אופה יכול לבחור לעצמו את זו האהובה עליו במיוחד. 

   

 

מי אמר עוגת גבינה ולא קיבל?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.