מתכוני תפוח אדמה מהירים - ישירות מהמטבח של השף | השף הלבן

מה? תפוח אדמה – מתכוני תפו"א מהירים ומנצחים

תפוחי אדמה הם אחד המאכלים הטעימים, הנפוצים והאהובים שיש. הם יכולים לקבל טעמים שונים ומגוונים, ניתן לבשל, לאפות או לטגן אותם ולהכין מהם מגוון ענק של מאכלים מדהימים. הם יכולים להיות תוספת למנה עיקרית והם יכולים להיות המנה העיקרית בעצמם. הנה כמה רעיונות מעניינים למנות שבהן תפוח אדמה הוא הכוכב האמיתי.

מאת: עורך השף הלבן
מה? תפוח אדמה - מתכוני תפו

שילוב של תפוחי אדמה עם גבינות ורוטב שמנת הוא שילוב מנצח. מנה של תפוח אדמה מוקרם היא קלה להכנה וטעימה להפליא שתמיד אוהבים לאכול. מקלפים תפוחי אדמה ומרתיחים בסיר מים שיתרככו מעט אך לא יהיו רכים לגמרי. מוציאים מהסיר ופורסים לפרוסות עבות אך לא עבות מידי (רוחב של אצבע זה מצוין). מסדרים בתבנית (אפשר גם בשתי שכבות). מטגנים במחבת פטריות פרוסות וטבעות בצל, ומוסיפים להם שמנת לבישול. את רוטב הפטריות והשמנת מוזגים על פרוסות תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור לחצי שעה (עד שהם מרגישים רכים בנעיצת מזלג). מוציאים מהתנור ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים שוב לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה. מנה של פינוק אמיתי.מנה אישית וכיפית שכל ילד ישמח לקבל ולאכול וגם המבוגרים ייהנו ממנה. נכניס כמה תפוחי אדמה שטופים לתנור (כולל הקליפה) ונאפה כחצי שעה עד שיתרככו לגמרי. נוציא אותם, נחתוך לחצי ובעזרת כף נרוקן את תוכנם ונשאיר את הקליפה (אפשר להשאיר מעט תפוח אדמה על הקליפה עדי שלא תקרע). את תוכן תפוחי האדמה נשים בקערה, נוסיף להם מלח ופלפל, מעט חלב או שמנת מתוקה וגבינה צהובה מגורדת ונערבב היטב כל שכל הגבינה תימס. בכל קליפת תפוח אדמה נשים שלוש או ארבע כפות של עיסת תפוחי האדמה (לא למלא עד הסוף כדי להשאיר מקום לביצה) ונעשה גומה קטנה שאליה נשבור ביצה. נניח את "סירות" תפוחי האדמה בתבנית ונחזיר לתנור לרבע שעה בערך, עד שהביצים מוכנות.איזה כיף לאכול לביבות חמות ישר מהמחבת עוד לפני שהגיעו לצלחת. נגרד כמה תפוחי אדמה ונשים במסננת כדי לסנן מהנוזלים (אפשר גם לסחוט בידיים). נקצוץ בצל ונטגן אותו עד שיזהיב מעט וירכך. נערבב את תפוחי האדמה והבצל ונוסיף ביצים, קמח, מלח ופלפל ומעט כמון. במחבת עמוקה נמלא שמן (שיהיה גבוה מספיק לכסות חצי מהלביבות) ונחמם. נכין לביבה בידיים ונניח בתוך השמן. נטגן עד שיתקבל צבע שחום ונהפוך לצד שני עד שיתקבל אותו צבע. נוציא לקערת הגשה עם נייר סופג. את הלביבות אפשר להגיש לצד יוגורט וירקות (אם לא יתחסלו בדרך לשולחן….).מנת כדורי תפוח אדמה יכולה להיות מנה מרשימה שמתאימה לאירוח או למסיבה. כזו שאפשר לאכול אפילו בעמידה תוך כדי שיחה עם חברים טובים. נכין פירה תפוחי אדמה (תפוחי אדמה שבושלו היטב במים ולאחר מכן רוסקו למחית). לפירה נוסיף ביצים, קמח, מלח ופלפל וגבינת מוצרלה מגורדת. מכינים כדורים קטנים, מניחים בצלחת ומקפיאים לשעה כדי שלא יתפרקו. מוציאים ומגלגלים כל כדור בקמח, לאחר מכן בביצה ואחר-כך בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיבו. אפשר לנעץ בכל כדור שיפוד ולהגיש. טיפ קטן: ניתן להגיש עם מטבל של רוטב עגבניות פיקנטי.

קוביות קטנטנות של תפוחי אדמה ברוטב פיקנטי מתוק שאפשר להגיש לצד כל מנה עיקרית או סתם כך כארוחה בפני עצמם ממש כמו במסעדה. נקלף וחתוך לקוביות קטנות כמה תפוחי אדמה. נחתוך בצל לחצי ונפרוס לפרוסות. נטגן מעט את הבצל עם תפוחי האדמה במחבת רחבה עם שמן עד שיתרככו מעט. נוסיף שמנת לבישול, רוטב צ'ילי מתוק (לאוהבי החריף אפשר להחליף לרוטב צ'ילי חריף), פפריקה ומלח. נמשיך לטגן עוד כמה דקות ונעביר לתנור לחצי שעה לקבלת מרקם קריספי. נוציא ונאכל בהנאה.

מגוון המתכונים לתפוחי אדמה הוא אדיר. הם יכולים להיות מלוחים או מתוקים, להישאר שלמים או בקוביות, להתבשל במים או להיות מטוגנים בשמן. אפשר לעמול על מתכונים שעות או להכין בכמה דקות מנה מנצחת. תפוחי אדמה יכולים להיות כל מה שנרצה לעשות מהם, ובסופו של תהליך תתקבל מנה טעימה, מנחמת ושונה בכל פעם.

מה? תפוח אדמה - מתכוני תפו

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.