הכירו את המתכונים שיעזרו לכם לשמור על הגזרה

מה לאכול כשעובדים מהבית?

אם עד לפני שבועיים התמודדנו עם הבעיה הקשה "מה לאכול בעבודה?" עכשיו אנחנו נאלצים להתמודד עם שאלה מורכבת אפילו יותר – "מה אוכלים כאשר עובדים מהבית?". לאור המציאות החדשה שנכפתה עלינו בצל התפשטות הקורונה, רבים מאיתנו מוצאים את עצמם עובדים מהבית ולא כל כך יודעים מה נכון לאכול, איך ומתי. אנחנו כאן בשביל לעשות קצת סדר בדברים (ובארוחות!)

מאת: עורך השף הלבן
מה לאכול כשעובדים מהבית?

התפשטות
נגיף הקורונה בישראל ובעולם, אילצה את משרד הבריאות להורות
על איסור התקהלויות מעל
עשרה אנשים, סגירת בתי הספר והגנים
ועידוד
עבודה מהבית. עבור אנשים שלא רגילים לעבוד מהבית ביום-יום שלהם, יכול להיות שמדובר
באתגר לא קטן שמציף הרבה שאלות: איך מנהלים את הזמן בבית? איך אומרים "לא"
לפיתויים כמו טלוויזיה וגלישה ברשתות חברתיות? מה אוכלים כדי לשמור על אורח חיים
בריא ואיך נמנעים מלנשנש מתוקים וחטיפים שלרוב אין לנו במשרד ועוד ועוד. 
אם בדרך כלל במשרד אנחנו רגילים ללכת לאכול יחד עם שאר הקולגות שלנו בשעה מסוימת
ואולי בין לבין לשתות קפה או לאכול עוגיה, עכשיו כשאתם בבית כל היום, אתם ממעיטים
בפעילות גופנית כי לא מומלץ לצאת מהבית, יש לכם פיתויים רבים והאפשרות שתעלו במשקל
היא לא רחוקה מהמציאות. כדי לעזור לכם לעבור את התקופה הזאת בקלות ולהצליח לשמור
על הגזרה למרות שאתם נמצאים בבית והמקרר זמין לרשותכם בכל שעה, ריכזנו עבורכם שלוש
ארוחות בריאות וקלות להכנה שתוכלו להכין ולאכול בזמן שאתם עובדים מהבית.  

אטריות אורז עם ירקות ועוף היא מנה הנחשבת לארוחה
מלאה, היא קלה להכנה והיא תספק לכם את כל מה שאתם צריכים. יש בה את כל מה שהגוף
שלכם צריך מבחינה בריאותית ומבחינה מנטלית. על מנת לשמור על רמת אפקטיביות מקסימלית
בכל שעות העבודה שלכם, אתם חייבים לאכול מנות שיגרמו לגוף שלכם להרגיש טוב ולא
כבד, והמנה הזו היא המנה האולטימטיבית למשימה. השילוב של הטעמים וחומרי הגלם,
יהפוך את המנה שלכם להיות צבעונית, בריאה, שמחה וכך גם אתכם. בנוסף, מדובר במתכון
קל ופשוט להכנה שלא דורש מורכבות כלשהי. תוכלו להכין מספר מנות ולאחר ההכנה, לשמור
את מה שנשאר במקרר ובכך לחסוך את זמן ההכנה ביום שלמחרת. 

קינואה
הפכה להיות המלכה של הצמחונים והטבעונים מכיוון שהיא מקור מצויין לחומצות אמינו,
מגנזיום, סידן, ברזל ואשלגן. יש לה הרבה סגולות בריאותיות שהופכות אותה להיות מרכיב מנצח בכל מנה,
עבור כל אחד. אפשר לגוון איתה ולהכין מתכונים שונים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
המתכון
לתבשיל קינואה, שעועית ירוקה ורצועותעוף הוא
מתכון מנצח ממספר סיבות: התבשיל בריא, טעים, מגוון, בעל ערך קלורי המתאים לארוחה
ומדובר במנה קלילה שכיף להכין ולאכול. אם אתם מכינים אותה ביום שאתם עובדים מהבית,
לאחר הארוחה לא תרגישו כבדות כלשהי שתאט לכם את הקצב, אלא להפך, זה יכניס בכם ים
של אנרגיות ויגרום לכם להמשיך לעבוד בצורה אפקטיבית. 

אורז הוא כבר ממזמן לא רק תוספת לארוחה אלא הוא יכול
להיות הארוחה עצמה. לרוב אנחנו מקשרים את האורז ל "תוספת" נחמדה שיכולה
לשדרג את המנה העיקרית ולא כשחקן הראשי של הצלחת שלנו. לעומת זאת, בשנים האחרונות
אנחנו רואים יותר ויותר מסעדות המגישות אורז כמנה עיקרית ואלו מוגשות כארוחה מלאה
של ממש. המתכון למנת
אורז, כרובית, אפונה ורצועות עוף עם תיבול הודי, היא המנה שמוכיחה שהאורז כבר מזמן לא רק תוספת אלא
יכול להיות ארוחה שלמה בסיר או בווק. מדובר בארוחה פשוטה וקלה להכנה, מזינה
ומשביעה שתחמם לכם את הבטן ואת הלב. לפעמים ארוחות צהרים וערב כבר משעממות וחוזרות
על עצמן, המתכון הזה הוא ההפך מכל מה שאתם מכירים. התיבול ההודי במנה יגרום לכם להרגיש
כאילו אתם בטיול בהודו ולא עובדים מהבית. מי אנחנו שנסרב? 

מה לאכול כשעובדים מהבית?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.