מאפים וקינוחים שאפשר להכין בבית

למה לחפש קונדיטוריות, כשאפשר להכין גם בבית מאפים וקינוחים?

אין כמו מאפה מתוק וריחני להתחיל אתו את הבוקר, או פרוסת עוגה לקינוח אחרי ארוחת הערב. מאפים וקינוחים מתוקים וטעימים מתבלים לנו את השגרה והופכים אותה לנעימה יותר; ולעתים גם מנחמים אותנו ומחזקים אותנו בדיוק ברגעים שאנחנו זקוקים לכך. אך איפה ניתן למצוא מאפים וקינוחים מצוינים באמת, כאלה שהם לא רק צירוף של מרגרינה, סוכר ושוקולד מאיכות ירודה?

מאת: עורך השף הלבן
עוגת בננות

עוגת בננות היא המאפה המושלם:
היא מתאימה גם לבוקר וגם לערב, היא בריאה יותר מעוגות אחרות כי היא מכילה בננות
ואגוזים, והיא גם מאד פשוטה להכנה.

מרכיבים:

  1. 2 כוסות קמח מלא
  2. 1/2 כוס סוכר חום
  3. 1 כפית סודה לשתייה
  4. 1 כפית אבקת אפייה
  5. 3 בננות בשלות
  6. כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות
  7. 1/2 כוס שמן (רצוי שמן קוקוס אבל כל שמן צמחי
    אחר יתאים)


אופן
ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות
  2. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ואבקת
    האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מעכו את הבננות, והוסיפו להן את
    השמן ואת האגוזים. ערבבו היטב עד לקבלת מחית בה האגוזים מפוזרים באופן אחיד.
  4. אחדו את תכולת שתי הקערות וערבבו היטב עד לקבלת
    בלילה אחידה.
  5. את הבלילה מזגו ל-2 תבניות אינגליש קייק
    משומנות.
  6. הכניסו לתנור ל-40 דקות עד להזהבה. לפני ההוצאה
    מהתנור, בדקו את העוגות באמצעות נעיצת קיסם (הוא אמור לצאת יבש).
  7. הניחו לעוגות להצטנן לפני פריסתן.

עוגת בננות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.