חם וקר – קינוחים חמים וקרים לחג השבועות
על שולחן החג בשבועות יוגשו מבחר מנות חלביות נפלאות. מנות ראשונות, עיקריות, תוספות ואפילו סלטים עם נגיעות גבינה, אך גולת הכותרת היא כמובן הקינוחים הנהדרים שאפשר להכין במיוחד לרגל חג זה. עוגות גבינה יפהפיות, צלוחיות מוס עשיר ומושחת, גלידות חלביות מתאימות לימים המתחממים ועוד.

ככל שהמבחר של קינוחים לשבועות הוא גדול ועשיר, כך ההתלבטות באילו לבחור היא מורכבת יותר. כדי להקל מעט על הבחירה וכדי להגיש אופציות שונות ומגוונות לשולחן, ניתן להגיש קינוחים חמים לצד הקרים ולאפשר למוזמנים להחליט איזה קינוח לאכול ראשון ועם איזו מנה מתוקה לסיים.
עוגות גבינה חמות וקרות
עוגת גבינה קרה היא אחד הקינוחים החביבים והפופולריים ביותר במיוחד במהלך חג השבועות. ישנו מבחר גדול של מתכונים החל מהפשוטים והמהירים וכלה במורכבים והמאתגרים. להכנת מתכון קליל ומהיר שאינו מצריך מאמץ גדול יש לפורר ביסקוויטים של פתי בר, חצי לשמור בצד וחצי לערבב היטב עם חמאה מומסת ולהדק היטב לתבנית.
אחר־כך להקציף שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת ואז להוסיף אליה בעדינות ובתנועות קיפול גבינה לבנה וגבינת שמנת. את תערובת הגבינות יוצקים על תחתית הביסקוויטים ומיישרים. לבסוף מפזרים את יתרת פירורי הביסקוויטים ומכניסים למקרר לכמה שעות לצורך התייצבות.
ניתן להגיש לצד העוגה הקרה, עוגת גבינה אפויה וחמימה. להכנת העוגה אפשר לבחור במתכון פשוט, דומה לעוגה בחושה, שבו כל שנדרש הוא לערבב את כל החומרים יחד ולהכניס לתנור.
בקערת מיקסר מערבבים גבינה לבנה, סוכר, שמן, סוכר וניל, ביצים וקמח. מערבבים את כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. משמנים תבנית אפייה, מעבירים אליה את התערובת ואופים בתנור כ-45 דקות עד שמתקבל צבע זהוב ומקסים.
בלינצ'ס במילוי חם ומפנק לצד עוגת גלידה קפואה
מנת קינוח מיוחדת וטעימה היא בלינצ'ס מתוק וחם ממולא בגבינות עם או בלי צימוקים. מנה קלה ומהירה שמשתלבת נהדר עם עוגת גלידה כמנת קינוח נוספת.
מכינים כמות בלינצ'סים כך שתספיק למספר המוזמנים, מומלץ כשניים עד שלושה לכל סועד. לאחר שכולם מוכנים ממלאים כל אחד בתערובת גבינות של גבינה לבנה, סוכר, פודינג וניל וצימוקים (לא חובה למי שאינו מחבב אותם). מניחים כף או שתיים במרכז הבלינצ'ס, מקפלים כלפי פנים את שני צדי הבלינצ'ס המקבילים, לאחר מכן מגלגלים את אחד הצדדים הפתוחים כלפי הצד הפתוח הנגדי לו. לאחר סיום המילוי והגלגול מניחים את הרולדות הקטנות לכמה שניות על מחבת חם מכל צד, מסדרים אותם זה לצד זה בתבנית או צלחת הגשה ויוצקים מעל מעט דבש או סירופ מייפל.
להכנת עוגת גלידת שוקולד וניל נפלאה וקרירה מתחילים בסידור ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד בתחתית תבנית אפייה, אפשר להשתמש גם בתבניות אינגליש קייק מאורכות. מקציפים מוס גבינה – גבינה לבנה, שמנת מתוקה, סוכר, פודינג וניל וחלב – עד לקבלת קצפת אחידה ומעבירים אותה לתבנית עם הביסקוויטים. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליה מוס שוקולד. להכנתו מקציפים שמנת מתוקה, חלב ושוקולד מריר מומס. לסיום מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ומצפים בגנאש שוקולד עשיר ונהדר.
מעבירים את העוגה למקפיא לכמה שעות כדי שתתייצב ותקפא ומעבירים אותה למקרר כשעה לפני ההגשה כדי שניתן יהיה לחתוך אותה בקלות רבה יותר.
שטרודל תפוחים נפלא לצד גלידת וניל
אין שילוב קלסי יותר מאשר פרוסת שטרודל תפוחים, ולצידה כדור גלידת וניל מכובד ואף מגדל קצפת להשלמת המנה. זהו שילוב מתבקש, טעים במיוחד ומוכר לכולם.
מתחילים כמובן בהכנת השטרודל. מקלפים וחותכים לקוביות כמה תפוחי עץ ירוקים ומטגנים אותם יחד עם סוכר וקינמון עד שיתרככו מעט. לבסיס הבצק פורסים על משטח העבודה בצק עלים ומניחים עליו את תפוחי העץ, לאחר שהתקררו מעט, לכל אורכו של הבצק קרוב לאחד הקצוות. מגלגלים מצד זה כלפי הצד השני ומורחים מעל חמאה מומסת. עושים כמה חריצים לרוחב הרולדה ומכניסים לתנור לרבע שעה עד חצי שעה בחום בינוני.
את גלידת הווניל הקרירה אפשר לרכוש במכולת הקרובה ולהגיש לשולחן צלחות עוגה שטוחות וקעריות גלידה קטנות.
כאשר מגישים לשולחן כמה קינוחים שונים, הסועדים יכולים לבחור אחת בלבד או לטעום מכולם, העיקר שכל אחד יוכל למצוא לעצמו את מנת הקינוח המועדפת עליו.
