חגיגת קרפים: מתוקים vs מלוחים
קרפ חייב להיות מתוק? תחשבו שוב. המאכל הצרפתי המפורסם אומנם מוכר לרוב בגרסתו המתוקה, אך בשנים האחרונות התגלו יותר ויותר מתכונים מלוחים, המשלבים את הבצק הדק והאוורירי הזה. כדי שתוכלו ליהנות מכל העולמות, אספנו עבורכם מבחר מתכונים לקרפים מתוקים וגם כאלה מלוחים. הנה הם לפניכם.

קרפ קלאסי
לפני שנעבור למתכונים ייחודיים, נתחיל קודם כל עם מתכון לקרפ צרפתי קלאסי, שכבודו במקומו מונח. המתכון הזה פשוט מאין כמוהו והכנתו מהירה ביותר. זו אפשרות נהדרת לזמנים שבהם מתחשק לכם משהו מתוק ומפנק באפס מאמץ. כך תכינו את המנה הקלסית הזו:
מקציפים יחד ביצים, סוכר, קמח ומעט מלח. מוסיפים שמנת, ביצים, חלב וחמאה מומסת ומערבבים היטב. מחממים מחבת גדולה ויוצקים לתוכה בלילה באמצעות מצקת. מסובבים את המחבת עד שהבלילה מתפזרת בצורה שווה בתוכה. מטגנים את הקרפ משני צדיו עד להזהבה. בסיום מקפלים ומגישים. ניתן להוסיף כמובן ממרחים כמו שוקולד, מייפל או ריבה ולעטר בשוקולד קצוץ, אגוזים מסוכרים או קצפת.
לזניית קרפים במילוי תרד
אין דרך אחת להגיש קרפ והמתכון הזה מוכיח זאת בהצלחה רבה. יש לנו כאן איחוד יוצא דופן של קרפ ולזניה במתכון מיוחד ולא צפוי. בין שכבות הקרפים מסתתרות להן גבינות ותיבול מדויק. כך תכינו את המנה המסקרנת הזאת:
להכנת הקרפים מערבבים בקערה ביצים, חלב, מים, מלח, שמן וקמח לבן, עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים קלות מחבת גדולה ומחממים. יוצקים מבלילת הקרפים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הקרפים המוכנים לקערה מרופדת בנייר אפייה.
להכנת המלית מערבבים גבינת שמנת עם פירורי גבינת מוצרלה ופירורי גאודה. מוסיפים עירית קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים. ניתן לתקן את התיבול לפי הטעם. מחממים תנור לחום בינוני גבוה ומשמנים תבנית עגולה. להרכבת הלזניה מניחים בבסיס התבנית קרפ, ומעליו מורחים שתי כפות מלית. מעל מפזרים מעט תרד מבושל ורוטב עגבניות. ממשיכים כך עם שארית הקרפים והמלית. מעל לשכבה העליונה מפזרים פתיתי גבינות.
מכניסים את הלזניה לאפייה במשך כארבעים דקות עד להזהבה. בסיום האפייה מוציאים ומצננים במשך מספר דקות. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית.
קעריות קרפ ברולה
במתכון הבא אנו משלבים בין שני קינוחים צרפתים אגדיים – הקרפ והקרם ברולה. במתכון המתוק הזה הקרפ הופך לקעריות מתוקות שבתוכן מחכה לו קרם ברולה אלגנטי. באופן מפתיע למדי, הכנת המנה קלה ביותר אך הרושם שהיא יוצרת גדול. כך מכינים את הקינוח המפתה הזה:
בסיר קטן מבשלים על גבי אש נמוכה חלב, חלמוני ביצים, תמצית וניל, סוכר לבן וקורנפלור. טורפים בלי הפסקה במשך מספר דקות עד לקבלת קרם סמיך. בסיום מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לתוך קערה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך ארבע שעות לכל הפחות.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה ומשמנים תבנית שקעים עם חמאה. קורצים מתוך בצק בלינצ'ס מוכן עיגולים ומסדרים בתוך השקעים בצורת קעריות. על גבי כל קערית מניחים מנז'ט ריק. מכניסים לאפייה במשך כעשר דקות עד להתייצבות.
להרכבת המנה ממלאים כל קערית בקרם ומפזרים מעל שכבה אחידה של סוכר. שורפים את הקרם באמצעות ברנר ומגישים מיד.
קרפ במילוי פסטו ללא גלוטן
ולסיום, מתכון מלוח נוסף לקרפ. הפעם מדובר בגרסה נטולת גלוטן, שתשמח את ליבם של כל מי שרגיש או אלרגי. הקרפים יוצאים נימוחים ואווריריים לא פחות מגרסתם הקלסית. בפנים ישנה מלית פסטו, פלפלים קלויים וגבינה. חטיף מושלם או מתאבן נהדר להגיש לאורחים. כך תכינו את המנה המקסימה הזו:
מחממים תנור לחום גבוה מאוד ואופים פלפלים במשך כעשרים דקות. בסיום מכבים את התנור מבלי לפתוח את הדלת, עד לקירור מוחלט. בסיום מוציאים את הפלפלים, קולפים ומסננים מנוזלים. להכנת הקרפים טורפים יחד ביצים ושמן. בקערה נפרדת מערבבים חלב, קמח טפיוקה, שקדים טחונים, קמח קוקוס או קמח חומוס ומלח. מאחדים את שתי התערובות ומטגנים את הפנקייקים.
לאחר מכן פורשים קרפ על משטח עבודה. מורחים מעליו כף פסטו, גבינה לבנה ומניחים פלפל קלוי וגבינה בולגרית. סוגרים את שולי הקרפ ומגלגלים. ממשיכים באותם השלבים עם שאר הקרפים. ניתן להגיש את הקרפים כפי שהם או להבריש אותם בשמן ולאפות במשך כרבע שעה בתנור בחום קבוע.
