חג שבועות לטבעונים
חג השבועות לרוב מלווה במאכלים חלביים כמו עוגות גבינה, פשטידות ופסטות. אך מי שחי את חייו באורח חיים טבעוני, עשוי לגלות ששולחן החג אינו מציע אפשרויות המתאימות לבחירתו.

עוגת גבינה טבעונית אפויה
אי אפשר להכין רשימה של מתכונים לחג השבועות מבלי להתחיל בעוגת גבינה. המתכון הזה כמובן ייחודי בכך שהוא אינו מכיל גבינה כלל, אך עדיין תתקבל עוגה עשירה ונימוחה המספקת את חוויית החג במלואה. מבלי להכביר במילים הגיע הרגע למתכון:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני–גבוה. מכניסים ביסקוויטים למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים שמן קוקוס וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה. את התערובת מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים. מכניסים את התבנית לאפייה במשך כעשר דקות ובסיום מניחים בחוץ לקירור. מנמיכים את התנור לחום נמוך.
בקערה גדולה מערבבים יחד ממרח סויה בטעם טבעי, סוכר, תמצית וניל, שוקולד צ'יפס לבן טבעוני מומס או חמאת קקאו מומסת, שמן קוקוס וקמח לבן. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מפסיקים לערבב. יש להימנע מלערבב יתר על המידה.
את המלית יוצקים על גבי תחתית הביסקוויטים האפויה ומיישרים. אופים במשך כשעה ורבע. כשדפנות העוגה יציבות מוציאים את התבנית מהתנור. מרכז העוגה צריך להיות עדיין גמיש. בעוד העוגה חמה יש להעביר סכין חדה בין דופן העוגה לתבנית. מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר למשך חצי יממה.
להכנת ציפוי העוגה מחממים במיקרוגל ריבת אוכמניות, מיץ לימון וגרידת קליפת לימון. מקררים את הציפוי במשך כעשר דקות ומזלפים מעל לעוגה. ניתן לעטר גם עם אוכמניות טריות.
ניוקי טבעוני ברוטב פטריות פורטובלו
מאכלים איטלקיים כמו ניוקי, רביולי ולזניה הפכו זה מזמן לחלק מחג השבועות. בעוד שרוב המאכלים אלה כוללים גבינות עשירות וחמאה, הם ממש אינם חייבים לכלול מרכיבים אלה כדי להיות מעוררי תאבון. כאן יש לכם מתכון מטריף של ניוקי פטריות טבעוני לגמרי, בקרם סויה קרמי. כך תכינו את המנה:
להכנת הניוקי יוצקים מים רותחים לתוך סיר בינוני. מוסיפים תפוחי אדמה קלופים ומבשלים במשך כארבעים דקות עד לריכוך. בסיום מסננים את המים ומניחים לצינון. כעת, מועכים את תפוחי האדמה. מקמחים משטח עבודה היטב ומעבירים אליו את תפוחי האדמה המרוסקים. מוסיפים עוד קמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. יוצרים מהבצק גלילים וחותכים לצורת ניוקי. מקמחים היטב את כל החתיכות. לבסוף מניחים בכלי אטום ושמים במקפיא.
להכנת הרוטב שמים בבלנדר ממרח סויה בטעם טבעי, ארטישוק משומן, שמן, פטריות פורטובלו חתוכות, שום, שמרי בירה, מלח ופלפל. ניתן לדלל את הרוטב עם מעט מים בעת הצורך. להרכבת המנה יוצקים מים רותחים בסיר גדול, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה פעם נוספת. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מוציאים מהמים ומעבירים לרוטב. מערבבים היטב ומגישים.
סלט טופו עם כרוביות זהובות ועגבניות שרי
לצד כל המאכלים העשירים של החג צריך איזון קליל של סלט מרענן. זהו בדיוק המתכון שמחכה לכם כאן, המשלב חסה טרייה, עגבניות שרי, כרובית וטופו מטוגן לתוספת מרקם וטעם. כמו כל המתכונים האחרים, גם מתכון זה אינו שמור לטבעונים בלבד, אנו מבטיחים שכולם יהנו ממנו. כך תכינו את המנה:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. להכנת הכרובית שמים תפרחות כרובית בקערה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים את התפרחות על גבי התבנית בשכבה אחת וצולים בתנור במשך כעשרים דקות, עד להזהבה יפה.
להכנת הרוטב לסלט מערבבים יחד שמן זית, מיץ לימון, סומק, מלח ופלפל שחור גרוס. חותכים את גבינת הטופו לפרוסות דקות. יוצקים מעט שמן למחבת ומחממים על להבה בינונית. צורבים את הגבינה משני צידיה במשך כשתי דקות עד להזהבה.
להרכבת הסלט מניחים בקערה עלי חסה חתוכים, עגבניות שרי, גרעיני חמנייה ואת תפרחות הכרובית האפויות. מניחים מעל לסלט את הטופו ומזלפים את הרוטב. מגישים מיד בסיום הרכבת המנה.
אין כל סיבה שטבעונים לא יוכלו ליהנות מהחג המשגע הזה כמו כולם. בדיוק בגלל זה אספנו עבורכם מספר מתכונים לחג השבועות שאינם כוללים גבינות וביצים כלל. הנה הם לפניכם.
