זה הסי: מקורות המזון הטובים ביותר לוויטמין C
ויטמין C הוא הוויטמין עם הכי הרבה "יחסי ציבור" מבין כל הוויטמינים. אין כמעט אדם או אפילו ילד שלא שמע עליו ועל התכונות החשובות שלו. אנחנו רוצים לעשות לכם סדר: באילו מזונות יש הכי הרבה ממנו ולמה הוא נהרס בבישול?

הגוף שלנו זקוק לוויטמין C בשביל תפקודו התקין, אבל הוא לא יכול לייצר אותו בעצמו או לאגור אותו ולכן אנחנו צריכים לאכול מזונות עשירים בוויטמין C באופן רציף ושוטף. תפקידיו בגוף רבים: הוא משמש כאנטיאוקסידנט (מונע חימצון), בעל תפקיד בשמירת בריאות העור ובריפוי פצעים, בבניית הורמונים ותהליכי בקרת דלקת בגוף ובעל תפקיד בספיגת הברזל.
כמה ואיפה?
מומלץ לצרוך בין 15-90 מ"ג ויטמין C ביום (משתנה לפי הגיל) והאמת שזה ממש
פשוט, היות והוא מצוי בכמויות משמעויות בהרבה מאוד פירות וירקות: פלפל
אדום, קולורבי, ברוקולי, כרובית, אפונה ירוקה, בפירות הדר, תות שדה, קיווי,
גויאבה או מנגו.
תפוז אחד מכיל כ-50 מ"ג ויטמין C שזו בעצם כמעט כל
ההמלצה היומית למבוגרים. כוס מיץ תפוזים תכיל כ-100 מ"ג של הוויטמין, 100
גרם פלפל אדום יכילו כ-190 מ"ג שזה פי 3 מההמלצה לצריכה יומית.
עדין ורגיש
ויטמין C מסיס במים ולכן הוא ייהרס בהשרייה או בבישול במים. הוא גם רגיש
לאוויר, אור וחום ולכן עדיף כמה שפחות לבשל או לחתוך את הפירות והירקות
ולשמור אותם בכלים אטומים עד האכילה. אם למשל מכינים מיץ תפוזים, כדאי
לשתות אותו צמוד ככל האפשר לסחיטה.
בגלל עזרתו לספיגת ברזל מומלץ לאכול מזונות עשירים בוויטמין C יחד עם מזונות עשירים בברזל וכך להגביר את ספיגת הברזל מהמזון.
