השף לוחש: סוד הפיצה המושלמת - מתכון בלתי נשכח

השף לוחש: סוד הפיצה המושלמת

כידוע פיצה היא מאכל אהוב במיוחד על רבים, אך יש פיצה ויש פיצה מושלמת. מה עושה את ההבדל בין השתיים? האם אלו החומרים? האם זו דווקא השיטה או שמא המינונים? במאמר הזה נחשוף את המתכון להכנת פיצה בלתי נשכחת.

מאת: עורך השף הלבן
השף לוחש: סוד הפיצה המושלמת

נכון שאפשר להכין פיצה רק עם גבינה צהובה מגוררת והיא תצא טעימה מאד. אך כדי לקבל פיצה מושלמת נמליץ לכם לערבב מספר סוגי גבינות יחד. מומלץ לשלב גבינה צהובה יחד עם גבינת מוצרלה. כמו כן תוכלו לערבב גם גבינה בולגרית, גבינת עיזים וגם גבינת צ'דר. כולן ישדרגו את טעמה של הפיצה שלכם לאין ערוך.

טיפ קטן: למי מכם שרוצה לשדרג את הפיצה אף יותר יכול להכין קראסט פיצה ממולא בגבינה- פשוט מעדן!

לפיצה הסטנדרטית יש את התוספות המוכרות: זיתים ירוקים, פטריות, תירס ובצל. אם אתם רוצים לקחת את הפיצה שלכם לשלב הבא נסו להוסיף עליה חתיכות של אננס, חלפיניו חריף, פפרוני, נקניקיות, עגבניות, כדורי בשר, פסטרמה, ארטישוק ושלל תוספות שאתם אוהבים שאינן סטנדרטיות כלל. נסו ליצור שילובי תוספות חדשים דרכם תוכלו ליצור טעמים חדשים שמעולם לא הכרתם.

הבסיס לפיצה מוצלחת במיוחד טמון קודם כל בבצק. על הבצק להיות פריך ועשוי במידת עשייה מושלמת. לפניכם מתכון לבצק חלומי. המצרכים הנדרשים הם קמח מסוג 00, שמן זית משובח, מלח, סוכר, מים קרים ושמרים יבשים. יש לערבב את כל החומרים יחד וללוש את הבצק כעשר דקות שלמות.

לאחר מכן יש להניח את הבצק בקערה ולתת לו לתפוח שעה שלמה. לאחר מכן יש ללוש את הבצק במשך חמש דקות נוספות. אם אתם מעוניינים להכין פיצות אישיות, חתכו מהבצק חתיכות והניחו אותן בניילון נצמד. אם לא עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למינימום שעתיים. לאחר שעתיים הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו לו לתפוח שנית כשעה לפני שתתחילו את מלאכת הרידוד.

זה נכון שכיום ניתן למצוא תחליפים רבים לרוטב פיצה בסופר. ישנן חברות רבות המציעות לכם לרכוש את הרוטב מתוך צנצנת כך שכל שנותר לכם הוא רק למרוח אותו על גבי הבצק. אך אם אתם רוצים פיצה מושלמת ולא רק פיצה, עליכם להשקיע במלאכת הכנת הרוטב. המצרכים הם: עגבניות טריות, רסק עגבניות, סוכר, מלח, בצל, שום, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, אורגנו ושמן זית. כעת נעבור להכנת הרוטב.

בסיר גדול שימו שמן זית, את הבצל קצצו דק והכניסו לטיגון. קטשו את שיני השום והוסיפו אותן לסיר עם הבצל. ערבבו אותם יחד עד שיגיעו לגוון זהבהב. את העגבניות הטריות יש לחתוך לקוביות קטנות. הוסיפו אותן לסיר וערבבו יחד עם הבצל והשום. הוסיפו סוכר לשבירת החמיצות של העגבניות. הוסיפו רסק עגבניות ואת שאר התבלינים וערבבו. השאירו את הרוטב להתבשל על אש נמוכה לפחות שעתיים תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שהעגבניות בתחתית הסיר לא ידבקו או ישרפו.

לאחר שהסתיים הבישול סננו את הרוטב מהנוזלים כדי שלא ירטב הבצק שלכם יתר על המידה.

אל תחשבו שרק בגלל שסיימנו לכתוב מתכונים לפיצה בכך תמה המלאכה, כי אין הדבר נכון. לפנינו יש את אפייתה של הפיצה המושלמת. כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר נמליץ לכם לרכוש אבן שמוט. תפקידה של האבן הזו הוא להעניק למאפים שונים טעם כמו של טאבון או של תנור פיצרייה אמיתי. אבן השמוט היא זו שאופה את הבצק ומעניקה לו את הפריכות הכה מסויימת הזו שהופכת את הפיצה למושלמת.

כדי להשתמש בה נכון יש לחמם אותה בהמשך להוראות המצורפות על ידי היצרן. את הפיצה יש לאפות בתנור שחומם מראש לחום הנע בין 250-200 מעלות וזמן אפייתה הוא קצר ונע בין 8-5 דקות תלוי בסוג התנור.

לסיכום נציין שאם ברצונכם להכין את הפיצה המושלמת עקבו אחר כל אחד מהשלבים שציינו במאמר, ולפניכם תופיע פיצה חמה וטעימה במיוחד. אומנם זמן ההשקעה בפיצה זו ניכר בהחלט והיא איננה מתאפיינת כפיצה מהירה להכנה, אך ברגע שתנגסו ממנה את הביס הראשון תתמכרו ולא תוכלו לחזור אל הפיצה הרגילה, שכן זוהי פיצה מושלמת!

השף לוחש: סוד הפיצה המושלמת

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.