העשירה, המרעננת והמתוקה – 3 וריאציות לפסטה
לפסטה פנים רבות ומנות מדהימות שאפשר להכין ממנה, אספנו עבורכם כאן 3 וריאציות שונות בתכלית שכל אחת תתאים לשולחן אחר, היכנסו עכשיו ותתחילו לבשל!

ספגטי, מקרוני, לינגוויני, קנלוני, פוזילי או פרפרים- פנים רבות לפסטה, והמנות המדהימות שאפשר ליצור ממנה רבות מספור. הפסטה היא שחקן ראשי או משני בארוחות רבות, כך שהיא חלק בלתי נפרד מהתזונה של רובינו. היא מחליפה כובעים, ומופיעה במנות קלילות וכבדות, בסלטים, במנות בשריות, חלביות ואפילו טבעוניות.
כל אחד צריך להכיר לפחות כמה מתכונים טובים של המאכל האהוב, שיתאימו לאירועים שונים וילהיבו את הסועדים. אספנו עבורכם שלוש וריאציות שונות בתכלית, שיתאימו כל אחת לשולחן אחר- אחת עשירה ו"כבדה", שתתאים כמנה עיקרית, השנייה קלילה וחביבה, כראוי למנה משנית או מנה מצטיינת בארוחה קלה, והשלישית, תאמינו או לא-מתוקה!
פשטידת פסטה
הודות למבנה הבצקי בו מתאפיינת הפסטה לכל סוגיה, מוצר הגלם הבסיסי נהדר גם להכנת מתכונים מתוחכמים יותר, דוגמת פשטידה מלאה בהפתעות. אם יצא לכם לאכול בעבר פשטידת פסטה, בוודאי שמתם לב שהרוטב העשיר והמלא, שעשוי בדרך כלל גם מגבינות, מאחד את הפסטה למקשה אחת מלאה בטוב, והופך את המנה לדחוסה וממלאת- ובאותה פעימה, התוספות הקלילות ומבנה הפסטה האוורירי מאזנים את כבדות המנה.
אז איך תכינו פשטידת פסטה מלאה בגבינות וירקות?
הכינו חבילת מקרוני נבחרת מבעוד מועד, וצננו אותה מעט. טגנו במעט שמן זית ירקות חתוכים- בצל, פטריות, עגבניות שרי, בטטה, או כל ירק נוסף שתרצו להעשיר את טעם המנה אתו.
ערבבו בקערה גבינה צפתית, בולגרית, פרמז'ן, קוטג' וביצים. הוסיפו את הירקות המטוגנים ואת הפסטה וערבבו היטב עד לאחידות. הוסיפו שמנת חמוצה, או לחלופין, שמנת חמוצה ומעט רוטב עגבניות (אם תרצו לבחור ברוטב רוזה כבסיס למנה) והמשיכו בערבוב.
שמנו בחמאה תבנית אפייה, ושפכו לתוכה את מלית הפשטידה. פזרו מעל מעט גבינת פרמז'ן- תוכלו להוסיף גם קישוטים כמו עגבניות חתוכות, זיתים או פטריות. הכניסו לתנור שחומם מראש, עד להמסה מוחלטת של הגבינות והזהבת הפשטידה.
סלט פסטה צבעוני
כאמור, צורות הגשה רבות לפסטה, וביניהן גם גרסת הסלט, גרסה קרירה ומרעננת, שיכולה להשתלב נהדר כתוספת בארוחה, אך יכולה גם "להחזיק" ארוחה קיצית וקלילה כמנה העיקרית. חתיכות המקרוני הקרירות נותנות בסיס יציב ומנצח לגוף הסלט, בו משולבים ירקות טריים ומבושלים כאחד. ממש כמו בסלט "רגיל", גם כאן קיים מבחר רחב של ירקות לבחירה וכן של רטבים מסוגים שונים אותם ניתן להוסיף, החל משמן זית ולימון ועד יוגורט קליל.
בסלט אותו בחרנו עבורכם נשתמש ברוטב הפסטו האהוב והפופולארי-
הכינו חבילת פסטה נבחרת, וצננו היטב. בשלו ירקות בסיר מים רותחים- ברוקולי, לבבות ארטישוק או אפילו שעועית ירוקה, והכניסו למקרר.
חתכו עגבניות שרי לחצאים, בצל סגול לקוביות קטנות וזיתי קלמטה לטבעות. ערבבו את הפסטה עם כלל הירקות בקערת ההגשה ועברו להכנת הרוטב- רסקו במעבד מזון בזיליקום, שיני שום, צנוברים קלויים ושמן זית. הוסיפו לתערובת מעט מלח, וטחנו שנית. הוסיפו את הרוטב לקערת הסלט, וערבבו לכיסוי אחיד. תוכלו לקשט את הסלט במעט פיסטוקים או צנוברים קלויים.
קוגל אטריות
פסטה כקינוח? מסתבר שזה לגמרי אפשרי, ואפילו טעים! אנחנו אומנם לא רגילים לראות פסטות במנות מתוקות וקינוחים, אך גוף הבצק הניטראלי לצורותיו המגוונות מקבל אליו בברכה גם את הטעמים המתוקים– מנות מתוקות עם אטריות קיימות כבר שנים רבות, והמפורסם ביותר מבניהן הוא קוגל האטריות מהמטבח האשכנזי. הקוגל, שהשתלב נהדר גם כאן בארץ, נותר אהוב ופופולארי בקרב קהילות חרדיות, אך פרץ גם מחוץ להן וכיום הוא מקובל ואהוב גם מחוץ למטבח האשכנזי.
הקוגל הוא קינוח אטריות מתוק במיוחד בעל היסטוריה ארוכה, שהולך ומשתדרג עם השנים בגרסאות שונות, חלביות ופרווה. הקוגל שבחרנו עבורכם הוא חלבי במיוחד ואפילו גבינתי, ויכול להתאים גם כקינוח וגם כארוחת בוקר קלילה.
בשלו אטריות ספגטי במים רותחים עם מעט מלח, העבירו למסננת ושטפו אותן היטב תחת זרם מים. בקערה, ערבבו ביצים, חלב, מעט שמנת מתוקה, קוטג', סוכר וצימוקים.
המיסו בסיר גדול חמאה, הוסיפו סוכר ובשלו עד לקירמול. צקו את הקרמל על אטריות הקוגל, וערבבו היטב. ערבבו עם שאר המרכיבים שבקערה.
שמנו במעט שמן או חמאה תבנית אפיה, וצקו לתוכה את התערובת. טפו בתנור שחומם מראש, עד להשחמה.
