המנה שבזכותה לא ישכחו את שבועות
החג שכולם אוהבים לאהוב שוב בפתח, ושוב עולה השאלה, איך ממציאים את הגלגל ואיך עושים את זה מבלי להתאמץ? כי בעינינו אין סיבה לעבוד שבועות לחג שבועות, ומספיקים מעט רעיונות מעולים, מספיק חומרים איכותיים וקורט יצירתיות כדי להכין מנה מושלמת. לא משנה אם אתם אחראים לקינוח, למנות הפתיחה או לעיקריות, בטוח תמצאו פה לפחות רעיון אחד שיהפוך את השולחן שלכם לחגיגה בלתי נשכחת.

הראשונות – מיני קיש בירוק־לבן
עוד הרבה לפני שנכנס החג, אפשר להתחיל להתענג על הריחות של מאפים לשבועות. והאם יש ריחות מענגים יותר מאלו שמשלבים בתוכם גבינה מותכת ובצק שמרים? האמת שפשוט אין כאלה. אז אם אתם מחפשים מנה קלילה שתפתח את הארוחה וכבר התבלבלתם מרוב מתכונים לשבועות, תנו לנו להציע: מיני מאפים ירוקים, רעננים ומפנקים שקל לשבוע מהם בלי לשים לב.
להכנת הבצק ערבבו בקערה קמח, שמרים, מעט מייפל או דבש, מים, שמן זית ומלח. כסו את הבצק והתפיחו אותו שעה במקום חמים, ובזמן הזה הכינו את המלית הירוקה־לבנה שלכם: טגנו מעט שום בשמן זית, ולאחר מכן הוסיפו רצועות עלי תרד, מנגולד ועלי בזיליקום. טגנו 3–4 דקות, רק עד שהעלים קמלים ולא יותר. נקזו את המים מהמחבת וערבבו את הירוקים עם בולגרית, מוצרלה ושמנת לבישול. תקנו תיבול עם מלח פלפל ובינתיים חזרו לבצק. חלקו אותו לכדורים קטנים ומעכו מעט, והטביעו כל כדורון במקום משלו בתבנית מאפינס. לאחר מכן מלאו כל בצק במלית והכניסו ל־35–40 דקות לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, וחכו לריח שיסחרר את כל בני הבית.
העיקריות – פשטידת פלפלים אדומים לוהטת
פשטידות לשבועות הן הדרך הכי קלה להרשים אורחים- מערבבים, אופים וקוצרים מחמאות. ואם יש פשטידה שבאה להרשים, הלוא היא פשטידת פלפלים וגבינה, דקה ועשירה בטעמים, שדורשת אומנם מעט יותר השקעה מפשטידת תירס, אבל מרשימה בהתאם. רק חשבו על ריח הפלפלים הקלויים! האדום העז של הפלפלים מאזן את הלבן הצח של הגבינות שמקיפות אותו ומתקתקות הפלפלים לאחר הצלייה מקפיצה את טעם הגבינות השמנות. בקיצור, חגיגה.
כל מה שיש לעשות הוא לנקות את הפלפלים מזרעים, לחתוך אותם לרבעים, לסדר בתבנית, קצת שמן קצת מלח והופ לתנור! כשאתם רואים שהפלפלים נצרבו יפה הוציאו לקירור ובינתיים ערבבו בקערה ביצים, קצת קמח, קוטג', גבינה לבנה וגבינת פטה שימו לב לא לערבב יותר מידי, אלא רק עד שהעיסה הופכת אחידה. מזגו את העיסה לשתי תבניות ואפו למשך 35–40 דקות על 180 מעלות, עד שחלקה העליון הופך זהוב.
הקינוחיות – מוס גבינה עם מוס מרשמלו
קינוחים לשבועות הם עולם שלם- מעוגות שכבות מפוארות שדורשות הכנה של יומיים ועד גלידת וניל פשוטה על השולחן. ובכל זאת, כדי שקינוח חלבי יהיה מנצח, הוא בסך הכול צריך להיות ממש, ממש טעים. אפשרות ראשונה לקינוח, שלא פחות משהוא טעים, יש לו לוק של חד קרן בסטייל, והוא אפילו לא דורש אפייה.
מכיוון שקינוחים אישיים הם טרנד לוהט שלא הולך להתקרר בקרוב, רתמנו גביעי זכוכית למשימה והינה לכם מנה שכל מבוגר יתרגש ממנה ממש כמו ילד . להכנת מוס הגבינה, הקציפו יחד במיקסר שמנת מתוקה, גבינת שמנת, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר.
כשהמוס מקבל מרקם חלק ויציב, הכניסו לקירור של כמה שעות במקרר. בינתיים, להכנת מוס המרשמלו, המיסו על הגז מרשמלו בתוך שמנת מתוקה ובחרו אם להוסיף גם נגיעה של צבע מאכל. לאחר מכן העבירו את המוס להתייצבות במקרר, ולאחריה, הקציפו אותו עם עוד שמנת מתוקה עד למרקם רך, חלק ואוורירי. עכשיו, זלפו את המוסים אחד על גבי השני בתוך הגביעים, ואם תרצו הוסיפו סוכריות צבעוניות מוזהבות או בגווני פסטל.
עוגת מייפל עם טעם של עוד
אבל כדי להגיש לשולחן מנה שתוכתר למלכה, אין באמת צורך להתחכם. ככה זה- הדברים הטובים באמת יודעים שהם טובים, גם בלי הצגות. כך למשל תוכלו להכין עוגת מייפל שכמה שהיא פשוטה, ככה היא מפנקת, כזו שמציעה בדיוק את הרכות והנימוחות שתרצו אחרי ארוחה חלבית כבדה. מערבבים בקערה אחת ביצים, סוכר, שמן, גבינה לבנה וקצת קמח, יחד עם אגוזי מלך וקינמון.
את כל הטוב הזה מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים באהבה לתנור שחומם מראש ל־40 דקות ב-160 מעלות. כשהן יצאו ממנו, זלפו מעליהן בנדיבות סירופ מייפל אמיתי – אל תתפשרו על התעשייתי, כי פשוט אין מה להשוות.
