המילוי ותפקידו

המילוי ותפקידו

הבלינצ'ס הוא מאכל עתיק שיש לו תיעוד אפילו מהמאה החמישית לפני הספירה. הוא מוכר בוואריאציות שונות ברחבי העולם כמו קרפ צרפתי, בלינצ'ס רוסי או חביתית בעברית. זו מנה נהדרת שעשויה מבלילה אוורירית וטעימה במיוחד. הבלינצ'ס הוא למעשה מצע של בצק המתאים לשלל תוספות ומילויים מלוחים או מתוקים. נציע לכם כמה מילויים שונים כך שתוכלו להכין מנה לארוחה עיקרית או קינוח מתוק לסיומה.

מאת: עורך השף הלבן
המילוי ותפקידו

מילויים מתוקים

לאחר שהכנו "הר" של בלינצ'ס נוכל למלא אותם במגוון מילויים מתוקים שיוכלו להיות קינוח מתוק לארוחה או אפילו ארוחת בוקר נהדרת לשבת רגועה.

3. גם פירות יבשים הולך

מילוי מתקתק וייחודי אפשר להכין בקלות עם פירות יבשים. נערבב שמנת חמוצה עם פירות יבשים כגון: תאנים, תמרים, משמשים וצימוקים. אך ראשית נחתוך את הפירות לקוביות קטנות. אל התערובת נוסיף סוכר, סוכר וניל ונערבב היטב. אפשר לטעום לפני שממלאים לוודא כי המתיקות מתאימה לכם. ושוב נמלא את הבלינצ'ס ונסדר יפה בצלחת הגשה.

מילויים מלוחים

אם נמלא את הבלינצ'ס במילוי מלוח, יוכל הבלינצ'ס להיות מנה עיקרית בארוחה או אפילו ארוחה בפני עצמו. אם החלטנו להכין ממנו מנה מלוחה עיקרית, נוריד מהמתכון שלו את הסוכר כדי שלא יהיה לו טעם מתוק, ונוסיף לו מעט מלח, שאר הרכיבים יישארו כי שהם.

1. מילוי גבינה לימוני VS מילוי גבינה וצימוקים

להכנת המילוי הלימוני נערבב גבינה לבנה עם אבקת פודינג וניל, סוכר וניל וגרידת לימון. להכנת מילוי הגבינה והצימוקים נערבב גבינת כנען עם סוכר וניל, אבקת פודינג וניל וצימוקים. נניח כף גדושה מהמילוי על החלק התחתון הקרוב אלינו של הבלינצ'ס, נקפל כלפי פנים את החלק עם המילוי ואז נקפל פנימה את צד ימין וצד שמאל של בבלינצ'ס ונמשיך בגלגול מהחלק הקרוב אלינו כלפי החלק המרוחק עד שנגיע לסופו. להגשה נסדר בתבנית שורה של בלינצ'ס במילוי אחד ולצידו בלינצ'ס במילוי השני לבחירת הסועדים.

2. מילוי שוקולדי

לקחת בלינצ'ס ולמלא אותו בשוקולד זה הרי מתבקש. אין תענוג מתוק מקרפ עם ממרח נוטלה עם או בלי תוספות. לצורך מילוי הבלינצ'ס ניקח שוקולד מריר ונמיס אותו בסיר מעל סיר מים רותחים יחד עם שמנת מתוקה. כאשר הקרם מגיע למרקם חלק ואחיד, נמלא את הבלינצ'ס באותה דרך. נניח כף גדושת קרם שוקולד, נקפל שלושה צדדים ואז נמשיך בקיפול של הצד הקרוב אלינו כלפי חוץ. בצורה זו הקרם לא יישפך מהצדדים. אפשר להשתמש בקרם השוקולד בצורה שונה מעט ולהכין עוגת בלינצ'ס. נניח בלינצ'ס על צלחת ונמרח אותו בשכבת קרם, מעליו נניח עוד בלינצ'ס וגם אותו נמרח וחוזר חלילה עד לסיום כל הבלינצ'ס. לסיום נמרח את שארית הקרם ועליו נפזר אגוזים, תותים או אפילו נעטר עם קצפת.

1. בלינצ'ס פיצה

ילדים אוהבים פיצות בכל הצורות האפשריות. נוכל להכין להם מנת פיצה מקורית מבלינצ'ס. נגרד לקערה גבינה צהובה וגבינה בולגרית, נוסיף עגבניות מרוסקות, זיתים, מלח ופלפל ונערבב היטב. נניח בכל בלינצ'ס כף גדושה מהתערובת ונגלגל את הבלינצ'ס. נניח את כל הגלילים בתבנית אפייה משומנת ונפזר מעל עוד גבינות מגורדות. נכניס לתנור למשך כעשר דקות מכוסה בנייר אפייה ולאחר מכן נוריד את הנייר ונמשיך באפייה עוד כמה דקות לקבלת מרקם פריך. נוציא מהתנור, נקרר מעט ונגיש לארוחה לצד ירקות חתוכים.

2. מילוי בשר נהדר

בלינצ'ס במילוי בשר יהיה מנה עיקרית נהדרת לארוחת צהריים משביעה. הבלינצ'ס יכול להחזיק את הבשר ולהיות לו כיסוי מצוין. נטגן בסיר בשר טחון תוך כדי פירור הבשר עם מזלג שלא יישארו גושים. לאחר שכל הנוזלים של הבשר התאדו נוסיף לו בצל ושום קצוצים, מלח ופלפל. לאוהבי החריף אפשר להוסיף גם פלפל ירוק קצוץ. נערבב את כל הרכיבים ונמשיך בטיגון עוד כמה דקות. בעת הכנת הבלינצ'ס נטגן אותו מצד אחד, וכשנהפוך נניח במרכז כף מהמלית, נסגור אותו לחצי ונטגן משני הצדדים. את הבלינצ'ס המלא נניח בתבנית על נייר סופג ונגיש.

בלינצ'ס זו מנה נפלאה שיכולה לשנות את טעמה בהתאם למילוי שמכניסים לתוכה. מגוון האפשרויות הוא גדול וכל שצריך לעשות הוא להכין ערימה גדולה של בלינצ'ס ולמלא אותם. לחובבי הבלינצ'ס אפשר להכין ארוחה שלמה על טהרת הבלינצ'ס הן למנה עיקרית מלוחה והן לקינוח מתוק.

המילוי ותפקידו

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.