הירקות כבר בפנים – ארבעה מתכונים לפשטידות ירקות מזינות
אחת המנות המגוונות ביותר היא הפשטידה. ניתן להכינה במגוון אפשרויות, לשלב בה כמעט כל ירק, גבינה, פסטה ואף בשר. היא טעימה כשהיא חמה ורק יצאה מהתנור וגם כשהיא קרה ואם אין סבלנות לחמם. ניתן לשלב בה גבינות "רזות" או שמנות, כמה סוגי ירקות או רק אחד־שניים ותמיד טוב שיש אחת מחכה במקרר או במקפיא למקרה הצורך. יתרה מכך, זו אחת המנות המשביעות ביותר ובשילוב סלט קליל זו ארוחה שלמה.

מאורז וירקות נוצרת פשטידה מעולה
ישנם מתכונים רבים של פשטידת פטריות, שילובים מוכרים של גבינות, פטריות ולעיתים גם ירקות נוספים כגון בצל או ברוקולי. לא תמיד חושבים על אורז כמרכיב בתוך פשטידה אך השילוב בין אורז בר לירקות שורש, פטריות ועלי תרד מביא לתוצאה משגעת ומפתיעה בטעמים שהיא מציעה.
מתחילים כמובן בהכנת אורז, רצוי בר או חום ולאו דווקא לבן. בינתיים מטגנים במחבת קוביות בצל, כמה שיני שום, קוביות סלרי וגזר, ממתינים עד שיתרככו ויתקרמלו ומוסיפים מלח ופלפל. בשלב הזה מוסיפים פרוסות פטריות ועלי תרד. ממשיכים בטיגון עד שהנוזלים המופרשים מצטמצמים מאוד. אפשר להוסיף גם כמה עגבניות מיובשות.
בקערה נפרדת טורפים ביצים עם חרדל ומוסיפים את תערובת הירקות והאורז. מעבירים הכול לתבנית משומנת, ומכניסים לתנור חם למשך 45 דקות בערך, עד שהשוליים מתחילים להיפרד מהתבנית.
פשטידת פלפלים מטריפה
טעמי הפלפל על כל צבעיו הם נפלאים, בפרט כשמשלבים אותם עם פסטה ועם גבינות. אז למה לא לשלב פרוסות פלפלים בצבעים שונים עם פסטה ולקבל פשטידה חדשה ומעניינת? בוחרים פלפלים בכל הצבעים – צהוב, ירוק ואדום ופורסים אותם לרצועות. מניחים את כל הרצועות בתבנית מרופדת בנייר אפייה בנוסף לטבעות בצל וכמה פרוסות של פלפל חריף להקפצת הטעמים. מזלפים שמן זית על הירקות, מתבלים במלח, פלפל, אבקת שום וכמון ומערבבים היטב בידיים. מכניסים לתנור לחצי שעה ומערבבים מידי פעם.
בינתיים מכינים סיר פסטה בצורה כלשהי, לא ספגטי.
לפסטה המוכנה מוסיפים את הפלפלים הקלויים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה או קשקבל מגורדת ותערובת תבלינים כמו זו שפוזרה על הירקות. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים חמים. מעבירים הכול לתבנית אפייה ומפזרים מעל עוד גבינה מגורדת – צהובה או קשקבל. מכניסים לתנור לרבע שעה בערך, אין צורך לכסות כיוון שכל מרכיב בפשטידה מוכן כבר, יש רק צורך להמיס את הגבינות ולאחד את הטעמים.
פשטידת כרובית לבנה מופלאה
לירקות מצליבים חשיבות רבה בערך התזונתי שהם מכילים ומציעים לגופינו. תוכלו להכין פשטידת ברוקולי או פשטידת כרובית נפלאה אשר ייתנו מענה מצוין לערכים אלו. לפניכם מתכון נהדר לפשטידת כרובית שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה.
מפרקים את הכרובית לפרחים, ממש כמו שעושים עם הברוקולי, ואז טוחנים במעבד מזון עד שיתקבלו פתיתי כרובית קטנים נהדרים. זו גם הסיבה שאין צורך לבשל את הכרובית מראש. אפשר להוסיף בצל בעת טחינת הכרובית או לקצוץ אותו ידנית בסכין. אל הכרובית והבצל מוסיפים קוטג', ביצים, שום כתוש, קמח, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב יחד.
את התערובת מעבירים לתבנית עגולה או מרובעת משומנת היטב, ומכניסים לתנור חם לחצי שעה בערך. רצוי להמתין מעט לפני שפורסים את הפשטידה כדי לתת למלית זמן להתייצב.
לבבות ארטישוק קפואים מקבלים חיים חדשים
הרבה פעמים אנחנו קונים מצרכים ולא משתמשים בהם מיד כך שהם נשארים בארון זמן רב. המקפיא הביתי הוא אחד המקומות שבהם ניתן למצוא "הפתעות" כאלו ושקית תחתיות ארטישוק קפואה היא אחת מהן. כיוון שלבבות ארטישוק הן ירק נהדר, בריא וטעים במיוחד, הוא ישתלב מצוין בתוך פשטידה.
מפשירים את תחתיות הארטישוק וחותכים אותן לקוביות. מוסיפים להן שמנת לבישול, יוגורט, ביצים, אבקת מרק בצל, גבינה לבנה, פרמז'ן מגורד, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה. כשהפשטידה מוכנה אפשר להגיש אותה לצד סלט עלים רענן וחמצמץ.
אם אתם מחפשים פשטידה מעניינת עבור הילדים, פשטידת תירס תוכל לתת מענה נהדר עבורם, שכן ילדים הם חובבי תירס. תוכלו גם להכין את התערובת כמאפינס ולהגיש להם לצד ירקות טריים חתוכים. זו מנה נהדרת לארוחת ערב חורפי וקריר.
