החיים נותנים לך בננה? תכין עוגת בננות!
לא סתם אומרים "תאכל פרי ותהיה לי בריא" ואם נהיה יותר ספציפיים: בננה הוא פרי מלא בויטמינים וסיבים תזונתיים שיעשו טוב לבטן, ללב ולנשמה שלכם. השף הלבן עם כל היתרונות התזונתיים של הבננה ומתכונים מנצחים של עוגת בננות ובננה ספליט בכדי שגם אתם תוכלו ליהנות מכל אותם יתרונות. שנתחיל?

הבננה שכולנו מכירים היא פרי מוכר ונפוץ
ותרומתה לבריאות היא מגוונת. הבננה הגיעה אלינו מדרום מזרח אסיה במקור, וכיום יש
200 זנים השייכים לארבעה מינים מרכזיים. צבע הקליפה משתנה מירוק לצהוב עם הבשלת
הפרי, כאשר העמילן שנמצא בפרי מתפרק והופך לפרוקטוז. בשלב הסופי, הופך צבע הקליפה
לחום וקצת שחור עד שהפרי נרקב ואינו ראוי עוד למאכל. חשוב לשמור את הבננה במקום
קריר ומוצל ולא במקרר משום שהיא רגישה לקור וזה יגרום לה להשחיר. הבננה הובאה
לישראל במהלך המאה העשירית, וכיום מגדלים בישראל כ-20,000 דונמים של בננות המניבים
כ-60,000 טונות של בננות בשנה. שיווק הבננות בארץ נמשך לכל אורך השנה אך מגיע
לשיאו בעיקר בחורף ובאביב. אז מה כל כך טוב בה?
אכילת בננה תורמת לבריאות הלב ומערכת
העצבים, בעיקר הודות לריכוז האשלגן הגבוה שבה. האשלגן הוא מינרל חשוב לשמירה על
לחץ דם תקין ושמירה על הלב: האשלגן תומך בשרירים המתכווצים בגוף, ביניהם הלב, ולכן
הוא עוזר להסדיר את קצב הלב הנדרש לשגר חמצן למוח ולווסת את מאזן המים בגוף ולמנוע
התקפי לב. הגוף מאבד אשלגן כאשר אנחנו מזיעים, או כאשר אנחנו בלחץ וקצב חילוף
החומרים עולה ולכן אנחנו צריכים לקבל אותו בחזרה מהמזון אותו אנחנו אוכלים –
והבננה היא מקור מצוין.
נהוג לחשוב שתפקידו של ויטמין C הוא בעיקר לסייע לגוף להתגבר על צינון או
להתמודד עם שפעת. זה נכון, אבל לגמרי מוריד מהערך האמיתי של הויטמין – למעשה,
ויטמין C הוא אחד הויטמינים החיוניים ביותר בשמירה על
הבריאות ומשתתף בלא פחות מ-300 תהליכים בגוף האדם! על אף שבעלי חיים רבים מפיקים
ויטמין C בכוחות עצמן, בני האדם חייבים לצרוך אותו
במזון שלהם. ונכון, כאשר מדברים על מקורות תזונתיים לויטמין C, בננות הן לא האפשרות הראשונה שקופצת לראש.
אז תנו לנו לחדש לכם: בננה בגודל בינוני יכולה לספק לכם עד עשרה אחוזים מהכמות
היומית המומלצת של ויטמין C. התרומה של הויטמין לגוף
היא אינסופית: שיפור המערכת החיסונית, חיזוק הגוף וסיוע ביצירת נוגדנים, הגנה על
כלי הדם והעיניים וכמובן הגנה על העור. ויטמין C
אחראי על ייצור קולגן – שהוא החומר שמעניק לעור גמישות, אחראי על בניית רקמות
חיבור, איחוי פצעים ושמירה על מראה עור טבעי ובריא.
לא סתם אומרים שאפיית עוגת בננות מרימה
את המצב רוח, והפעם הקרדיט הוא לבננה ולאו דווקא לעוגה עצמה. הבננה מכילה תערובת
ייחודית של ויטמינים, מינרלים ופחמימות המספקות לגוף האדם אנרגיה טבעית. מעבר לכך,
הבננה מכילה סוכרים טבעיים כמו גלוקוז, סוכרוז ופרוקטוז שהשילוב שלהם הוא בעל
פוטנציאל אנרגטי מעולה. ובקיצור: בבננה יש כמות גבוהה של סוכר ופחמימות ולכן היא
נותנת אנרגיה בעיקר לפני פעילות גופנית אבל גם באופן כללי.
הבננה לא גורמת לעצירות כמו שנהוג
לחשוב, אלא בדיוק להפך: הבננה מלאה בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מעיים תקינה.
הויטמין B6 המצויה בה תורם לתהליכי העיכול מום שהוא
עוזר לפרק פחמימות ושומנים. הוא גם עוזר בסילוק כימיקלים מזיקים מהכבד והכליות
ושומר על מערכת העצבים בגוף. אם אתם סובלים מעצירות או "תקיעות" במעיים –
תאכלו בננה בבוקר ותשתו מספיק מים, זה יעזור לכם לשחרר את העצירות.
אחרי כל זה, צריך להיות מטומטם מספיק
בשביל לסרב למעדן הנפלא שהטבע העניק לנו. בגדול אפשר לאכול בננה כמו שהיא: פשוט
לקלף את הקליפה ולאכול. אבל השף הלבן כבר מכיר אתכם, ויודע שאתם בקטע של לגוון,
להשקיע ולהפתיע. נמליץ לכם על מתכון עוגת בננות קלאסי של עוגה בחושה וקלה להכנה עם בננות או על
עוגת בננה-שוקולד ללא סוכר. אם בא לכם משהו יותר קליל, תוכלו ללכת
על המתכון הקלאסי של בננה ספליט המשלב את הבננה עם גלידה וסירופ שוקולד מפנק.
זכרו – זה לא משנה איך תאכלו את הבננה שלכם, העיקר שתאכלו אותה!
