הבחושות – עוגות שמתחילות ונגמרות בצ'יק
אם אורחים יכולים להרשות לעצמם להגיע בהתראה של 10 דקות, כדאי שתהיה לכם איזו מנה בשרוול, שאפשר להכין בשתי דקות לפחות. עוגות בחושות הן הפתרון המושלם- תמיד אפשר להשתמש במצרכים שיש בבית, והתוצאה, איך לא, יוצאת ביתית, פשוטה וטעימה-טעימה. לא משנה אם תבחרו בבחושה על בסיס פירות, גבינה או שוקולד, כנראה שבסוף התבנית תישאר ריקה מפירורים. אז אם חיפשתם פתרון מהיר למשהו שנעים לנשנש בבוקר עם הקפה, בערב עם התה מול הטלוויזיה או בחגיגות קזו'אליות עם משפחה וחברים- הבחושות עומדות כאן לשירותכם. אספנו כמה מתכונים שכיף לבחוש, אתם רק תזכירו לאורחים לשמור מקום לקינוח.

אם אורחים יכולים להרשות לעצמם להגיע בהתראה של 10 דקות, כדאי שתהיה לכם איזו מנה בשרוול, שאפשר להכין בשתי דקות לפחות. עוגות בחושות הן הפתרון המושלם- תמיד אפשר להשתמש במצרכים שיש בבית, והתוצאה, איך לא, יוצאת ביתית, פשוטה וטעימה-טעימה. לא משנה אם תבחרו בבחושה על בסיס פירות, גבינה או שוקולד, כנראה שבסוף התבנית תישאר ריקה מפירורים. אז אם חיפשתם פתרון מהיר למשהו שנעים לנשנש בבוקר עם הקפה, בערב עם התה מול הטלוויזיה או בחגיגות קז'ואליות עם משפחה וחברים- הבחושות עומדות כאן לשירותכם. אספנו כמה מתכונים שכיף לבחוש, אתם רק תזכירו לאורחים לשמור מקום לקינוח.
בחושה ומרשימה
אז מה אם המתכון לוקח בדיוק כמה דקות? הבחושה שתגישו לשולחן יכולה להיות גם ביתית וגם יפה. ומה קלסי יותר מאשר עוגת שיש אוורירית ורכה? חממו תנור ל170 מעלות ושמנו שתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק). כעת, ערבבו בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר ומעט סוכר וניל. בנפרד, ערבבו את החומרים הרטובים: ביצים טרופות יחד עם חלב ושמן. אחדו את שתי התערובות עד ליצירת בלילה אחידה וחלקה. ועכשיו, ההוראות לקסם עצמו: צקו את הבלילה הבהירה לשתי התבניות והשאירו כרבע ממנה בחוץ. לכמות שנותרה הוסיפו קקאו וצקו בעדינות את התערובת השוקולדית מעל שתי התבניות. ערבבו קלות עם קיסם, שיתערבב אבל לא יותר מידי. אפו כ–45 דקות לערך, עד שקיסם יוצא יבש.
הבחושה בלבן
עוגת גבינה בחושה היא אחד התענוגות היותר גדולים. כל כך טעימה וכל כך פשוטה להכנה, שבאמת לא צריך איזה אירוע מיוחד, חג או יום הולדת כדי להכין אותה לעיתים קרובות. ולמרות המוניטין שיצא לעוגות גבינה כעוגות מסובכות במיוחד להכנה, אין הדבר כך, לא בגרסתה הבחושה. אין צורך להפריד ביצים ואין צורך לקנות גבינות יקרות במיוחד. בקערה גדולה ערבבו גבינה לבנה יחד עם סוכר, שמן קנולה או חמאה מומסת, סוכר וניל ומעט קוקוס טחון. לאחר מכן, הוסיפו תוך כדי ערבוב את הביצים, אחת אחרי השנייה. לאחר מכן, קפלו פנימה קמח ואבקת אפייה, רק עד שייטמע בבלילה ולא מעבר. העבירו בזהירות את הבלילה לתבנית משומנת ועגולה (אין מה לעשות, אם כבר קלסיקה אז עד הסוף) וצקו אותה עד לגובה 43 התבנית, כיוון שעוד יש לה תוכניות לתפוח מעט. ליצירת מראה מפואר בהרבה, הגישו את העוגה לאחר שתבזקו עליה מעט אבקת סוכר. רק אתם תדעו שזה לקח 10 דקות, כל השאר יהיו בטוחים שהיא מהקונדיטוריה הקרובה.
בחושה מפרי האדמה
אם כבדה עליכם עוגת גבינה ומתחשק לכם מתכון קליל ובריא שלא אכפת לכם שהילדים יחסלו, עוגות בחושות על בסיס ירקות הן התשובה שלכם. ירקות? בעוגה? ובכן, לא כל ירק. כאן נחשוף שני כוכבים שעובדים לא פחות טוב בגרסתם המתוקה מאשר בזו המלוחה. נתחיל במלך הכתום: גזר. מה יותר מנחם מעוגת גזר כתמתמה וחמימה לצד כדור גלידה וניל מתוק וקר? אולי רק שתי עוגות גזר. ערבבו קמח (אפשר גם כוסמין ואפשר גם מלא) יחד עם סוכר חום, אבקת אפייה וקצת מלח. הוסיפו ביצים, גזרים מגורדים ותבלינים שאתם אוהבים (קינמון הוא הבסיסי כמובן, אך אם שורה עליכם הרוח, מוזמנים להתפרע בתוספות כמו הל, ציפורן, אגוזי מלך וצימוקים). עכשיו, צקו לשתי תבניות אינגליש קייק, לתבנית חרסינה עגולה או לתבנית פיירקס מרובעת (זה לא באמת משנה, העיקר שתהיה משומנת) ואפו למשך 40-45 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור שחומם מראש. ואם זה לא מספיק מעורר נוסטלגיה, הגישו את העוגה הרכה הזו על צלוחית קטנה לצד כף שמנת חמוצה. בנוסף, יש אפשרות לקחת את השמנת לכיוון קצת אחר, ובמקום להגיש אותה בצד, להגיש אותה מעל, כקרם. ערבבו בתוכה מעט אבקת סוכר וגרידת לימון, והנה לכם קרם שיהפוך את גם העוגה הכי פשוטה למלכה. עוד גרסה לעוגת גזר בחושה למי שרוצה להתרענן אבל מעוניין להישאר בז'אנר העוגות הביתיות, הוא עוגה בחושה קישואים. הקישואים משאירים את העוגה לחה הרבה אחרי האפייה והטעם שלהם נייטרלי יחסית מה שמאפשר להכניס עוד טעמים בקלות, מבלי שאף אחד ינחש מה החבאתם בפנים! להכנת העוגה, במקום גרידת גזר הוסיפו גרידת קישואים (לא לשכוח לסחוט לפני ההוספה לקערה, שלא תצא תערובת נוזלית מידי.
