בצקים לפסח והכל "כשר" – תוכן קולינרי | השף הלבן

בצקים לפסח – והכל "כשר"

גם אם אי אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל, זה לא "ביג דיל", אין זה אומר שאי אפשר להכין בצקים נהדרים אחרים ללא קמח. בצקים שיוכלו להחליף בקלות את הבצק הרגיל במגוון מנות טעימות ונהדרות. לפניכם כמה דוגמאות לבצקים שונים, כולם כשרים לפסח וכל אחד מהם יכול להיות בסיס למנה נפלאה כשרה אחרת.

מאת: עורך השף הלבן
בצקים לפסח – והכל

בצק כשר למבחר מאפים 

 

ניתן להשתמש בבצק הזה כבסיס למאפים שונים, כגון: פשטידות, לחמניות ביס קטנטנות, פיצות ואפילו פוקצ'ות כשרות לפסח. להכנת פוקצ'ה ריחנית נהדרת כמנה ראשונה לצד מטבלים או נשנוש מהיר לאירוח, מערבבים בקערה גדולה קמח רב תכליתי מיוחד לפסח, חלב, חומץ, אבקת כפייה, סודה לשתייה ומעט מלח. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. 

בתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבצק בידיים שומניות שכן הבצק דביק מעט. משאירים גומחות קטנות באצבעות, ומורחים שמן זית. שמן הזית נקווה בגומחות הקטנות זו הכוונה. מפזרים מלח גס, פרוסות שום ועלי רוזמרין ומכניסים לתנור ל-30-20 דקות. 

 

בצק לחמניות חם ומהיר 

 

אין פסח בלי בצקים לפסח – והכל

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.