ארוחת ילדים – המתכונים שילדים הכי אוהבים
ילדים הם עם שקל לרצותו עם מזון. הם אוהבים אוכל בסיסי, פשוט וטעים. אם אתם מארחים את החברים של ילדיכם בביתכם, מארחים חברים שיש להם ילדים או סתם אתם רוצים לפנק את הילדים שלכם הנה כמה מתכונים אשר עשויים לסייע לכם בהאכלתם מבלי להיתקל בסירובים או באוכל שנשאר בצלחת. לפניכם שלוש מנות במיוחד עבור ילדים.

ילדים אוהבים מאד אוכל קטן או אוכל שנחתך במיוחד למידת אצבעותיהם הקטנטנות. למנה ראשונה תוכלו להכין להם אצבעות שניצל מטוגן לצד ירקות חתוכים. כל שעליכם לעשות הוא לקנות נתחי חזה עוף טרי, לשטוף אותם היטב, לנקות אותם ולחתוך אותם לרצועות דקות וקצרות (בערך באורך של אצבע בכף ידכם.) כעת, בקערה גדולה שברו ביצה אחת, הוסיפו מלח, מעט שום גבישי לתיבול והכניסו את הנתחים פנימה. טבלו אותם היטב בביצה וצפו עם פירורי לחם. במחבת רחבה שימו שמן לטיגון וטגנו את הנתחים הקטנים.
טרם אתם מגישים לילדים את אצבעות השניצל חתכו להם מספר ירקות לרצועות כגון: מלפפונים ירוקים, גמבה, פלפל כתום, עגבניה ואף תירס גמדי. הניחו את אצבעות השניצל לצד רצועות הירקות והגישו להם. לא ישאר דבר בצלחת כאשר תחזרו.
טיפ קטן – אם אתם רוצים להכין את אצבעות השניצל עם ציפוי עבה יותר, טרם אתם מכניסים אותם לביצה, צפו אותם בשכבה של קמח לבן ורק לאחר מכן הכניסו אותם לביצה. אחר כך צפו אותם בפירורים וטגנו אותם. בסיום תקבלו אצבעות שניצל פריכות במיוחד.
אורז הוא מאכל שקיים עליו כמעט קונצנזוס מוחלט בקרב ילדים. אין צורך באורז עם טוויסט או תוספות אפילו לא באורז עם תבלינים. אורז לבן פשוט הוא האורז הטעים ביותר לילדים. בסיום ההכנה תוכלו למזוג את האורז בצלחת עמוקה ועליו תוכלו להניח מספר קציצות ולמזוג רוטב אדום נפלא ולהרטיב איתו את האורז והקציצות. פשוט מעדן.
להכנת האורז סננו שתי כוסות אורז במסננת, בררו את האורז היטב ושטפו אותו זמן ממושך תחת המים. הכניסו אותו לסיר עם שמן וטגנו אותו מעט לפני שאתם מוסיפים את המים. על כל כוס אורז יש להוסיף שתי כוסות של מים רותחים. לאחר מכן הוסיפו מלח, הביאו לרתיחה, הנמיכו וכסו את הסיר עם מכסה. בשלו את האורז כרבע שעה, כבו את הגז והשאירו את המכסה סגור לפחות חמש דקות לאחר הבישול.
להכנת הקציצות קחו חצי קילו בשר טחון, הוסיפו לו בצל מרוסק, מלח, פלפל, פירורי לחם ושמן. אם אתם אוהבים קציצות עם ירק הוסיפו גם פטרוזיליה וכוסברה. לושו את הבשר היטב עד שיהפוך לעיסה אחידה. הניחו אותו במקרר לחצי שעה. לאחר מכן הוציאו מן המקרר והחלו ליצור כדורי בשר.
להכנת הרוטב הכי פשוט, הכי טעים והכי אדום – בסיר סוטאז' רחב שימו מעט שמן לטיגון, הוסיפו בצל מרוסק וטגנו עד השחמה. כעת הוסיפו פפריקה מתוקה, קופסה גדולה של רסק עגבניות, אבקת מרק עוף מומסת בכוס עם מים רותחים, מים וגבעולי סלרי. הרתיחו, הנמיכו את האש וכסו עם מכסה. בשלו את הרוטב כ-20 דקות לפני שתכניסו את הקציצות פנימה. לאחר 20 דקות של בישול הכניסו את הקציצות ובשלו עוד 40 דקות לפחות
