ארוחת בוקר של מלון בוטיק – בבית שלכם
אם יצא לכם לבלות במלונות בארוחת הבוקר, ופרט במלונות בוטיק, אתם יודעים שלפניכם נפרש בופה המכיל כל טוב. החל מלחמים ולחמניות במגוון רחב דרך דגים נאים טעימים במיוחד וכלה בסלטים ועוד מנות מפתיעות ומפנקות הפזורות לאורך השולחן כיד המלך. אם גם אתם רוצים לערוך ארוחת בוקר מפנקת שכזו בסגנון בוטיק, הנה מה שעליכם לעשות.

כדי ליצור שולחן בופה מפואר תוכלו להשתמש בשולחן הביתי שנמצא בביתכם. אם יש לכם שולחן עם הארכה, פתחו אותו לאורך שיתאים לכמות המזון שאתם מכינים לארוחת הבוקר. אם יש ברשותכם שולחן קטן יותר תוכלו לחבר אליו שולחן נוסף או לחלק את הבופה שלכם לאזורים שונים בהתאם לסוגי השולחנות שהסבתם עבור הבופה.
משסיימתם את הכנת השולחן, נותר לערוך אותו באופן שהולם בופה של מלון בוטיק. פרשו מפה לבנה יפה שעליה תוכלו להכין את המטעמים השונים שתגישו.
ובכן, מדובר באירוח של ארוחת בוקר ולכן חשוב מאד שהמנות יותאמו לשעה הזו של היום. מומלץ להגיש מנות קלילות על טהרת החלב והדגים. כמו כן, תוכלו לפנק את אורחיכם בקישים, פשטידות, בורקסים ומאפים מעשה ידיכם. לצידם תוכלו להגיש מגוון ריבות שהכנתם בעצמכם לצד לחמים ולחמניות משובחות מן המאפייה הקרובה לביתכם או כאלו שבחרתם לאפות אתם.
הנה מתכון לקיש נפלא לארוחת בוקר בוטיקית במיוחד. להכנת הבצק תזדקקו למצרכים הבאים: ביצה, מים קרים, כפית סוכר, כוסות קמח, חמאה חתוכה לקוביות וכפית מלח. למילוי: קישואים בינוניים, בצל בינוני, פתיתי גבינה צהובה "עמק" למאפים, ביצים, חלב, שמנת מתוקה, קמח, מלח ופלפל.
אופן ההכנה פשוט וקל, ראשית נכין את הבצק:
ערבבו יחד חמאה, קמח, סוכר ומלח בקערה גדולה. לאחר מכן, הוסיפו פנימה ביצה וגם את המים. יש ללוש היטב עד לקבלת בצק ללא גושים שהוא אחיד לחלוטין. הכינו מהבצק כדור והניחו במקרר לשעה.
להכנת המילוי נקצוץ בצל ובמחבת נאדה אותו יחד עם הקישואים הקצוצים גם כן למשך עשר דקות. בקערה נפרדת ערבבו שמנת, קמח, ביצים, גבינה וחלב. כעת הוסיפו את הבצל והקישואים המאודים אל הקערה ותבלו במלח ופלפל. ערבבו את כל הרכיבים יחד היטב
כעת, הוציאו את הבצק ורדדו אותו דק לעובי של חצי ס"מ והניחו בתבנית ששמנתם מראש. שפכו את המילוי על גבי הבצק שבתבנית ואפו בחום של 180 מעלות לחצי שעה.
כדי להמשיך את הקו הבוטיקי שלכם, תוכלו להגיש לאורחים שלכם ריבות מתוצרת ביתית. אך לא עוד ריבות רגילות בטעמים בנאליים, אלא ריבות מפנקות במיוחד עם טעם ייחודי שהאורחים שלכם עוד לא טעמו כדוגמתן, כגון: ריבת סלק, ריבת אגסים ריבת תות עם צ'ילי, ריבת שרי והל וגם קונפיטורת תפוזים טעימה במיוחד. לפניכם מתכון לריבת שרי והל שתשגע את בלוטות הטעם של האורחים שלכם.
להכנת הריבה נזדקק לעגבניות שרי אדומות, סוכר, מים, מקל קינמון וקורט הל. אופן ההכנה מצריך מכם סיר אחד שאליו תכניסו את כל הרכיבים, הביאו לרתיחה, הנמיכו ובשלו עד להסמכה של העגבניות תוך ערבובן למנוע הדבקות בתחתית הסיר. צננו והכניסו לצנצנת זכוכית יפה שתוכלו להגיש בשולחן הבופה שלכם.
אין ספק ששולחן בופה אינו מושלם ללא מאפים, בין אם מדובר במאפים מתוקים ובין אם מדובר במאפים מלוחים הם נדרשים להופיע על השולחן. בניגוד לימי העבר שבהם היו אוכלים לחם לבן, כיום יש מגוון רחב של לחמים ביניהם נמצא לחמי מחמצת, לחמים מחיטה מלאה, לחמים עם גרעינים, שיבולת שוכל וכאלו העשויים מכוסמין. ישנם גם לחמים עם זיתים או עגבניות מיובשות הנחבאים בתוכם ומעניקים לטועם גוון טעם נוסף עם הביס הראשון. מאפים מלוחים קטנים כגון מאפינס מלאים בכל טוב ישדרגו כל ארוחת בופה וגם מאפים מתוקים כגון: גביניות, קרואסונים, רוגעלך ומאפים ממולאים בתפוחי עץ, אוכמניות ושלל מילויים מתוקים כבודם במקומם מונח, בפרט כאשר מדובר בבופה כה חגיגי.
כל בית מלון יוקרתי שמכבד את עצמו יגיש דגים בארוחת הבוקר המפוארת שלו, תוכלו גם אתם להתחקות אחרי סגנון זה ולהגיש דג סלומון שלם למרכז הבופה, מונח על מצע של חסה ומעוטר בירקות טריים להנאת האורחים. חוץ מדג הסלומון תוכלו להגיש הרינג, ברבוניות מטוגנות, נתחי סלומון מעושן לצד גבינת שמנת שמהם ניתן להכין כריכונים טעימים ועוד.
לסיכום, ארוחת הבוקר שלכם אינה חייבת להיות מורכבת מביצים וסלט. תוכלו לפנק את האורחים שלכם בשלל אפשרויות אחרות שיפתיעו אותם.
