אל תסתכל בביסקוויט אלא במה שיש בו
הפופולריות הנרחבת כל כך של עוגת הביסקוויטים כנראה נובעת מהעובדה שקל עד מאוד להכין אותה, ושטעמה הנהדר מורכב ממצרכים פשוטים שקל למצוא בכל מקום. בנוסף, מדובר בקינוח שמציף רגשות נוסטלגיים מימי הילדות השמחים אצל רבים מאיתנו. אך רק בגלל שאנו רגילים לעוגת ביסקוויטים קלאסית עם פתיבר טבול בחלב ושכבת קרם גבינה, אין זה אומר שלא ניתן לגוון מעט את הציפוי או המילוי. למעשה הכנו עבורכם כמה דוגמאות של עוגות ביסקוויטים משודרגות שכדאי לכם לנסות.

אפשר לומר שהעוגה הזו היא הגרסה הבוגרת יותר של עוגת הביסקוויטים. טעמה ומרכיביה משובחים יותר ואפילו יש בפנים נגיעה של ליקר דובדבנים מתקתק שיפתיע אורחים ובני משפחה. ניתן בהחלט לתאר אותה כעוגת ביסקוויטים בגרסת מסעדת שף. ההכנה לעומת זאת עדיין קלה. כך מכינים את העוגה:
בתחתית של תבנית מלבנית מסדרים ביסקוויטים. בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, מעדן יולו שוקולד לבן, ארבעה שקיקים של סוכר וניל, רבע כוס סוכר ורבע כוס ליקר דובדבנים. בקערה נפרדת מקציפים שני מיכלים של שמנת עם סוכר וניל ושתי כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. את הקצפת מקפלים בעדינות לתוך קרם הגבינה.
יוצקים שליש מקרם הגבינה על הביסקוויטים שבתחתית התבנית ומורחים לשכבה אחידה. מכסים את הקרם עם שכבה נוספת של ביסקוויטים, ועליהם שכבת קרם שנייה. ממשיכים כך פעם נוספת וחותמים בשכבת ביסקוויטים אחרונה. מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים כשהיא עטופה בניילון נצמד.
להכנת הגנאש יש לחמם מכל של שמנת להקצפה עד לרתיחה. מוסיפים שתי חפיסות שוקולד לבן קצוץ, ולאחר שהוא נמס מעט טורפים את התערובת. מוסיפים רבע חבילת חמאה וממשיכים לטרוף עד שהיא נמסה לגמרי. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הגנאש. מכסים שוב את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעה נוספת. לפני ההגשה מפזרים מעל לעוגה שבבי שוקולד לבן קצוץ ושליש כוס פיסטוקים קצוצים.
במתכון הזה הטוויסט אינו נמצא רק בציפוי אלא גם בשכבות הקרם עצמו. טעם ריבת החלב פוגש בטעם המופלא של הקפה ויחד הם יוצרים הפתעה מתוקה ומהנה לכולם. בנוסף, זה בהחלט לא מזיק שהיא גם עוגה יפה במיוחד. כך מכינים אותה:
טובלים קלות ביסקוויטים בקפה ומרפדים באמצעותם תחתית של תבנית. בקערת מיקסר שמים שני גביעים של גבינה לבנה וארבע כפות סוכר ומקציפים לכדי קרם אוורירי. ממשיכים להקציף ומוסיפים אט אט מכל של שמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב. מורחים מחצית מקרם הגבינה מעל לשכבת הביסקוויטים בתבנית. מעל לקרם מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה.
בקערית טורפים שש כפות גדושות של ריבת חלב עם כף גדושה של קרם הגבינה. את התערובת מוסיפים בתנועות קיפול לשארית קרם הגבינה. בסיום מורחים את הקרם על השכבה השנייה של הביסקוויטים בתבנית. במיקרוגל מחממים כף ריבת חלב במשך עשר שניות ומזלפים מעל לעוגה. מפזרים אגוזי פקאן ופיסטוק קצוצים ומכניסים הכל לקירור במשך חמש שעות.
מה טוב יותר מקינוח אחד? שני קינוחים! עוגת הביסקוויטים הזו משלבת בתוכה את הטעמים המפנקים של הטירמיסו האיטלקי, ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אחרי שתנסו את המתכון, השילוב יראה לכם כל כך טבעי שיתכן ותתהו איך לא עשיתם זאת קודם. כך תכינו עוגת ביסקוויטים טירמיסו:
להכנת הקרם יש להקציף קופסת גבינת מסקרפונה עם חצי מכל שמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב ואחיד. מוסיפים את החצי השני של מכל השמנת, רבע כוס אבקת סוכר, שתי כפות ליקר אמרטו ושתי כפות אינסטנט פודינג וניל. מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם חלק ויציב.
טובלים ביסקוויטים בחלב מעורבב עם שתי כפות אספרסו או קפה נמס למשך מספר שניות. מסדרים שכבה של ביסקוויטים בצפיפות, בתחתית התבנית. מעל מורחים שליש מכמות הקרם. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומצפים גם אותם בשכבת הקרם. ממשיכים ומסדרים שכבה שלישית ואחרונה.
עוטפים את העוגה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך ארבע שעות. לפני ההגשה מפזרים מעל לעוגה מעט אבקת קקאו איכותית.
