אוהבים עוגות גבינה? תאהבו את הטיפים האלה
לכל אדם עוגת הגבינה האהובה עליו ביותר, יש אלה המעדיפים את העוגות האפויות ויש את אלה המעדיפים את העוגות הקרות, אך עוגת גבינה באשר היא זו ללא ספק אחת מפסגות מטעמי עולם הקונדיטוריה. אין זה סוד כי כדי להשיג את המרקם והטעם המושלם של עוגת הגבינה יש להכיר מספר טיפים חשובים ולפעול על פיהם. אנחנו כאן כדי לוודא שיהיו לכם את כל הטיפים שאתם צריכים בשביל שתצא לכם העוגה המושלמת, לא משנה איזו מהן היא האהובה עליכם.

טיפים לעוגות גבינה אפויות
החלק הזה הוא בשבילכם, המעריצים של עוגות גבינה אפויות. עוגות אלה מביאות עימן לא רק טעם נהדר אלא גם לא מעט אתגרי אפייה, כאשר המרתיע מכולם הוא צניחת העוגה. למרבה המזל צניחת העוגה היא אינה גזירה משמיים, אלא אתגר אותו ניתן לפתור באמצעות הכנה נכונה. אז מה עושים? הינה כל הטיפים לפניכם.
אחד הסודות של מניעת צניחה של עוגת גבינה אפויה טמון עוד בשלב המצרכים. חשוב להשתמש במצרכים בטמפרטורת החדר אשר אינם ייצרו שינויי טמפרטורה חדים בעת הכנת הבלילה. בנוסף כאשר כל המרכיבים הם בטמפרטורת החדר, יהיה קל הרבה יותר להגיע לאיחוד מלא של המרכיבים מבלי לערבב את הבלילה יתר על המידה.
עוד טיפ שיעזור לכם להימנע מערבוב יתר הוא לערבב לאט גם כאשר מוסיפים מרכיבים נוספים לבלילה, כמו ביצים למשל. כך תוכלו להימנע מיצירה של בועות אוויר, אשר עשויות להתפוצץ ולגרום לעוגה לצנוח.
כאשר העוגה נאפית בתנור חשוב מאוד לשמור שלא תתייבש. הדרך לעשות זאת היא לספק לעוגה סביבה לחה לכל אורך זמן האפייה. כיצד עושים זאת? פשוט מאוד, הכינו תבנית מלאה במים ואת תבנית העוגה הניחו בתוכה. המים אשר יתאדו ישמרו על פנים התנור לח ויסייעו גם במניעת אפייה מהירה מדי של שולי העוגה.
עוד לפני העברת העוגה לתבנית חשוב לבחור את התבנית הנכונה, אשר תסייע במניעת צניחות וסדקים. מומלץ להשתמש בתבנית קפיץ משומנת היטב, שממנה יהיה ניתן לחלץ את העוגה בקלות, ללא מאמץ וללא תקלות.
ומה באשר לזמן האפייה? החוק החשוב ביותר הוא לא לפתוח בשום פנים ואופן את התנור כאשר אתם אופים את העוגה. מדוע? ובכן, שינוי הטמפרטורות החד עשוי כמעט באופן וודאי להוביל לצניחתה של העוגה. למעשה, גם לאחר סיום העוגה יש להימנע מפתיחה של דלת התנור במשך כחצי שעה נוספת כדי לאפשר התקררות איטית ככל הניתן. שלושים דקות חלפו? פתחו את דלת התנור מעט והניחו לעוגה לנוח במקומה במשך שלושים דקות נוספות.
את העוגה יש לאפות בחום נמוך, משום שאם היא תתפח מהר מדי, אתם עשויים למצוא עצמכם עם עוגה מלאה בסדקים.
טיפים לעוגות גבינה פירורים
כאשר מכינים עוגת גבינה פירורים ישנם הרבה פחות אתגרים מאשר במהלך ההכנה של עוגת גבינה אפויה. אך עדיין ישנם טיפים נהדרים שבהם תוכלו להיעזר כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר. הטיפ הראשון קשור להכנת הפירורים עצמם. כאשר מעבדים את הבצק במעבד המזון לכדי פירורים, חשוב מאוד לעבוד בפולסים. הסיבה לכך היא שאנו רוצים להימנע מיצירת כדור בצק נוקשה בעקבות עיבוד יתר של הבצק. עיבוד בפולסים יאפשר שמירה על פירורים נפרדים. לעומת העוגות האפויות, במקרה של עוגות גבינה פירורים חשוב דווקא להשתמש במרכיבים קרים, במיוחד כאשר נדרשת פעולת הקצפה. הסיבה היא שכאשר מקציפים שמנת מתוקה, אם היא אינה קרה מספיק היא עשויה להתפרק בעת ההקצפה וכך לא תוכלו להשיג קצפת יציבה.
לפני הגשת העוגה יש לאפשר לעוגה להצטנן במקרר כראוי, כדי שתשמור על צורתה ומרקמה בעת ההגשה. מומלץ לקרר את העוגה במשך כשש שעות מינימום, אך בהחלט אפשר להכין את העוגה יום לפני ההגשה ולהגיש ביום המחרת.
רטבים מומלצים לעוגות גבינה
עוגות גבינה טעימות כפי שהן, על כך אין כל עוררין, אך בהחלט ניתן להעשיר אותן עם רטבים טעימים ומשובחים. למשל, ניתן להכין רוטבי פירות באמצעות השריה של פרי עם סוכר ומיץ לימון. ניתן כמובן גם להכין רוטב שוקולד עשיר באמצעות המסה של השוקולד האהוב עליכם ושמנת מתוקה. ניתן אפילו ליצור דוגמת שיש משגעת באמצעות ערבוב של שוקולד לבן ושוקולד חלב ועוד.
