אביב הגיע, עוגה לפסח באה – תוכן קולינרי | השף הלבן

אביב הגיע – עוגה לפסח באה

לא יודעים איזו עוגה כדאי להכין לפסח? נמאס לכם ממצה בריי או מצה עם שוקולד? החג נמשך שבוע, אז כדאי שתדעו איך לגוון את הקינוחים שאתם מגישים, ואם יש לכם בבית בני משפחה או ילדים עם אי סבילות לגלוטן, זה החג שלהם והם יודו לכם על היצירתיות.

מאת: עורך השף הלבן
אביב הגיע – עוגה לפסח באה

לא יודעים איזו עוגה כדאי להכין לפסח? נמאס לכם ממצה בריי או מצה עם שוקולד? החג נמשך שבוע, אז כדאי שתדעו איך לגוון את הקינוחים שאתם מגישים, ואם יש לכם בבית בני משפחה או ילדים עם אי סבילות לגלוטן, זה החג שלהם והם יודו לכם על היצירתיות. 

הטיפים החשובים הבאים הופכים את חג הפסח לחגיגה אמיתית, בלי פחד מקמח מצות או תחליפי קמח ומרכיבים שמוגדרים כחמץ. גולת הכותרת של החג היא עוגת שוקולד לפסח, שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה. אז בואו נראה איך הופכים השנה את החג לאירוע קולינרי שלא הכרתם. 


עוגת שוקולד לפסח 


העוגה הכשרה לפסח הזו, שיש בה שוקולד וקקאו, היא עוגה עשירה, עשירה, עשירה! עם ציפוי סמיך של זיגוג גנאש שוקולד, שלוקח את העוגה לרמה אחת למעלה. בהתאם לאופן שבו אתם שומרים על הכשרות עם מתכונים לפסח, העוגה הזו יכולה להוות תוספת נהדרת לליל הסדר, מכיוון שהיא אינה מכילה קמח, ואין בה שלב תפיחה; וכמובן שהיא אידיאלית גם למי שנמנע מגלוטן. 

מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים קלות תבנית עגולה; מצפים בנייר אפייה כולל בדפנות, משמנים ומרפדים את התבנית. מניחים שבבי שוקולד וחמאה בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד שהחמאה נמסה והשוקולד רך. אתם יכולים לעשות את זה גם על הגז בלהבה נמוכה מאוד עם סיר בן מארי. בסיום מעבירים את השוקולד והחמאה המומסים לקערת ערבוב. 

מערבבים פנימה סוכר, מלח, אספרסו ותמצית וניל איכותית. האספרסו והווניל משפרים את טעם השוקולד; ושימוש בכפית אחת מכל רכיב פשוט ישפר את הטעם, בעוד ששתי כפיות מכל רכיב יעניקו לעוגה טעם של מוקה. 

מוסיפים את הביצים וטורפים קצרות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים קקאו ואגוזים טחונים דק ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים את העוגה במשך 25 דקות, עד שהחלק העליון משחים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים למשך חמש דקות עד לקירור מלא לפני הזיגוג. 


להכנת הזיגוג 


ממיסים שוקולד בקערה חסינת חום במיקרוגל או בבן מארי, מחממים שמנת עד רגע לפני הרתיחה, ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים מעט עד לאיחוד החומרים ומשאירים את התערובת לנוח לחמש דקות. מערבבים שוב עד שהשוקולד נמס לגמרי והזיגוג חלק ומבריק. מורחים על העוגה ומניחים לציפוי לטפטף מעט על הדפנות.  


עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח 


אם אתם מחפשים עוגת גבינה לפסח, תוכלו להגיש את העוגה הזאת במשך כל החג בלי שאף אחד ישים לב שאין בה קמח אמיתי. בבוקר שאחרי ליל הסדר, כשמתחשק משהו מתוק ליד הקפה, זאת העוגה שכולם ייהנו ממנה. 

מחממים תנור ל-150 מעלות, ומרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה. מערבבים היטב חבילת ביסקוויטים כשרים לפסח, טחונים לפירורים, עם חמאה מומסת, ולוחצים את התערובת לתחתית התבנית. מכניסים למקרר. 

מערבבים סוכר, גבינה וכפית נס קפה מומס בקערה גדולה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה ביצים, ומערבבים בתערובת הגבינה עד להתמזגות. מערבבים פנימה חלב קוקוס, מוסיפים יוגורט, תמצית וניל איכותית, וקמח מצות; מערבבים רק עד להטמעת החומרים. 

יוצקים את בלילת עוגת הגבינה על משטח הביסקוויטים בתבנית המקוררת, ואופים למשך שעה. מוציאים ומניחים להתקררות על השיש למשך שעתיים לפחות.  


כמה הערות לסיום 


מתכונים לפסח אינם צריכים להיות מורכבים או לכלול חומרי גלם יקרים, ואת רוב הרכיבים ניתן למצוא בסופרמרקט. ניתן גם למצוא תחליפים שונים בטעמים מועדפים כמו למשל קמח אורז או קמח שיבולת שועל. כשאתם מחפשים את חומרי הגלם המתאימים לפסח, אל תניחו מראש שמוצרים שמסומנים כנטולי גלוטן יתאימו, אלא חפשו גם את הכיתוב 'כשר לפסח'.  

עוגת מצות, למשל, היא תמיד חטיף טוב לכל רגע בשבוע החג, אבל אתם בהחלט יכולים להיות קצת יותר יצירתיים עם המתכונים שלכם, ולהשתמש ברכיבים איכותיים וטעימים להכנת מתכונים מגניבים ומשודרגים. 

הנקודה היא שמבחר המתכונים ניתנים להתאמה אישית בהתאם להעדפות, ומידת ההקפדה על הכשרות. תוכלו להפחית את הסוכר, או להמיר קמח מצות באגוזים טחונים לאבקה דקה, אבל מה שלא תעשו, אף פעם, ובלי קשר לפסח, אל תערבבו עוגות בחושות יותר מדי, כי אז מתקבל מרקם מוצק ודחוס שאינו נעים לאכילה. 

 

 

 

אביב הגיע – עוגה לפסח באה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.