שישה מתכונים שאף "מחברת מתכונים" לא יכולה בלעדיהם
לכל חובבי הבישול יש רפרטואר מתכונים שלם השמור אצלם במחברת מיוחדת, בקובץ מחשב דיגיטלי או אולי אפילו בראשם. מתכונים אלו הם הפופולריים והאהובים ביותר אצלם בבית, אינם דורשים ריכוז מיוחד או טכניקות בישול מיוחדות והם בסיסיים, מוכרים ויתקבלו תמיד בברכה בכל ארוחה.

לפניכם כמה מתכונים אהובים שכדאי לכם להוסיף למחברת שלכם, אם אינם מופיעים, או להוסיף גרסה חדשה למתכון הקיים אצלכם.
שקשוקה מהממת לארוחת הבוקר
שקשוקה היא מנה שהיא ארוחה שלמה, שכן תמיד מוגשות לצידה פרוסות לחם עבות, לחמניות ואפילו חלה של שישי בבוקר. לכל אחד יש בוודאי את המתכון האהוב והמועדף עליו אך הבסיס לכל המנות הוא רוטב עגבניות מבושל ומתובל היטב, ובתוכו צפות להן ביצים, רכות או מבושלות לחלוטין. ניתן להוסיף למתכון פלפל חריף בהתאם לדרגת החריפות הרצויה, קוביות חציל קלוי, קוביות גבינת פטה, בולגרית או מוצרלה ויש שאוהבים גם טבעות קבנוס או כל סוג נקניק אחר. מגוון השילובים והתוספות הוא עצום וכל אחד מעדיף את השקשוקה שלו בצורה אחרת.
פיצה ביתית לילדים
אין משפחה כמעט שלא הכינה פיצות לארוחת ערב. יש שמכינים את הפיצות על פיתות או פרוסות לחם ויש שמשקיעים בבצק ביתי מעולה לבסיס הפיצה. להכנת בצק ביתי פשוט מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים, מים, שמן זית, מלח ומעט סוכר. את הבצק שמתקבל מכסים ומניחים להתפחה של שעה עד שעה וחצי.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ניתן להכין ממנו איזו פיצה שאוהבים. פיצה לבנה עם עלי בזיליקום, פיצה חריפה אש עם המון פלפל שאטה, פיצה מרגריטה עם מגוון גבינות ואפילו פיצה לא שגרתית עם פטריות וקוביות אננס. הכול הולך.
פסטה בולונז בבישול איטי
יש משהו במנת פסטה עם בשר טחון ורוטב אדום שלא ניתן לעמוד בפניו. ספגטי בולונז היא מנה נהדרת, משביעה ופופולרית במיוחד, הן באיטליה והן בישראל. עוד לפני הכנת הפסטה, מתחילים עם רוטב הבולונז כיוון שהוא דורש התייחסות מיוחדת וזמן בישול ארוך יחסית.
מתחילים בטיגון הבשר הטחון בשמן זית עד שהוא מתפורר ומשחים מעט. ממשיכים בבישול עד שכל הנוזלים מתאדים. אחר־כך מוסיפים לסיר בצל וסלרי קצוצים, גזר מגורד ופרוסות שום דקות. מטגנים היטב ומוסיפים מלח, פלפל ויין אדום וממשיכים בבישול עד שרוב היין מתאדה. לבסוף מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים ועוד תבלינים וממשיכים בבישול לפחות שעה. מידי פעם חשוב לערבב את הרוטב. ככל שיתבשל זמן ממושך יותר כך הטעמים יהיו עמוקים יותר.
עוגיות שוקולד צ'יפס קלילות ומהירות
הכנת עוגיות עם ילדים נעשתה כמעט פעילות שגרתית בימים שבהם נשארים בבית וצריך למצוא תעסוקה, ועוגיות שוקולד צ'יפס הן הקלות והמהירות ביותר. מערבבים יחד קמח, חמאה, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר חום ולבן, ביצים וכמובן נטיפי שוקולד.
באמצעות שתי כפות יוצרים עוגיות קטנות ומניחים אותן במרווחים על תבנית מרופדת. אופים בתנור כרבע שעה עד שהעוגיות מזהיבות. ריח העוגיות הממלא את הבית ולכן אין זו הפתעה שהן נגמרות עוד לפני שהוכנסו לצנצנת אטומה.
עוגת גבינה מלכותית
אין ספר מתכונים מושלם ללא כמה מתכוני עוגות קלות ומהירות. עוגת גבינה אפויה היא אחת העוגות הקלסיות שכדאי שתופיע במחברת שלכם.
מערבבים בקערה חלמונים, גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור וקמח. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל וסוכר ואת הקצפת מעבירים לקערה הראשונה בתנועות קיפול. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר וגם את הקצף היציב שמתקבל מוסיפים באותה דרך לקערה הגדולה.
את התערובת שהתקבלה מעבירים לתבנית עגולה משומנת ואופים בתנור רבע שעה על חום גבוה ועוד שעה על חום נמוך כדי שהעוגה לא תקרוס.
פנקייק אמריקאי עבה במיוחד
כדי להכין פנקייק אמריקאי עבה ובשרני מתחילים בהקצפת ביצים כדי לאפשר לבלילה לקבל נפח. מוסיפים להן קמח תופח, סוכר, חלב, שמן, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב.
מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים אליה כמה כפות מהתערובת. ממתינים שהצד הראשון יזהיב ואז הופכים לצד שני לעוד דקה של טיגון.
כמובן שהכי טעים לאכול אותם עם סירופ מייפל מתקתק.
לרוב אנחנו מבשלים מתכונים ידועים מראש. איננו משקיעים מחשבה ותשומת לב במנות שאותן אנחנו מכינים כיוון שהן בסיסיות, שכיחות בתפריט המשפחתי ואינן דורשות מאיתנו מאמץ. אך לעיתים, גם במנות הללו אנחנו רוצים לגוון, לשדרג ולהפתיע ולפעמים דווקא המנות השגרתיות נשכחות. כדי שלא תפספסו אותן בעתיד, נמליץ לכם לתייק גם רשימה זו ב"מחברת המתכונים שלכם".
