עוגות יום הולדת במינימום טכניקה ועבודה
יום ההולדת של הילד מתקרב בצעדי ענק, הילדה מתכננת יום הולדת ספא רק לבנות הכיתה, בן או בת הזוג שלכם חוגגים יום הולדת והחלטתם לארגן מסיבה לחברים או למשפחה. לא חשוב מי חוגג יום הולדת, בן כמה הוא או אם הוא ילד או מבוגר, אין ספק שעוגה חייבת להיות חלק מהתוכנית. אך ניתן לבחור בעוגה שאינה דורשת מאמץ רב.

עוגת שוקולד למתחילים
עוגת שוקולד היא העוגה המתבקשת והקלסית ביותר. אין ספק שכאשר חושבים על עוגת יום הולדת, חושבים תחילה על עוגת שוקולד חומה, נימוחה ומעוטרת בקרם עשיר ומבריק ועליה נרות דולקים. זו גם העוגה שיש לה כמות עצומה של מתכונים, חלקם מורכבים ומושקעים וחלקם פשוטים ומהירים.
מתכון פשוט, מהיר וקל הוא זה שמאפשר ערבוב כל החומרים יחד בקערה אחת והכנסה מהירה לתנור. נשים בקערה סוכר, קמח תופח, שוקולית, קקאו, שמן, ביצים ושמנת מתוקה, נערבב היטב עד שנקבל עיסה אחידה וללא גושים, נעביר אותה לתבנית אפייה משומנת היטב ונכניס לתנור חם למשך חצי שעה בערך. כאשר העוגה מוכנה, נוציא מהתנור וניתן לה להתקרר מעט לטמפרטורת החדר.
אפשר להכין שלוש עוגות בתבניות עגולות בגדלים שונים, ולהניח אותן אחת על השנייה, כך שנקבל עוגת שוקולד פשוטה ומרשימה ללא מאמץ.
אם נרצה להכין קרם למריחה על העוגה, נכין זאת בצורה קלה על ידי חימום שוקולד מריר ושמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב בין פולס אחד לשני.
עוגת גבינה בקלי קלות
עוגת גבינה לרוב דורשת כמה טכניקות שונות של הקצפה, ערבוב חומרים שונים בקערות נפרדות והמתנה של כמה שעות עד שניתן להגישה. אך ניתן למצוא מתכוני עוגות מהירים יותר, שאינם דורשים יותר מחצי שעה עבודה בלבד. בקערה גדולה נערבב גבינה לבנה, סוכר, שמן, סוכר וניל ומעט קוקוס לייצוב העוגה ולשדרוג הטעם. לאחר הערבוב נוסיף ביצים. את הביצים נוסיף אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
לבסוף נוסיף קמח תופח בתנועות קיפול עדינות ונוודא את היטמעות הקמח כולו, כך שלא יישארו גושים. נשמן היטב (חשוב מאוד) תבנית אחת או שתיים של אינגליש קייק, בהתאם לכמות התערובת, ונמזוג אותה אליהן. נכניס את העוגה לתנור חם ונאפה כ־40 דקות עד שהשכבה העליונה מזהיבה מעט.
אם נרצה לשדרג מעט את העוגה אפשר להוסיף לתערובת גרידת תפוז, חופן שוקולד צ'יפס או חתיכות פרי קטנות.
עוגה בחושה בריח וניל
ריח הווניל שממלא את הבית תוך כדי אפייה, נותן תחושה של עוגה יוקרתית, מושקעת ואיכותית במיוחד. כל מי שייכנס אליכם הביתה, יוכל להריח את הניחוח ולדמיין את טעם הווניל ממש בקצה הלשון. לא תאמינו כמה קלה ומהירה ההכנה שלה. יש לציין שזו עוגה שמתאימה גם כקינוח פרווה ואף מתאימה לטבעונים שבינינו.
בקערה גדולה נערבב את כל חומרי העוגה: מים, חומץ, סודה לשתייה, שמן, סוכר, מעט מלח ומעדן וניל סויה (אם אינם מעוניינים במעדן סויה, ניתן להחליף במעדן וניל אחר, ואז העוגה תהיה חלבית). נערבב היטב עד שנקבל עיסה אחידה, ואז נוסיף אליה קמח תופח. את הקמח מוסיפים בסוף כדי שלא יתערבב יתר על המידה. כאשר העיסה שלנו אחידה וללא גושים, נוכל להעביר אותה לתבנית מרובעת משומנת היטב או לחלופין שתי תבניות אינגליש קייק. נאפה את העוגה כחצי שעה, בינתיים ריח הווניל ימלא את המטבח והבית, עד שחלקה העליון מזהיב מעט. כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה, ננעץ בה קיסם ונוציא, אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים, סימן שהעוגה מוכנה. נוציא את העוגה, נפזר עליה אבקת סוכר והיא מוכנה להגשה.
עוגת גלידה של סוף הקיץ
אומנם הסתיו בעיצומו, אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות עדיין מעוגת גלידה ביתית מהירה וטעימה, מתאימה במיוחד לימי הולדת של תקופה זו. נקציף שמנת מתוקה במיקסר, נוסיף אליה אבקת סוכר, מעט רום וביסקוויטים מפוררים ונקפל בעדינות הכל יחד. בתחתית תבנית פיירקס נניח עוד פירורי ביסקוויטים כך שהיא תכוסה כולה. על הפירורים נמזוג את התערובת שלנו, נכסה את התבנית בניילון נצמד ונכניס למקפיא לכמה שעות, או אפילו ללילה שלם והעוגה מוכנה.
לסיכום, מכיוון שארגון יום הולדת כולל הרבה סעיפים, משימות ותכנונים, אפשר לבחור בעוגת יום הולדת שאינה מורכבת וקשה להכנה ולהגיש עוגה לא פחות מהממת וטעימה מכל עוגה אחרת.
