מתכוני מלבי – מהפשוט ועד המושקע

מלבי – מהמושקע ועד הפשוט

אחד מהקינוחים האהובים ביותר בישראלים הוא המלבי כמובן. רבים מכורים לגרסתו הקלאסית עם סירופ מי הוורדים ועיטורי שבבי הקוקוס והבוטנים. כיום העולם הקולינרי יצירתי יותר מאי פעם וגם המאכל האייקוני הזה זוכה לגרסאות חדשות ומסקרנות שבהחלט שווה לנסות. אם עדיין לא ניסיתם להכין את הקינוח בבית, זו ההזדמנות שלכם. הנה מספר מתכונים שילוו אתכם בהתנסות מהמושקע ועד הפשוט.

מאת: עורך השף הלבן
מלבי - מהמושקע ועד הפשוט

מלבי יוגורט ופירות יער

הכנה של מלבי מושקע אינה מחייבת שעות רבות של עבודה קשה במטבח. המתכון הזה מביא לכם מלבי עשיר עם יוגורט קטיפתי ופירות יער חמצמצים בעשרים דקות עבודה בלבד. אם כבר החלק הקשה ביותר הוא להתאפק מספר שעות עד שהמלבי יתייצב. התחילו להכין כבר עכשיו ותוכלו לנשנש את הקינוח עוד היום:

תחילה נכין את ציפוי פירות היער. בקערה מערבבים יחד פירות יער קפואים, מיץ תפוזים, ליקר תפוזים וסוכר. מניחים במקרר לקירור. להכנת המלבי יוצקים חלב לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים את התערובת לרתיחה.

בקערית נפרדת מערבבים חלב וקורנפלור עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד. מסירים את הסיר מהאש. מוסיפים יוגורט ומערבבים פעם נוספת היטב. את תערובת המלבי מעבירים דרך מסננת דקה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.

את המלבי יוצקים לכוסות זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך ארבע שעות לפחות. לפני הגשת המלבי יוצקים מלמעלה שתי כפות של תערובת פירות היער.

מלבי קוקוס-שקדים טבעוני

האם ידעתם שמלבי יכול להיות טבעוני? ובכן, המתכון הזה מוכיח שזה לגמרי אפשרי. זהו פתרון נפלא לקינוח עבור טבעונים, אנשים הרגישים ללקטוז או למי שמקפיד לשמור על כשרות. התוצאה כמובן אינה נופלת ולו במקצת מהגרסה החלבית. כך תכינו את המלבי המפתיע הזה:

להכנת המלבי מניחים בסיר בינוני משקה קוקוס־שקדים ומייפל. מערבבים את התערובת ומביאים לרתיחה. בקערית נפרדת מערבבים משקה קוקוס־שקדים עם קורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לאחר שהתערובת בסיר הגיעה לרתיחה מוסיפים לתוכה את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. ממשיכים לערבב במשך שתי דקות נוספות עד להסמכה של התערובת.

מחלקים את תערובת המלבי לכוסות הגשה ומניחים להצטננות בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

להכנת הרוטב מניחים בסיר פירות יער קפואים, מים וסוכר חום. מבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. להרכבת הקינוח יוצקים כף רוטב מעל למלבי ומעטרים בשקדים קצוצים, פטל טרי ועלי נענע.

מלבי קלאסי

כפי שציינו כבר קודם, רצינו להביא בפניכם מתכונים שונים לקינוח האהוב, מהמושקע ועד הפשוט. כעת הגענו סוף סוף למתכון המלבי הקלאסי ביותר, כמה פשוט ככה טעים. במתכון הזה יש את כל מה שתצפו לו במנה המסורתית: מי ורדים, קוקוס ואגוזים. כך תכינו את המלבי הקלאסי:

בסיר שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. בזמן הזה מערבבים יחד בקערית קורנפלור וחלב לתערובת אחידה ללא גושים. עם רתיחת תערובת השמנת, הוסיפו את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה מהירה. כעת מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא הופך סמיך ורותח. בסיום, מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים תמצית מי ורדים. מערבבים היטב.

את המלבי מחלקים לכוסות הגשה ומשאירים מקום בשפת הכוס להוספת הסירופ והקישוטים. מניחים את המלבי להצטנן במקרר למשך כשעתיים, עד שהוא נעשה קר לחלוטין.

להכנת סירופ מי הוורדים שמים בסיר קטן סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לבשל עוד כשתי דקות נוספות לאחר הרתיחה, עד שהסוכר נמס לחלוטין. כעת נסיר את הסירופ מהאש ונוסיף תמצית מי ורדים לפי הטעם וצבע מאכל אדום. מערבבים היטב ומצננים את הסירופ לגמרי לפני הגשת המלבי.

לפני הגשת הקינוח יוצקים על כל מנת מלבי שתי כפות סירופ מי ורדים ומקשטים בקוקוס טחון ואגוזים קצוצים. אנו ממליצים להשתמש בבוטנים מסוכרים. אם מתחשק לכם בכל זאת לשדרג את המלבי המוכר והאהוב אפשר לעטר אותו בשברי עוגיות, פירות טריים, דבש, קינמון, רוטב שוקולד חם ואפילו שערות חלווה. לא תאמינו כמה מדהימה תהיה חווית האכילה.

מלבי - מהמושקע ועד הפשוט

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.