איך מעבירים את הזמן בבית עם הילדים?
התקופה האחרונה כפתה על כולנו להישאר זמן ממושך בבתים, ללא יכולת לצאת החוצה לפעילויות שונות. האתגר והשאלה מה עושים בבידוד הופך לקשה אפילו יותר עבור הורים צעירים ומשפחות עם ילדים. אז אם נגמרו לכם הרעיונות מה לעשות עם הילדים ואתם קרובים לטפס על הקירות – הנה כמה פעילויות שיעבירו לכם את הזמן בכיף

הניסיון לשמור על הבריאות שלנו ושלכם מאלץ את
כולם להישאר בבית ברציפות למשך שעות ארוכות, וחוסר הוודאות כמה זמן יימשך המצב
בהחלט לא מעודד אף אחד מאיתנו. אבל אנחנו מאמינים שזו הזדמנות מצוינת לזמן איכות
משפחתי שתמיד חסר לנו במהלך השגרה השוחקת, לפיתוח תחביבים ישנים ובעיקר – לגלות
יצירתיות (וסבלנות) בדרכים השונות להעסיק את הילדים. בדרך כלל, שמדברים על להעסיק
ילדים בתוך הבית הרבה מציעים לעשות פעילויות יצירה: צביעה, גזירה, קישוטים וכל
הנגזר מכך. זו בהחלט אפשרות טובה, אבל חשבתם על האפשרות להכניס את הילדים איתכם
למטבח?
רגע רגע, לפני שאתם ממהרים לפסול ולמנות את
כל הסיבות למה זה רעיון שעלול להוביל לאסון, תנו לנו שתי דקות לשכנע אתכם שזה הדבר
הנכון לעשות: בראש ובראשונה, המיומנויות במטבח הן מיומנויות שאף אחד לא מלמד את
הילדים בבית הספר, וכולנו יודעים שהן הרבה יותר פרקטיות לחיים מכל מיומנות שמלמדים
שם. מעבר לכך, זה יכניס בילדים עניין להתנסות בדברים חדשים, לצאת מאזור הנוחות
שלהם, ויחנך אותם לקחת אחריות וחלק חשוב בעבודות הבית. ומעבר להכל, המצב הנוכחי
וחוסר הוודאות שאופפת את כולנו עלולה לפתח אצל הילדים (וגם אצלנו) תחושות של חרדה,
דכאון ואולי אפילו פחד– וכולנו יודעים שאחת הדרכים הכי טובות להפיג מועקה ולעודד
את רוחנו היא דרך הקיבה. לכן – תנו לילדים לקחת אחריות על הארוחות שלהם, למדו אותם
מיומנויות חדשות ותוך כדי עודדו את המורל האישי והמשפחתי!
עולם המטבח וחומרי הגלם שלו מספקים לילדים
חוויה מעניינת: הם רוצים לגעת, לשחק, להרגיש, לנסות, לטעום ובעיקר
להבין מי נגד מי. בגדול – אנחנו חושבים שאם לא מנסים לא טועים, וזה עוד שיעור חשוב
לחיים של הילדים שלנו – לכן תנו להם לנסות בעצמם את הטעמים והשילובים השונים. תנו
להם את החופש לקבל החלטות, להיות עצמאיים במטבח, לעבוד בצורה מסודרת ובשיתוף פעולה
מלא ביניהם. כאמור, הערך המוסף שהם יקבלו מעבודה במטבח גבוה בהרבה מסתם ארוחת
צהריים טעימה או קינוח מוצלח.
עם זאת, חשוב מאוד להבהיר לילדים שהעבודה
במטבח היא מהנה ומאתגרת אבל גם עלולה להיות מסוכנת. קבעו כללי בטיחות שינחו את
העבודה המשותפת שלכם במטבח. אילו כללי בטיחות חשוב להגדיר? כל הנוגע להדלקת אש,
עבודה עם התנור, שימוש בסכינים וחפצים חדים בהשגחת מבוגר בלבד וכן הלאה. כמובן
תוכלו לשלב גם סעיף או שניים על ניקיון המטבח ושמירה על היגיינה אישית (כראוי
לימים אלו). כחלק מהעבודה במטבח וטיפוח האחריות האישית בקרב ילדכם, היינו מציעים,
לפני הכניסה למטבח, לבנות עם הילדים תפריט יומי/שבועי של ארוחות מאוזנות: בריא לצד
מתוק. כך הילדים יוכלו להחליט מה אוכלים, מתי אוכלים, ומי מכין איזו ארוחה. תוכלו
להכין את כל הארוחות בשיתוף כולם, לחלק את האחריות כך שכל ילד אחראי על ארוחה אחת
ביום/ארוחה אחת לשבוע וכל העולה על ראשכם. חשוב שכל ההחלטות יהיו החלטות משותפות
לכם ולילדים על מנת להעצים את תחושת האחריות והעצמאות שלהם.
רגע לפני שאתם רצים להרכיב תפריט, קבלו
מאיתנו כמה רעיונות נפלאים שתוכלו להכין יחד עם הילדים: אין ספק שפנקייק הוא מאכל
מועדף ומוערך אצל כל הילדים (גם אצלכם ההורים) בכל שעות היממה – כארוחת בוקר מפנקת
או ארוחת ערב מתוקה לסיום היום. תוכלו לשתף את הילדים במלאכת הכנת הבלילה או קישוט
הפנקייקים בסיום הטיגון. בארוחת הצהריים רבים מילדי ישראל ישמחו לראות שניצל ופסטה
בצלחת שלהם, ועל אף ששני המאכלים הללו דורשים אש חמה, יש דברים רבים שהם יכולים
לעזור בהכנתם: טבילת חזה העוף בביצים ובפירורי לחם, הכנת רוטב לפסטה, הכנת הפסטה
בפיקוח מבוגר וכן הלאה. אם אתם קצת חוששים שכל המנות תלויות באש ולא רוצים את
ההתעסקות של הילדים איתה, תמיד תוכלו לבקש מהם לחתוך תוספת של סלט לארוחה. הסלט
יכול להיות סלט ירקות רגיל או סלט מיוחד אחר שתוכלו לבחור מנבחרת מתכוני סלטים באתר השף הלבן.
ואי אפשר בלי סיום מתוק.. אנחנו יודעים
שהילדים מתרוצצים בבית ודנים בלי סוף סביב השאלה מה אפשר לעשות בבידוד אז דאגו
להפיג את המתחים (ואת השעמום)
עם איזה קינוח מתוק. תתפלאו לגלות שיש לא
מעט קינוחים שלא דורשים אפייה בתנור שתוכלו להכין בקלות ובכיף עם הילדים: עוגת ביסקוויטים, כדורי שוקולד ואפילו גלידה ביתית.
אז מלאו מצברים (ואת המזווה), הפסיקו לחפש
דברים לעשות בבידוד ופשוט כנסו למטבח!
שיהיה בתאבון
