עוגת ביסקוויטים עשירה בחלבון- ככה עושים את זה | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים עשירה בחלבון – ככה עושים את זה היום

למה כדאי להעשיר גם מתכוני קינוחים ועוגות בחלבון? איך עושים את זה? מומחית לחדשנות תזונתית חושפת את הסודות לעוגת ביסקוויטים ומגוון קינוחים עשירים לא רק בטעם, אלא גם ברמת הערכים התזונתיים

מאת: לינור לבנטר

עם כל הכבוד לקינוחים יוקרתיים ומפונפנים, שמשאירים את כולם פעורי פה – על דבר אחד אין ויכוח: כולם אוהבים עוגת ביסקוויטים. אין כמו הטעם המתוק של העוגה הקלאסית הזו כדי לשדרג ארוחה, או פשוט להוסיף טעם ועניין ליום שלנו. אבל מאז שנות ה-70 שבהן היא הייתה ה-דבר, למדנו כמה דברים, ואנחנו יודעים היום יותר על תזונה ועל הערך שלה עבור הבריאות שלנו. אז מה עם הערכים התזונתיים שלה? תופתעו לגלות שאפשר ליהנות מעוגת ביסקוויטים שהיא גם טעימה וגם מזינה. וכן, הטיפים והסודות שאחשוף בפניכם כאן עובדים לא רק עליה, אלא על מגוון קינוחים ועוגות.

אם עד היום שילוב חלבון והעשרת התפריט שלנו בו היו קטע של ספורטאים בלבד, אז בשנים האחרונות הנושא הזה הפך לשיח נפוץ, ואנו רואים שמגוון המוצרים החדשים המועשרים בחלבון הולך וגדל בשוק, והם זמינים כמעט על כל מדף. העובדה הזו הופכת את השאיפה שלנו לשלב מוצרים עשירים בחלבון לקלה יותר, גם כשאנו מכינים בעצמנו מאפים או קינוחים.

אין ספק שאם אנחנו יכולים להכין קינוח שהוא גם טעים וגם מועשר בחלבון, ותוך כדי כך לשמור על מסת השריר שלנו, אנחנו מרוויחים פעמיים. אבל הרבה יותר מזה – מתכון עשיר בחלבון תורם לתחושת השובע שלנו, מזרז את חילוף החומרים, וכך הוא יכול, בעקיפין, לסייע בתהליכי ירידה במשקל.

איך ניתן להעשיר קינוח, כמו עוגת ביסקוויטים, בחלבון?

#1 המרת גבינה או שמנת במעדני חלבון

אם לפי המתכון צריך להשתמש בגבינה לבנה או בשמנת חמוצה, ניתן להמיר אותן במעדני חלבון (יוגורט חלבון) ביחס של 1:1. אפשר לבחור בטעם טבעי או במתיקות מעודנת, לפי ההעדפה האישית וההתאמה לשאר הרכיבים במתכון. למעדני החלבון האלו יש מרקם דומה לזה של מוצרי הגבינה הרגילים והוותיקים, והם לרוב דלים בסוכר, מופחתים בקלורית, אבל יותר מכל – עשירים בחלבון.

#2 טבילה במשקה חלבון

יש מתכונים שבהם צריך לטבול את הביסקוויטים בנוזל כלשהו כדי לרכך אותם ולתת להם טעם נוסף. במקרה כזה, כדי להעשיר את המתכון כולו בחלבון, אפשר להמיר את הנוזל במשקאות חלבון, ולשחק עם הטעמים. אם במתכון המקורי צריך להשתמש בחלב, אפשר להשתמש במשקה חלבון בטעם וניל, ואם צריך לטבול בקפה נמס – אפשר להשתמש במשקה בטעם מוקה/ קפוצ'ינו.

#3 שילוב אבקת חלבון, בחוכמה

אם המתכון של הקרם מכיל קורנפלור או קמח אפשר להמיר אותו באבקת חלבון. אבל גם אם אין קורנפלור במתכון, בהחלט אפשר להוסיף לקרם 2–3 כפות אבקת חלבון. ההמלצה שלי לבחור באבקת חלבון נקייה כמה שיותר. איך יודעים? מחפשים אבקת החלבון עם רשימת רכיבים קצרה, שיהיו בה מעט ממתיקים ושתהיה מבוססת על חלבון מי גבינה. אבקות החלבון הקיימות כיום בשוק וזמינות לכולם, הן דלות בשומן ופחמימות, עוזרות לייצוב העוגה ותורמות מאד הן לטעם והן לשובע.

כמה חלבון אפשר להוסיף לעוגה, ועדיין לשמור עליה טעימה?

חשוב שתדעו – קיים גבול לכמות תוספת החלבון הרצויה בעוגה, כי אנחנו רוצים ליהנות מעוגה עסיסית וטעימה. כדאי לעקוב אחרי ההמלצות ואז אפשר ליהנות מעוגה שלא רק אתם תאהבו, אלא גם חברים, קולגות ואורחים.

הנה הערכה גסה לכמויות החלבון שאפשר להוסיף לעוגה:

במתכון לעוגת ביסקוויטים ללא אפייה אפשר למצוא בין רכיבי המתכון כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה, גביע גבינה לבנה וכוס קפה.

1. תוספת משקה חלבון

אם תחליפו את כוס הקפה במשקה חלבון, למשל – כוס (180 מ"ל) תנובה GO וניל, תוסיפו למתכון 16 גרם חלבון.

2. תוספת מעדן חלבון

רוצים להחליף את הגבינה הלבנה במעדן חלבון? מעדני החלבון שקיימים על המדפים מגיעים באריזות גדולות, שמכילות בין 20-25 גרם חלבון בדרך כלל, ויוכלו להשתלב במתכון במקום גבינה.

עוגת ביסקוויטים, עם ביסקוויטים חלבוניים

בעוגת ביסקוויטים ניתן להמיר את הביסקוויטים הקנויים בהכנת ביסקוויטים, או אפילו משטח בצקי דמוי ביסקוויט, שיהיה עשיר בחלבון: מערבבים כוס קמח שקדים עם 3 כפות סירופ מייפל, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה במקרר. לאחר מכן מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-½ ס"מ ואופים. אפשר לאפות את הבצק בשלמותו, או אחרי שחותכים למלבנים בגודל של ביסקוויטים. אופים ב-120° במשך כ-20 דקות, עד שהקצוות משחימים. מצננים את הבצק המועשר בחלבון ומשתמשים בו כתחליף לביסקוויטים.

לכולם מגיע ליהנות מעוגה טעימה, שהיא גם מזינה

אין ספק שזה קל וגם משתלם להעשיר את הקינוחים שלנו בחלבון, ואז אנחנו לא רק מנשנשים בכיף, אלא מקבלים קינוח טעים וגם בריא, שיכול אפילו להחליף לנו ארוחה. כך אנחנו נהנים מקינוח שהוא לא סתם משהו מתוק – יש בו ערך מוסף של חיוניות לגוף, חיזוק מערכת החיסון וסיוע בתהליכי ירידה במשקל.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום